2019 in cijfers

Aan de meet worden de cadeau's uitgedeeld; dat is in een bedrijf niet anders dan in een sportwedstrijd. Alleen gaat het hier niet over medailles of prijzengeld.
Nee, op het einde van het jaar maken we de slotsom. Waar zijn we geëindigd? Is alles verlopen zoals verwacht? Zoals gepland? Dan pas komt de afrekening.

Hoewel ik doorheen een jaar continue monitor waar we staan en hoe we het doen, toch is een jaareinde ideaal om eens terug te kijken naar alles wat goed gegaan is, alle nieuwe klanten die erbij gekomen zijn, de klanten die we helaas verloren hebben, wat het opgebracht heeft en hoeveel alles gekost heeft.


Hallinto's eindmeet van 2019

In 2019 mochten we 19 nieuwe ondernemers verwelkomen en toevoegen aan ons klantenbestand. Ondernemers met hun eigen activiteit, maar met nood aan professionele administratieve ondersteuning.

Elk van hen is bij ons terecht gekomen op het moment dat het voor hen het meest cruciaal was. Een moment dat ze er een beetje door zaten met de continuïeteit in hun administratie en ze op een punt gekomen waren dat het hen veel geld aan het kosten was. Een moment dat hun pijn echt voelbaar begon te worden.


Wie waren onze nieuwe klanten?

 • Een softwareontwikkelaar
 • Een handelaar in bouwmateriaal
 • Een drukkerij
 • Een copywriter
 • Een ontwikkelaar van verzorgingsproducten
 • Een bouwpromotor
 • Een foodtruckbedrijf
 • Een It-consultancy
 • Een bedrijf in professionele keukenapparatuur
 • Een schadebeheerbedrijf
 • Een glasschadebedrijf
 • Een bedrijf in internationale beurzen/congressen
 • Een glazenwasser
 • Een marketingbedrijf
 • Een interieurinrichter
 • Een bedrijf in beveiligingsapparatuur
 • Een beletteringsbedrijf
 • Een bedrijf in outscourcing van technische profielen
 • Een concertorganisator

Allemaal kleine bedrijven met niet meer dan 10 werknemers op de payroll.
En je ziet, geen twee dezelfde activiteiten en ook geen tweemaal exact dezelfde takenpakketten of hetzelfde aantal werkuren. Gevarieerder kan de inhoud van een job niet zijn, toch?

Geen enkel van deze klanten is bij Hallinto terechtgekomen via koude prospectie of het inschakelen van interne of externe verkoopskanalen. Deze klanten zijn met mij in contact gekomen via mond-aan-mond reclame, via een search op google, via het goed gevoel dat ze kregen bij wat ze over Hallinto lazen of hoorden, via netwerken, enz. Ik kan dit met zekerheid zeggen, want ik vraag er ook telkens naar.

"Hoe ben je bij Hallinto terechtgekomen?" 
"Hoe heb je ons gevonden?"

Elk van hen had zichzelf al ovetuigd dat Hallinto dé partner was om hen te ondersteunen, lang voordat ze met mij gesproken hadden. 

En het stopt niet. Deze trein is een paar jaar geleden aan het rollen gegaan en hij blijft rijden. Aan de vooravond van 2020 zijn er al opnieuw twee nieuwe klanten die met mij de samenwerking aangaan. Twee ondernemers die mij totaal onbekend waren een maand geleden, maar die op 2 januari deel zullen uitmaken van het nieuwe klantenbestand van Hallinto.

Ik vertelde al in een eerdere nieuwsbrief, dit gebeurt niet van vandaag op morgen, daar zijn heel wat jaren werk aan vooraf gegaan,. Ik maak je graag deelgenoot van mijn methode. Hoe komen klanten bij mij? Welke acties doe ik? Wat maakt het werven van klanten zo makkelijk voor mij?
Tijdens de sessies kom je er alles over te weten.


De cijfers

Last, but not least; deze nieuwe klanten brachten samen een omzet van 103.850€ op. Omdat we 2019 niet begonnen zijn zonder klanten, is dit een extra omzet geweest. Eentje die voorspeld was, een extra omzet die geprogrammeerd stond en waar we een werkelijkheid van gemaakt hebben

Ook dat maakt deel uit van ondernemerschap. Je financieel plan uitwerken en het dan effectief realiseren.


Nu is het aan jou!
Hoe zal jouw 2020 eruit zien?
Wat ga jij realiseren volgend jaar?
Welk fundament ga jij voor jezelf leggen?
Welke kennis en vaardigheid moet jij nog aanleren?
Met welk cadeau wil jij eind 2020 eindigen?


Wil je meer weten? Wil je af van je eigen belemmeringen?
Wil je graag eens op de koffie komen voor een babbel?
Dan kan, maar de klok tikt! Laat het mij snel weten en ik neem contact met je op.


Mijn week als freelancer

Als je niet helemaal bekend bent met het reilen en zeilen van een freelancer, dan kan het wat vreemd aanvoelen. Hoe beter dan je een inkijk te geven in een week uit mijn professioneel leven.

Ondernemen aan je keukentafel

Het comfort en de geruststelling van werken in je eigen beslotenheid en je eigen omgeving. Zo eenvoudig en makkelijk mag ondernemen zijn.

Waarom peren nooit appels zullen zijn

Wie we zijn en hoe we ons gedragen, kan heel bepalend zijn voor onze professionele bezigheid, maar vaak weten we niet waar het vandaan komt. Bij mij is dit de nagel op de kop.

't zijn moeilijke tijden

Tenzij je zelf het heft in handen neemt en jouw leven zelf inkleurt. In deze etalage prijkt een andere toekomst als je een administratief talent hebt.

Gepassioneerd door efficiëntie

Waar je ook kijkt, elke onderneming laat wel steekjes vallen of hanteert werkmethodes die niet de meest praktische zijn.

Don't get a job.... Make a job

Geïnspireerd op het boek van Gem Barton

Carrièreswitch naar administratief freelancer: werkgever versus opdrachtgever

Heb je je strepen als administratief medewerker verdiend en voel je dat het tijd is om een nieuw hoofdstuk in je carrière aan te snijden?

Administratief freelancer worden in 2022? Het geluk staat aan je kant!

Voel je de brandende ambitie om volgend jaar een nieuwe professionele uitdaging aan te gaan? Wil je zelf beginnen als freelancer? Geen beter moment om dat voornemen in werkelijkheid te brengen.

Ondernemer worden op 3 dagen tijd? Daag jezelf uit!

Van een hoofd vol ideëen naar één activerend ondernemersplan in drie dagen tijd. You can do it! Van 23 tot en met 25 november organiseert Hallinto Certified een gratis online challenge boordevol oefeningen, tips en vragenrondes. Doe je mee?

Nooit rode cijfers als administratief freelancer

Vraag je jezelf weleens af hoeveel je als administratief freelancer kan verdienen? Logisch! Toch bestaat er geen vaste formule voor de berekening van je freelance uurtarief. Veel hangt af van je skills en ervaring.

De week van ...

Mijn weken vullen zich met een variatie aan administratieve taken en opdrachten voor klanten. Hoe ziet zo'n week met "vanalles en nog wat" eruit?

Dit is hét moment!

Geniet je volop van een heerlijke zomer? Gelijk heb je! Voor veel mensen is de zomervakantie hét moment om te herbronnen en de batterijen op te laden. Even geen deadlines of meetings op de planning.

Wat wil jij later worden?

Een heel logische vraag aan een kind, maar hoe vaak stel je die aan jezelf? Wanneer ben je gestopt om een toekomst uit te stippelen? En kijk je dan vooruit alsof vandaag het einde al is? Hoeveel laat je dan aan jezelf voorbij gaan?

Hoeveel ga ik verdienen?

Een veel voorkomende vraag, maar verdienste zit in zoveel meer dan enkel in geld. In wat je algemeen meer zal hebben, maar zeker ook in wat je niet meer hoeft.

Twijfel over de stap naar het onbekende?

Wordt jouw leven gestuurd door angsten of door hoop? Door belemmeringen of door mogelijkheden? Sta jij voortdurend op de rem? En leid je hierdoor dan geen vermoeiend leven?

Of er voldoende klanten te vinden zijn, kan ik volmondig positief beantwoorden

Of er wel voldoende klanten te vinden zijn, is een vraag die mij voortdurend gesteld wordt en ik kan hier alleen maar volmondig 'ja' op antwoorden.

Cadeautjestijd

Om anderen gelukkig te kunnen maken, moet je beginnen om zelf gelukkig te zijn. Welk cadeautje heb jij hiervoor nodig? Wat zou jou professioneel blij maken?

Iedereen wil kapitein van zijn eigen schip zijn, maar weinigen durven het roer vast te nemen.

Je hoeft geen grote waaghals te zijn om je eigen koers te varen. Maar volledige onbezonnenheid is ook geen garantie op succes.

Jouw bedrijf is "geen" lege doos

In Andermans zaken drukt Kamal Kharmach een aantal ondernemers met hun neus op de minder fraaie feiten. Interessante en boeiende televisie vanuit mijn ondernemersperspectief, maar je zal er maar staan met de camera op jou gericht.

Jonge Wolven

Heb jij het ook gezien op tv? Jonge ondernemers die zich smijten voor hun passie.

Samenwerken met een freelancer - Ann Van Riet vertelt

Ann Van Riet van Althea Coaching voor ondernemers is volbloed onderneemster. Met meer dan 15 jaar ervaring als coach achter de kiezen, is zij dé geknipte persoon om andere ondernemers te begeleiden.

Iedereen een beetje Gers Pardoel?

Ja, graag! Maar laat het mij even toelichten. Het verrast telkens opnieuw te horen met hoeveel inzicht verschillende mensen naar eenzelfde gegeven kijken en ernaar leven.

Vul eerst je gaten

Een onderzoek geeft aan dat kennis over of ervaring in personeelsadministratie het minst aanwezig is bij administratieve mensen met een duidelijke interesse om freelancer te worden.

Samenwerken met een freelancer - Joris Vandezande vertelt

Techs+Tools groeide op korte termijn uit tot dé specialist op het gebied van outsourcing en rekrutering van technische profielen.

Is er nog werk voor de administratief freelancer?

De angst zit er stevig in en het wordt er door de overheid niet transparanter op gemaakt. Hierdoor blijven heel wat mensen in de onduidelijkheid zitten over de economie, de werkzekerheid en bij uitbreiding hun eigen toekomst.

Een klant vertelt - Billycom

We treffen Petra Meeus, zaakvoerder van Billycom, op een vrijdagmiddag tussen twee strategiemeetings door. De coronacrisis beweegt bedrijven tot een creatieve aanpak.

Hey werkzoekende, mag ik jou even aanspreken?

Is het tijd voor een nieuwe uitdaging met ongekende successen?

Dit is jouw crisis niet

Het lijkt op de crisis van 2008, maar het voelt anders

De ene lasagne is de andere niet

Als je je blind staart op het geheel, dan vergeet je misschien te focussen op de details.

22 april 2020

Ga jij straks nog een job hebben?

Bestaat de kans dat jouw baas voor jou geen werk meer gaat hebben?

Secretaressedag!

Melig, zeg je? Niet echt. Een dag vol extra appreciatie voor jouw kennis, jouw aanpak, je ervaring en je expertise die je elke dag breed uitsmeert over de administratie van je klanten.

5 tips voor werken met jouw klanten, de ondernemers

Werken met ondernemers vraagt om een bepaalde aanpak die je zelf in de hand kan nemen.

Een VA is geen administratief freelancer

Dat is misschien niet helemaal waar, maar ik leg het je uit.

Zet de stap naar administratief freelancer in slechts drie uren

Als het tijd wordt voor een nieuw pad, maar het oude laat je nog niet los, dan moet je misschien eerst even komen proeven van de mogelijkheden.

Open for business

Het is de week na de start van de eerste trainingreeks. Moe, maar voldaan met een leerrijke terugblik op een start voor nieuwe freelancers.

De fun van het succes van een ander

Het succes van mijn klant is rechtstreeks verbonden met de levensduur van de samenwerking die ik met hem heb. Dat is een hele mond vol en het komt erop neer dat wanneer ik slecht werk lever, de samenwerking van korte duur kan zijn.

Ik ga jou niet overtuigen

We hebben allemaal een pad af te leggen en we komen op kruispunten die ons verplichten om keuzes te maken. Wat wil je later tegen je jongere ik dan zeggen? Welke keuze had je moeten maken?

Hey werkzoekende, mag ik je uitdagen?

Dit bericht is voor jou bestemd als je op zoek bent naar werk.

Niets is voorspelbaar

Als je morgen freelancer wordt, dan sta je voor een pad van klimmen en dalen, van onbekende zaken, van blinde vlekken, van niet goed weten wat.

Girls only?

Is administratie een vrouwenzaak? Ik denk het niet.

A star is born

Het idee voor een opleidingstraject voor administratief freelancers heeft heel lang in de schuif gezeten en af en toe kwam het aan de oppervlakte dobberen .

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x