Hallinto Certified

Cadeautjestijd

Om anderen gelukkig te kunnen maken, moet je beginnen om zelf gelukkig te zijn. Welk cadeautje heb jij hiervoor nodig? Wat zou jou professioneel blij maken?

Ben jij klaar met dit jaar?

2020 was zo van de pot gerukt dat het geen gelijke kent.

Het is een open deur intrappen wanneer we zeggen dat jij lang niet alleen bent, dat we met z’n allen in hetzelfde schuitje zitten, dat heel wat dingen eronder lijden, …. En dat klopt ook allemaal wel.

Maar ik ben er klaar mee. Klaar met het gezeur over corona, klaar met demotivatie van mensen, klaar met al het negatieve, klaar met dit jaar. Want ik ben gezond en ik mag en kan voor mezelf perspectieven creëren.

Nog niet eens december en ik heb al een voorzichtig wensenlijstje klaar voor volgend jaar. Wil je volgend jaar knallen, dan kan het zeker geen kwaad om hier nu al over na te denken. Begin met jezelf. Wat wens jij jezelf toe?

Sta me toe even in een variant van jouw leven te stappen.

Je bent een gedreven administratieve medewerker. Je weet wel, zo’n witte raaf waar elke werkgever naar zoekt, maar moeilijk vindt. Je zet jezelf intussen al een aantal jaren in voor de goede zaak en de groei van het bedrijf waar je werkt. Je duwt en trekt aan alle administratieve uiteinden in je tocht naar verbetering en optimalisatie. In normale omstandigheden rij je elke dag naar kantoor waar je menig uur doorbrengt. Haast je je door de file ’s avonds richting huis om hier ook weer het beste van jezelf te geven. Maar vandaag werk je van thuis, omringt door al je schatten die je helemaal uit je ritme halen.

Het is maandag, het wordt vrijdag, het weekend is zo om en alles begint weer van voor af aan.
De gewoontes, de routine, de sleur, ... Niet abnormaal en voor heel wat dingen hebben we dat ook nodig, want dat biedt een bepaalde stabiliteit en regelmaat in het leven. Niet elke minuut hoeft rock 'n roll te zijn, want dat kan je niet volhouden.

Een cadeautje voor jezelf

Voor 2021 en de jaren nadien wens ik jou mijn professioneel leven toe en je moet maar eens bij jezelf aftoetsen of dit een cadeau is dat je voor jezelf onder de kerstboom wil leggen.

Sinds 2008 kleur ik mijn eigen professionele dagen in, doe ik het werk dat ik graag doe en voor wie ik het wil doen. Mijn hoofd denkt positief in opportuniteiten die ik voor mezelf creëer en die ik naar eigen goeddunken in de wereld mag zetten. Ik ben dus mijn eigen baas en dat geeft mij heel veel voldoening. Ik durf met enige onbescheidenheid te zeggen dat ik goed ben in wat ik doe en mijn klanten weten dat enorm te appreciëren.

Maar ik ben lang niet de enige krak in administratie. Daarom dat ik bij deze even naar jou wijs.

Volgend jaar kan voor jou ook totaal anders worden, maar enkel als je het zelf toelaat. Enkel als je er zelf werk van maakt. Administratief freelancer worden hoeft voor jou geen illusie te zijn. Het enige wat je moet doen, is de eerste stap zetten. De tweede, derde, tiende, honderdste stappen volgen dan wel.

Eerst stappen, dan pas lopen

Omdat het zo verleidelijk kan zijn om je te vergalopperen, trek ik hier al even aan de rem. Enthousiasme is goed, is zelfs heel erg nodig, maar te hoge snelheid kan je parten spelen.

Mijn cadeautje aan jou is deze uitnodiging voor deelname aan mijn gratis webinar begin december. Begin alvast hiermee. De rest volgt dan nog wel.


Oh ja, ook nog een leuke. Een paar collega-ondernemers uit andere bedrijfstakken hebben voor jou volgende zin aangevuld:

Ik ben graag ondernemer omdat...

An Deroost van Ande-Coaching: "... het me toelaat om op elk moment én in alle vrijheid keuzes te kunnen maken om mijn klanten op de allerbeste manier verder te helpen met hun leiderschapsuitdagingen"

Pieter Geens van Comreza: "... ik iets bijdraag aan het succes van andere(n) ondernemers." 

Tinne Milis van Partyeventing: "... het mij toestaat mijn creativiteit te ontwikkelen en bijgevolg mijn klanten hun dag er lekkerder en mooier te laten uitzien."

Joy Buelens van The Campus: "... omwille van de vrijheid dat dit me geeft en dat ik dingen kan aanpakken op manieren waar ik me goed bij voel."

Mike Kenis van BelgoQuartz: "... het gewoon in mijn bloed en DNA zit en ik doe het met volle overtuiging."Twijfel over de stap naar het onbekende?

Dan ben jij niet de enige.

Lees meer

Of er voldoende klanten te vinden zijn, kan ik volmondig positief beantwoorden

Of er wel voldoende klanten te vinden zijn, is een vraag die mij voortdurend gesteld wordt en ik kan hier alleen maar volmondig 'ja' op antwoorden.

Lees meer

Iedereen wil kapitein van zijn eigen schip zijn, maar weinigen durven het roer vast te nemen.

Je hoeft geen grote waaghals te zijn om je eigen koers te varen. Maar volledige onbezonnenheid is ook geen garantie op succes.

Lees meer

Jouw bedrijf is "geen" lege doos

Wordt verwacht: een nieuw programma met Kamal Kharmach waarin hij bestaande bedrijven onder de loep neemt. Het programma is nog niet gestart, maar het belooft al een hit te worden, want de trailers liegen er niet om.

Lees meer

Jonge Wolven

Heb jij het ook gezien op tv? Jonge ondernemers die zich smijten voor hun passie.

Lees meer

Samenwerken met een freelancer - Ann Van Riet vertelt

Ann Van Riet van Althea Coaching voor ondernemers is volbloed onderneemster. Met meer dan 15 jaar ervaring als coach achter de kiezen, is zij dé geknipte persoon om andere ondernemers te begeleiden. Dat doet ze onder meer in workshops en online coaching programma’s. Wij zochten haar even op om te luisteren naar haar ervaringen met freelancers.

Lees meer

Iedereen een beetje Gers Pardoel?

Ja, graag! Maar laat het mij even toelichten.

Lees meer

Vul eerst je gaten

Een onderzoek geeft aan dat kennis over of ervaring in personeelsadministratie het minst aanwezig is bij administratieve mensen met een duidelijke interesse om freelancer te worden.

Lees meer

Samenwerken met een freelancer - Joris Vandezande vertelt

Techs+Tools groeide op korte termijn uit tot dé specialist op het gebied van outsourcing en rekrutering van technische profielen. Wie de sympathieke zaakvoerder, Joris Vandezande, een beetje kent, weet dat de deur van zijn kantoor altijd openstaat voor vrienden en partners. Hij ontving ons dan ook met veel plezier voor een interessante getuigenis over zijn samenwerking met administratieve freelancers.

Lees meer

Is er nog werk voor de administratief freelancer?

De angst zit er stevig in en het wordt er door de overheid niet transparanter op gemaakt. Hierdoor blijven heel wat mensen in de onduidelijkheid zitten over de economie, de werkzekerheid en bij uitbreiding hun eigen toekomst.

Lees meer

Een klant vertelt - Billycom

We treffen Petra Meeus, zaakvoerder van Billycom, op een vrijdagmiddag tussen twee strategiemeetings door. De coronacrisis beweegt bedrijven tot een creatieve aanpak. Ook bij Billycom, een copywritingbureau uit Leuven, scherpen ze volop hun pennen voor de toekomst. Petra ontvangt ons met haar aanstekelijke glimlach en een vers kopje koffie.

Lees meer

Hey werkzoekende, mag ik jou even aanspreken?

Is het tijd voor een nieuwe uitdaging met ongekende successen?

Lees meer

Dit is jouw crisis niet

Het lijkt op de crisis van 2008, maar het voelt anders

Lees meer

De ene lasagne is de andere niet

Als je je blind staart op het geheel, dan vergeet je misschien te focussen op de details.

Lees meer

Ga jij straks nog een job hebben?

Bestaat de kans dat jouw baas voor jou geen werk meer gaat hebben?

22 april 2020

Lees meer

Secretaressedag!

Melig, zeg je?

16 april 2020

Lees meer

5 tips voor werken met jouw klanten, de ondernemers

Werken met ondernemers vraagt om een bepaalde aanpak die je zelf in de hand kan nemen.

Lees meer

Een VA is geen administratief freelancer

Dat is misschien niet helemaal waar, maar ik leg het je uit.

Lees meer

Zet de stap naar administratief freelancer in slechts drie uren

Als het tijd wordt voor een nieuw pad, maar het oude laat je nog niet los, dan moet je misschien eerst even komen proeven van de mogelijkheden.

Lees meer

Open for business

Het is de week na de start van de eerste trainingreeks.

27 januari 2020

Lees meer

2019 in cijfers

Wat heeft 2019 mij gebracht?

29 december 2019

Lees meer

De fun van het succes van een ander

Het succes van mijn klant is rechtstreeks verbonden met de levensduur van de samenwerking die ik met hem heb. Dat is een hele mond vol en het komt erop neer dat wanneer ik slecht werk lever, de samenwerking van korte duur kan zijn.

15 december 2019

Lees meer

Ik ga jou niet overtuigen

Dat moet je zelf doen

8 december 2019

Lees meer

Niets is voorspelbaar

Als je morgen freelancer wordt, dan sta je voor een pad van klimmen en dalen, van onbekende zaken, van blinde vlekken, van niet goed weten wat.

10 november 2019

Lees meer

Girls only?

Is administratie een vrouwenzaak? Ik denk het niet.

28 oktober 2019

Lees meer

A star is born

Het idee voor een opleidingstraject voor administratief freelancers heeft heel lang in de schuif gezeten en af en toe kwam het aan de oppervlakte dobberen .

9 oktober 2019

Lees meer
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x