Hallinto Certified

De ene lasagne is de andere niet

Als je je blind staart op het geheel, dan vergeet je misschien te focussen op de details.

DIY

Mijn vers gemaakte lasagne staat te koelen in de koelkast. Het was al een hele tijd geleden dat ik zelf nog eens eentje gemaakt had, maar kant-en-klaar kopen doen we al lang niet meer sinds ons eerste zelfgemaakt exemplaar.

Klinkt dat pretentieus als ik zeg dat er niets boven de zelfgemaakte gaat en dat de gekochte lasagne hier niet kan aan tippen? Ik zou het eerder benoemen als weten wat je doet, weten wat je eet.

Elke laag afzonderlijk moet lekker zijn op zich en heeft de andere laag niet per se nodig om er te staan, weet je wel. Een pittige spaghettisaus met verse ingrediënten, artisanale pasta, lekkere gekruide bechamelsaus, kwaliteitsham en vers geraspte emmenthal.
Maar de meerwaarde zit in de assemblage. Eens je laag na laag opgebouwd hebt, kom je tot een heerlijk gerecht.

Loopt het water je al uit de mond?
Bij mij ook! De oven staat intussen op te warmen.


Is dit plots een kookprogramma?

Terwijl ik ik mijn potten stond te roeren en alle lagen aan het voorbereiden was, bedacht ik me plots dat ik als administratief freelancer een beetje vergelijkbaar ben.

Ik besta uit vele laagjes van kennis en ervaring. Elk van die laagjes is afzonderlijk opgebouwd van de grond op. 

Elke laag is samengesteld uit individuele ingrediënten die zorgvuldig uitgekozen werden, maar die ook steeds aan continue bijschaving onderworpen geweest zijn. Want mijn motto blijft: wat vandaag goed is, is morgen niet goed genoeg meer.

Samen vormen deze administratieve, organisatorische, structurele en creatieve lagen de lasagne van mijn professionele diensten waaruit mijn klanten kunnen kiezen.


Zoveel werk!

Toen ik 12 jaar geleden startte, had ik weinig lagen en de laagjes waren ook vrij dun.  Ik had wel wat kennis en ook wat ervaring, maar lang niet voldoende in vergelijking met waar ik nu sta, wat ik nu ken en weet, en wat vandaag mijn meerwaarde voor mijn klanten is.

Wist ik veel wat er allemaal voor nodig was? Wist ik veel hoe uitgebreid het takenpakket van een administratief freelancer was. Maar ik kon ook nergens terecht, want toen ik startte, was dit totaal onbekend in België. 

Maar ik had wel het lef om van start te gaan en het doorzettingsvermogen om de kop niet te laten hangen. En hoe erg heb ik dat doorzettingsvermogen nodig gehad. Midden 2008 sloeg de financiële crisis als een bom toe. Overal vielen ontslagen en de ene haar dood werd mijn brood.

Ik heb gepuzzeld en gebouwd aan mijn plan, aan mijn doel en aan mijn droom. En op momenten dat het moeilijk ging, ben ik blijven doorgaan. Plannen bijgespijkerd en aangepast, maar nooit los gelaten.

De sterkte van een ondernemer zit in de snelheid waarmee hij recht krabbelt als het moeilijk gaat. En dat heb ik steeds gedaan en zal ik morgen opnieuw doen.


Maak je eigen lasagne

Laat je niet ontmoedigen door anderen, maar bewandel je eigen pad. Leg zelf de stenen die je wil bewandelen en omring je door mensen die je zijn voorgegaan. Ga te rade bij hen die je wegwijs kunnen maken en kleur je droom in de kleuren die jij kiest.

Ga zelf aan de kookpotten staan en als je denkt dat je nog wat ingrediënten ontbreekt, kom dan zeker eens aankloppen.

Tot binnenkort?

Groetjes
Tilly


PS. Heb je mijn e-boek al gelezen? Het gaat over onterechte twijfels die mensen in de mond nemen als het gaat over zelfstandige worden. Voor sommige zijn dit excuses, voor anderen gewoon twijfels. Moet je zeker eens lezen. Het is gratis en je kan het downloaden via deze link.

PS. Misschien is je nieuwsgierig wat aangewakkerd; dan moet je zeker eens deelnemen aan een gratis webinar over de 10 voordelen om administratief freelancer te zijn. Jaja, ook in crisistijden. Klik hier voor de link naar het webinar.

Twijfel over de stap naar het onbekende?

Dan ben jij niet de enige.

Lees meer

Of er voldoende klanten te vinden zijn, kan ik volmondig positief beantwoorden

Of er wel voldoende klanten te vinden zijn, is een vraag die mij voortdurend gesteld wordt en ik kan hier alleen maar volmondig 'ja' op antwoorden.

Lees meer

Cadeautjestijd

Om anderen gelukkig te kunnen maken, moet je beginnen om zelf gelukkig te zijn. Welk cadeautje heb jij hiervoor nodig? Wat zou jou professioneel blij maken?

Lees meer

Iedereen wil kapitein van zijn eigen schip zijn, maar weinigen durven het roer vast te nemen.

Je hoeft geen grote waaghals te zijn om je eigen koers te varen. Maar volledige onbezonnenheid is ook geen garantie op succes.

Lees meer

Jouw bedrijf is "geen" lege doos

Wordt verwacht: een nieuw programma met Kamal Kharmach waarin hij bestaande bedrijven onder de loep neemt. Het programma is nog niet gestart, maar het belooft al een hit te worden, want de trailers liegen er niet om.

Lees meer

Jonge Wolven

Heb jij het ook gezien op tv? Jonge ondernemers die zich smijten voor hun passie.

Lees meer

Samenwerken met een freelancer - Ann Van Riet vertelt

Ann Van Riet van Althea Coaching voor ondernemers is volbloed onderneemster. Met meer dan 15 jaar ervaring als coach achter de kiezen, is zij dé geknipte persoon om andere ondernemers te begeleiden. Dat doet ze onder meer in workshops en online coaching programma’s. Wij zochten haar even op om te luisteren naar haar ervaringen met freelancers.

Lees meer

Iedereen een beetje Gers Pardoel?

Ja, graag! Maar laat het mij even toelichten.

Lees meer

Vul eerst je gaten

Een onderzoek geeft aan dat kennis over of ervaring in personeelsadministratie het minst aanwezig is bij administratieve mensen met een duidelijke interesse om freelancer te worden.

Lees meer

Samenwerken met een freelancer - Joris Vandezande vertelt

Techs+Tools groeide op korte termijn uit tot dé specialist op het gebied van outsourcing en rekrutering van technische profielen. Wie de sympathieke zaakvoerder, Joris Vandezande, een beetje kent, weet dat de deur van zijn kantoor altijd openstaat voor vrienden en partners. Hij ontving ons dan ook met veel plezier voor een interessante getuigenis over zijn samenwerking met administratieve freelancers.

Lees meer

Is er nog werk voor de administratief freelancer?

De angst zit er stevig in en het wordt er door de overheid niet transparanter op gemaakt. Hierdoor blijven heel wat mensen in de onduidelijkheid zitten over de economie, de werkzekerheid en bij uitbreiding hun eigen toekomst.

Lees meer

Een klant vertelt - Billycom

We treffen Petra Meeus, zaakvoerder van Billycom, op een vrijdagmiddag tussen twee strategiemeetings door. De coronacrisis beweegt bedrijven tot een creatieve aanpak. Ook bij Billycom, een copywritingbureau uit Leuven, scherpen ze volop hun pennen voor de toekomst. Petra ontvangt ons met haar aanstekelijke glimlach en een vers kopje koffie.

Lees meer

Hey werkzoekende, mag ik jou even aanspreken?

Is het tijd voor een nieuwe uitdaging met ongekende successen?

Lees meer

Dit is jouw crisis niet

Het lijkt op de crisis van 2008, maar het voelt anders

Lees meer

Ga jij straks nog een job hebben?

Bestaat de kans dat jouw baas voor jou geen werk meer gaat hebben?

22 april 2020

Lees meer

Secretaressedag!

Melig, zeg je?

16 april 2020

Lees meer

5 tips voor werken met jouw klanten, de ondernemers

Werken met ondernemers vraagt om een bepaalde aanpak die je zelf in de hand kan nemen.

Lees meer

Een VA is geen administratief freelancer

Dat is misschien niet helemaal waar, maar ik leg het je uit.

Lees meer

Zet de stap naar administratief freelancer in slechts drie uren

Als het tijd wordt voor een nieuw pad, maar het oude laat je nog niet los, dan moet je misschien eerst even komen proeven van de mogelijkheden.

Lees meer

Open for business

Het is de week na de start van de eerste trainingreeks.

27 januari 2020

Lees meer

2019 in cijfers

Wat heeft 2019 mij gebracht?

29 december 2019

Lees meer

De fun van het succes van een ander

Het succes van mijn klant is rechtstreeks verbonden met de levensduur van de samenwerking die ik met hem heb. Dat is een hele mond vol en het komt erop neer dat wanneer ik slecht werk lever, de samenwerking van korte duur kan zijn.

15 december 2019

Lees meer

Ik ga jou niet overtuigen

Dat moet je zelf doen

8 december 2019

Lees meer

Niets is voorspelbaar

Als je morgen freelancer wordt, dan sta je voor een pad van klimmen en dalen, van onbekende zaken, van blinde vlekken, van niet goed weten wat.

10 november 2019

Lees meer

Girls only?

Is administratie een vrouwenzaak? Ik denk het niet.

28 oktober 2019

Lees meer

A star is born

Het idee voor een opleidingstraject voor administratief freelancers heeft heel lang in de schuif gezeten en af en toe kwam het aan de oppervlakte dobberen .

9 oktober 2019

Lees meer
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x