Cadeautjestijd

Ben jij klaar met dit jaar?

2020 was zo van de pot gerukt dat het geen gelijke kent.

Het is een open deur intrappen wanneer we zeggen dat jij lang niet alleen bent, dat we met z’n allen in hetzelfde schuitje zitten, dat heel wat dingen eronder lijden, …. En dat klopt ook allemaal wel.

Maar ik ben er klaar mee. Klaar met het gezeur over corona, klaar met demotivatie van mensen, klaar met al het negatieve, klaar met dit jaar. Want ik ben gezond en ik mag en kan voor mezelf perspectieven creëren.

Nog niet eens december en ik heb al een voorzichtig wensenlijstje klaar voor volgend jaar. Wil je volgend jaar knallen, dan kan het zeker geen kwaad om hier nu al over na te denken. Begin met jezelf. Wat wens jij jezelf toe?

Sta me toe even in een variant van jouw leven te stappen.

Je bent een gedreven administratieve medewerker. Je weet wel, zo’n witte raaf waar elke werkgever naar zoekt, maar moeilijk vindt. Je zet jezelf intussen al een aantal jaren in voor de goede zaak en de groei van het bedrijf waar je werkt. Je duwt en trekt aan alle administratieve uiteinden in je tocht naar verbetering en optimalisatie. In normale omstandigheden rij je elke dag naar kantoor waar je menig uur doorbrengt. Haast je je door de file ’s avonds richting huis om hier ook weer het beste van jezelf te geven. Maar vandaag werk je van thuis, omringt door al je schatten die je helemaal uit je ritme halen.

Het is maandag, het wordt vrijdag, het weekend is zo om en alles begint weer van voor af aan.
De gewoontes, de routine, de sleur, ... Niet abnormaal en voor heel wat dingen hebben we dat ook nodig, want dat biedt een bepaalde stabiliteit en regelmaat in het leven. Niet elke minuut hoeft rock 'n roll te zijn, want dat kan je niet volhouden.

Een cadeautje voor jezelf

Voor 2021 en de jaren nadien wens ik jou mijn professioneel leven toe en je moet maar eens bij jezelf aftoetsen of dit een cadeau is dat je voor jezelf onder de kerstboom wil leggen.

Sinds 2008 kleur ik mijn eigen professionele dagen in, doe ik het werk dat ik graag doe en voor wie ik het wil doen. Mijn hoofd denkt positief in opportuniteiten die ik voor mezelf creëer en die ik naar eigen goeddunken in de wereld mag zetten. Ik ben dus mijn eigen baas en dat geeft mij heel veel voldoening. Ik durf met enige onbescheidenheid te zeggen dat ik goed ben in wat ik doe en mijn klanten weten dat enorm te appreciëren.

Maar ik ben lang niet de enige krak in administratie. Daarom dat ik bij deze even naar jou wijs.

Volgend jaar kan voor jou ook totaal anders worden, maar enkel als je het zelf toelaat. Enkel als je er zelf werk van maakt. Administratief freelancer worden hoeft voor jou geen illusie te zijn. Het enige wat je moet doen, is de eerste stap zetten. De tweede, derde, tiende, honderdste stappen volgen dan wel.

Eerst stappen, dan pas lopen

Omdat het zo verleidelijk kan zijn om je te vergalopperen, trek ik hier al even aan de rem. Enthousiasme is goed, is zelfs heel erg nodig, maar te hoge snelheid kan je parten spelen.

Mijn cadeautje aan jou is deze uitnodiging voor deelname aan mijn gratis webinar begin december. Begin alvast hiermee. De rest volgt dan nog wel.


Oh ja, ook nog een leuke. Een paar collega-ondernemers uit andere bedrijfstakken hebben voor jou volgende zin aangevuld:

Ik ben graag ondernemer omdat...

An Deroost van Ande-Coaching: "... het me toelaat om op elk moment én in alle vrijheid keuzes te kunnen maken om mijn klanten op de allerbeste manier verder te helpen met hun leiderschapsuitdagingen"

Pieter Geens van Comreza: "... ik iets bijdraag aan het succes van andere(n) ondernemers." 

Tinne Milis van Partyeventing: "... het mij toestaat mijn creativiteit te ontwikkelen en bijgevolg mijn klanten hun dag er lekkerder en mooier te laten uitzien."

Joy Buelens van The Campus: "... omwille van de vrijheid dat dit me geeft en dat ik dingen kan aanpakken op manieren waar ik me goed bij voel."

Mike Kenis van BelgoQuartz: "... het gewoon in mijn bloed en DNA zit en ik doe het met volle overtuiging."Mijn week als freelancer

Als je niet helemaal bekend bent met het reilen en zeilen van een freelancer, dan kan het wat vreemd aanvoelen. Hoe beter dan je een inkijk te geven in een week uit mijn professioneel leven.

Ondernemen aan je keukentafel

Het comfort en de geruststelling van werken in je eigen beslotenheid en je eigen omgeving. Zo eenvoudig en makkelijk mag ondernemen zijn.

Waarom peren nooit appels zullen zijn

Wie we zijn en hoe we ons gedragen, kan heel bepalend zijn voor onze professionele bezigheid, maar vaak weten we niet waar het vandaan komt. Bij mij is dit de nagel op de kop.

't zijn moeilijke tijden

Tenzij je zelf het heft in handen neemt en jouw leven zelf inkleurt. In deze etalage prijkt een andere toekomst als je een administratief talent hebt.

Gepassioneerd door efficiëntie

Waar je ook kijkt, elke onderneming laat wel steekjes vallen of hanteert werkmethodes die niet de meest praktische zijn.

Don't get a job.... Make a job

Geïnspireerd op het boek van Gem Barton

Carrièreswitch naar administratief freelancer: werkgever versus opdrachtgever

Heb je je strepen als administratief medewerker verdiend en voel je dat het tijd is om een nieuw hoofdstuk in je carrière aan te snijden?

Administratief freelancer worden in 2022? Het geluk staat aan je kant!

Voel je de brandende ambitie om volgend jaar een nieuwe professionele uitdaging aan te gaan? Wil je zelf beginnen als freelancer? Geen beter moment om dat voornemen in werkelijkheid te brengen.

Ondernemer worden op 3 dagen tijd? Daag jezelf uit!

Van een hoofd vol ideëen naar één activerend ondernemersplan in drie dagen tijd. You can do it! Van 23 tot en met 25 november organiseert Hallinto Certified een gratis online challenge boordevol oefeningen, tips en vragenrondes. Doe je mee?

Nooit rode cijfers als administratief freelancer

Vraag je jezelf weleens af hoeveel je als administratief freelancer kan verdienen? Logisch! Toch bestaat er geen vaste formule voor de berekening van je freelance uurtarief. Veel hangt af van je skills en ervaring.

De week van ...

Mijn weken vullen zich met een variatie aan administratieve taken en opdrachten voor klanten. Hoe ziet zo'n week met "vanalles en nog wat" eruit?

Dit is hét moment!

Geniet je volop van een heerlijke zomer? Gelijk heb je! Voor veel mensen is de zomervakantie hét moment om te herbronnen en de batterijen op te laden. Even geen deadlines of meetings op de planning.

Wat wil jij later worden?

Een heel logische vraag aan een kind, maar hoe vaak stel je die aan jezelf? Wanneer ben je gestopt om een toekomst uit te stippelen? En kijk je dan vooruit alsof vandaag het einde al is? Hoeveel laat je dan aan jezelf voorbij gaan?

Hoeveel ga ik verdienen?

Een veel voorkomende vraag, maar verdienste zit in zoveel meer dan enkel in geld. In wat je algemeen meer zal hebben, maar zeker ook in wat je niet meer hoeft.

Twijfel over de stap naar het onbekende?

Wordt jouw leven gestuurd door angsten of door hoop? Door belemmeringen of door mogelijkheden? Sta jij voortdurend op de rem? En leid je hierdoor dan geen vermoeiend leven?

Of er voldoende klanten te vinden zijn, kan ik volmondig positief beantwoorden

Of er wel voldoende klanten te vinden zijn, is een vraag die mij voortdurend gesteld wordt en ik kan hier alleen maar volmondig 'ja' op antwoorden.

Iedereen wil kapitein van zijn eigen schip zijn, maar weinigen durven het roer vast te nemen.

Je hoeft geen grote waaghals te zijn om je eigen koers te varen. Maar volledige onbezonnenheid is ook geen garantie op succes.

Jouw bedrijf is "geen" lege doos

In Andermans zaken drukt Kamal Kharmach een aantal ondernemers met hun neus op de minder fraaie feiten. Interessante en boeiende televisie vanuit mijn ondernemersperspectief, maar je zal er maar staan met de camera op jou gericht.

Jonge Wolven

Heb jij het ook gezien op tv? Jonge ondernemers die zich smijten voor hun passie.

Samenwerken met een freelancer - Ann Van Riet vertelt

Ann Van Riet van Althea Coaching voor ondernemers is volbloed onderneemster. Met meer dan 15 jaar ervaring als coach achter de kiezen, is zij dé geknipte persoon om andere ondernemers te begeleiden.

Iedereen een beetje Gers Pardoel?

Ja, graag! Maar laat het mij even toelichten. Het verrast telkens opnieuw te horen met hoeveel inzicht verschillende mensen naar eenzelfde gegeven kijken en ernaar leven.

Vul eerst je gaten

Een onderzoek geeft aan dat kennis over of ervaring in personeelsadministratie het minst aanwezig is bij administratieve mensen met een duidelijke interesse om freelancer te worden.

Samenwerken met een freelancer - Joris Vandezande vertelt

Techs+Tools groeide op korte termijn uit tot dé specialist op het gebied van outsourcing en rekrutering van technische profielen.

Is er nog werk voor de administratief freelancer?

De angst zit er stevig in en het wordt er door de overheid niet transparanter op gemaakt. Hierdoor blijven heel wat mensen in de onduidelijkheid zitten over de economie, de werkzekerheid en bij uitbreiding hun eigen toekomst.

Een klant vertelt - Billycom

We treffen Petra Meeus, zaakvoerder van Billycom, op een vrijdagmiddag tussen twee strategiemeetings door. De coronacrisis beweegt bedrijven tot een creatieve aanpak.

Hey werkzoekende, mag ik jou even aanspreken?

Is het tijd voor een nieuwe uitdaging met ongekende successen?

Dit is jouw crisis niet

Het lijkt op de crisis van 2008, maar het voelt anders

De ene lasagne is de andere niet

Als je je blind staart op het geheel, dan vergeet je misschien te focussen op de details.

22 april 2020

Ga jij straks nog een job hebben?

Bestaat de kans dat jouw baas voor jou geen werk meer gaat hebben?

Secretaressedag!

Melig, zeg je? Niet echt. Een dag vol extra appreciatie voor jouw kennis, jouw aanpak, je ervaring en je expertise die je elke dag breed uitsmeert over de administratie van je klanten.

5 tips voor werken met jouw klanten, de ondernemers

Werken met ondernemers vraagt om een bepaalde aanpak die je zelf in de hand kan nemen.

Een VA is geen administratief freelancer

Dat is misschien niet helemaal waar, maar ik leg het je uit.

Zet de stap naar administratief freelancer in slechts drie uren

Als het tijd wordt voor een nieuw pad, maar het oude laat je nog niet los, dan moet je misschien eerst even komen proeven van de mogelijkheden.

Open for business

Het is de week na de start van de eerste trainingreeks. Moe, maar voldaan met een leerrijke terugblik op een start voor nieuwe freelancers.

2019 in cijfers

Wat heeft 2019 mij gebracht? Op welke manier heb ik een verschil mogen maken voor anderen? Hoe heb ik kunnen bijdragen aan het succes van mijn klanten?

De fun van het succes van een ander

Het succes van mijn klant is rechtstreeks verbonden met de levensduur van de samenwerking die ik met hem heb. Dat is een hele mond vol en het komt erop neer dat wanneer ik slecht werk lever, de samenwerking van korte duur kan zijn.

Ik ga jou niet overtuigen

We hebben allemaal een pad af te leggen en we komen op kruispunten die ons verplichten om keuzes te maken. Wat wil je later tegen je jongere ik dan zeggen? Welke keuze had je moeten maken?

Hey werkzoekende, mag ik je uitdagen?

Dit bericht is voor jou bestemd als je op zoek bent naar werk.

Niets is voorspelbaar

Als je morgen freelancer wordt, dan sta je voor een pad van klimmen en dalen, van onbekende zaken, van blinde vlekken, van niet goed weten wat.

Girls only?

Is administratie een vrouwenzaak? Ik denk het niet.

A star is born

Het idee voor een opleidingstraject voor administratief freelancers heeft heel lang in de schuif gezeten en af en toe kwam het aan de oppervlakte dobberen .

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x