Hallinto Certified

Administratief freelancer in 8 online modules


Deze vorm van opleiding is jou op het lijf geschreven als je graag in alle rust en op je eigen tempo elk detail van de inhoud kan capteren.


Voor wie is dit bestemd?
  • Je werkt in een administratieve functie of je hebt een administratieve opleiding genoten
  • Je kop steekt steeds boven het maaiveld uit en je voelt dat je in je job wordt tegengehouden om ferme stappen vooruit te zetten
  • Je doet graag wat je doet, maar niet langer de manier waarop je het doet
  • Je wil heel graag op eigen benen staan
  • Je kan hulp gebruiken bij de inhoudelijke vakken en bent op zoek naar kennis en vaardigheden die je helpen om je eigen zaak op te starten


De opleiding

De reeks bestaat uit 8 modules van één uur + een werkboek om je aantekeningen in te maken en de oefeningen uit te voeren + een bonus.

De volgorde van de modules is zo opgebouwd dat we eerst gaan kijken wie jij bent als persoon en wat jouw doelen zijn, om je vervolgens in te wijden in een paar cruciale aspecten van het ondernemerschap en te eindigen met inhoudelijke kennis over het vak als administratief freelancer.


MODULE 1 - Wie ben jij en waar ligt jouw doel?

In deze module ga je bij jezelf op ontdekking naar datgene wat er altijd al was, maar waar je misschien niet onmiddellijk de vinger kon op leggen. Je gaat graven naar wat jou beweegt, wat je raakt, wat jouw kenmerken zijn en wie of wat je belemmert.
Na deze module zal je jezelf beter begrijpen en over tools beschikken die het haalbaar maken om je doel te realiseren.


MODULE 2 - Wat wordt morgen jouw omzet en hoe kom je daartoe?

Je wil niet onbezonnen aan je reis als ondernemer beginnen, dus duidelijke cijfers geven je gemoedsrust. In deze module zal je aanleren hoe je tot omzetcijfers komt, wat het fundament hiervan is en hoe je je eigen tarieven kan berekenen.

Dit onderdeel is een blijvend gegeven doorheen heel je ondernemerscarrière en zal op verschillende momenten jouw rustpunt zijn. Je zal na deze module een duidelijk beeld hebben van je financiële toekomst en over een dashboard beschikken om je cijfers te monitoren.


MODULE 3 - Realiseer je omzetten

Weten hoeveel omzet je moet realiseren, is één ding. Het effectief kunnen realiseren, is een andere zaak. In deze module leer je welke marketingtoepassingen je kan inzetten en hoe je je dienst aan je potentiële klant kan verkopen.

Je zal een plan hebben om mee aan de slag te gaan zodat je je prognoses kan omzetten in effectieve realisaties.


MODULE 4 - Organiseer je eigen interne structuur

Je bent als kleine ondernemer het prototype van je eigen ideale klant, dus jezelf goed structureren en organiseren is een absolute must. In deze module leer je hoe je een heel eenvoudige en werkbare administratieve organisatie op touw kunnen zetten. En wat je voor jezelf doet, kan je nadien bij je klanten toepassen.

Je zal aan de slag kunnen met je eigen eenvoudige en efficiënte structuur.


MODULE 5 - Jouw diensten aan klanten: financiële administratie

80% van de klantenportefeuille heeft behoefte aan iemand die zich over deze taak ontfermt, wat het belang van een grondige kennis benadrukt. In deze module leer je wat deze taken allemaal kunnen inhouden en hoe je deze aanpakt vanuit een administratieve positie. Je hoeft helemaal geen boekhouder te zijn om hiermee aan de slag te kunnen.

Op het einde van deze module zal je een goede financiële basis hebben om de boekhouding van klanten correct voor te bereiden.


MODULE 6 - Jouw diensten aan klanten: personeelsadministratie

Onze typische klant is klein van omvang, maar met heel wat groeipotentieel en dat gebeurt meestal door het aanwerven van personeel. In deze module leer je alle aspecten van lang voor er personeel is tot en met het afscheid nemen van medewerkers. Een heel uitgebreid administratief traject waar jij een enorme meerwaarde kan zijn.

Na deze module zal je een concreet werkproces hebben om de personeelsadministratie van je klanten te beheren.


MODULE 7 - Jouw diensten aan klanten: overige takenpakketten

Een bedrijfsadministratie voeren begint het financiële en HR, maar eindigt er niet mee. Ons takenpakket gaat veel breder dan dat. In deze module leer je over de administratie van office management, marketing en sales, en het operationele luik. Wat kan dit mogelijk zijn en hoe pak je dit aan.

Je zal heel praktische kennis vergaren om je klanten goed bij te staan bij het beheer van hun leveranciers en faciliteit, en je zal hen kunnen ondersteunen in hun operationale administratie.


MODULE 8 - Opstarten bij een nieuwe klant, hoe doe je dat?

Je bent pas gestart en je eerste klant heeft een contract getekend, dus nu kan het echte werk gebeuren. Vaak is het voor je klant 5 over 12 en ligt er heel wat werk op de plank. In deze module leer je op welke manier je van start kan gaan en wat je daarvoor nodig hebt. Waar moet je rekening mee houden? Wat doe je eerst, wat later? Hoe hou je het heft in handen? Waar doe je beter niet? 

Op het einde van deze module zal je over je eigen werkplan en checklists beschikken die je onmiddellijk kan toepassen bij nieuwe klanten.


BONUS - Q&A Sessie

Gedurende jouw traject zal je twee maal kunnen deelnemen aan een live online Q&A meeting.  Jij stelt je vragen en ik help je verder op weg om al je struikelblokken uit de weg te ruimen.

Iedereen wordt hierop uitgenodigd, maar jij kiest of je effectief deelneemt.


Certificatie en community

Nadat je alle modules verwerkt hebt, kan je deelnemen aan de certificatie. Je wordt lid van de besloten facebookgroep waar je met je vragen en bermerkingen terecht kunt en je zal deel uitmaken van de pool om elkaar verder te helpen met leads die je zelf niet in portefeuille kan nemen.


Dit hele pakket komt jouw richting uit voor slechts

€ 499 btwe


Deze opleiding komt in aanmerking voor de KMO-Portefeuille

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x