De ene lasagne is de andere niet

DIY

Mijn vers gemaakte lasagne staat te koelen in de koelkast. Het was al een hele tijd geleden dat ik zelf nog eens eentje gemaakt had, maar kant-en-klaar kopen doen we al lang niet meer sinds ons eerste zelfgemaakt exemplaar.

Klinkt dat pretentieus als ik zeg dat er niets boven de zelfgemaakte gaat en dat de gekochte lasagne hier niet kan aan tippen? Ik zou het eerder benoemen als weten wat je doet, weten wat je eet.

Elke laag afzonderlijk moet lekker zijn op zich en heeft de andere laag niet per se nodig om er te staan, weet je wel. Een pittige spaghettisaus met verse ingrediënten, artisanale pasta, lekkere gekruide bechamelsaus, kwaliteitsham en vers geraspte emmenthal.
Maar de meerwaarde zit in de assemblage. Eens je laag na laag opgebouwd hebt, kom je tot een heerlijk gerecht.

Loopt het water je al uit de mond?
Bij mij ook! De oven staat intussen op te warmen.


Is dit plots een kookprogramma?

Terwijl ik ik mijn potten stond te roeren en alle lagen aan het voorbereiden was, bedacht ik me plots dat ik als administratief freelancer een beetje vergelijkbaar ben.

Ik besta uit vele laagjes van kennis en ervaring. Elk van die laagjes is afzonderlijk opgebouwd van de grond op. 

Elke laag is samengesteld uit individuele ingrediënten die zorgvuldig uitgekozen werden, maar die ook steeds aan continue bijschaving onderworpen geweest zijn. Want mijn motto blijft: wat vandaag goed is, is morgen niet goed genoeg meer.

Samen vormen deze administratieve, organisatorische, structurele en creatieve lagen de lasagne van mijn professionele diensten waaruit mijn klanten kunnen kiezen.


Zoveel werk!

Toen ik in 2008 startte, had ik weinig lagen en de laagjes waren ook vrij dun.  Ik had wel wat kennis en ook wat ervaring, maar lang niet voldoende in vergelijking met waar ik nu sta, wat ik nu ken en weet, en wat vandaag mijn meerwaarde voor mijn klanten is.

Wist ik veel wat er allemaal voor nodig was? Wist ik veel hoe uitgebreid het takenpakket van een administratief freelancer was. Maar ik kon ook nergens terecht, want toen ik startte, was dit totaal onbekend in België. 

Maar ik had wel het lef om van start te gaan en het doorzettingsvermogen om de kop niet te laten hangen. En hoe erg heb ik dat doorzettingsvermogen nodig gehad. Midden 2008 sloeg de financiële crisis als een bom toe. Overal vielen ontslagen en de ene haar dood werd mijn brood.

Ik heb gepuzzeld en gebouwd aan mijn plan, aan mijn doel en aan mijn droom. En op momenten dat het moeilijk ging, ben ik blijven doorgaan. Plannen bijgespijkerd en aangepast, maar nooit los gelaten.

De sterkte van een ondernemer zit in de snelheid waarmee hij recht krabbelt als het moeilijk gaat. En dat heb ik steeds gedaan en zal ik morgen opnieuw doen.


Maak je eigen lasagne

Laat je niet ontmoedigen door anderen, maar bewandel je eigen pad. Leg zelf de stenen die je wil bewandelen en omring je door mensen die je zijn voorgegaan. Ga te rade bij hen die je wegwijs kunnen maken en kleur je droom in de kleuren die jij kiest.

Ga zelf aan de kookpotten staan en als je denkt dat je nog wat ingrediënten ontbreekt, kom dan zeker eens aankloppen.

Tot binnenkort?

Groetjes
Tilly


PS. Heb je mijn e-boek al gelezen? Het gaat over onterechte twijfels die mensen in de mond nemen als het gaat over zelfstandige worden. Voor sommige zijn dit excuses, voor anderen gewoon twijfels. Moet je zeker eens lezen. Het is gratis en je kan het downloaden via deze link.

PS. Misschien is je nieuwsgierig wat aangewakkerd; dan moet je zeker eens deelnemen aan een gratis webinar over de 10 voordelen om administratief freelancer te zijn. Jaja, ook in crisistijden. Klik hier voor de link naar het webinar.

Mijn week als freelancer

Als je niet helemaal bekend bent met het reilen en zeilen van een freelancer, dan kan het wat vreemd aanvoelen. Hoe beter dan je een inkijk te geven in een week uit mijn professioneel leven.

Ondernemen aan je keukentafel

Het comfort en de geruststelling van werken in je eigen beslotenheid en je eigen omgeving. Zo eenvoudig en makkelijk mag ondernemen zijn.

Waarom peren nooit appels zullen zijn

Wie we zijn en hoe we ons gedragen, kan heel bepalend zijn voor onze professionele bezigheid, maar vaak weten we niet waar het vandaan komt. Bij mij is dit de nagel op de kop.

't zijn moeilijke tijden

Tenzij je zelf het heft in handen neemt en jouw leven zelf inkleurt. In deze etalage prijkt een andere toekomst als je een administratief talent hebt.

Gepassioneerd door efficiëntie

Waar je ook kijkt, elke onderneming laat wel steekjes vallen of hanteert werkmethodes die niet de meest praktische zijn.

Don't get a job.... Make a job

Geïnspireerd op het boek van Gem Barton

Carrièreswitch naar administratief freelancer: werkgever versus opdrachtgever

Heb je je strepen als administratief medewerker verdiend en voel je dat het tijd is om een nieuw hoofdstuk in je carrière aan te snijden?

Administratief freelancer worden in 2022? Het geluk staat aan je kant!

Voel je de brandende ambitie om volgend jaar een nieuwe professionele uitdaging aan te gaan? Wil je zelf beginnen als freelancer? Geen beter moment om dat voornemen in werkelijkheid te brengen.

Ondernemer worden op 3 dagen tijd? Daag jezelf uit!

Van een hoofd vol ideëen naar één activerend ondernemersplan in drie dagen tijd. You can do it! Van 23 tot en met 25 november organiseert Hallinto Certified een gratis online challenge boordevol oefeningen, tips en vragenrondes. Doe je mee?

Nooit rode cijfers als administratief freelancer

Vraag je jezelf weleens af hoeveel je als administratief freelancer kan verdienen? Logisch! Toch bestaat er geen vaste formule voor de berekening van je freelance uurtarief. Veel hangt af van je skills en ervaring.

De week van ...

Mijn weken vullen zich met een variatie aan administratieve taken en opdrachten voor klanten. Hoe ziet zo'n week met "vanalles en nog wat" eruit?

Dit is hét moment!

Geniet je volop van een heerlijke zomer? Gelijk heb je! Voor veel mensen is de zomervakantie hét moment om te herbronnen en de batterijen op te laden. Even geen deadlines of meetings op de planning.

Wat wil jij later worden?

Een heel logische vraag aan een kind, maar hoe vaak stel je die aan jezelf? Wanneer ben je gestopt om een toekomst uit te stippelen? En kijk je dan vooruit alsof vandaag het einde al is? Hoeveel laat je dan aan jezelf voorbij gaan?

Hoeveel ga ik verdienen?

Een veel voorkomende vraag, maar verdienste zit in zoveel meer dan enkel in geld. In wat je algemeen meer zal hebben, maar zeker ook in wat je niet meer hoeft.

Twijfel over de stap naar het onbekende?

Wordt jouw leven gestuurd door angsten of door hoop? Door belemmeringen of door mogelijkheden? Sta jij voortdurend op de rem? En leid je hierdoor dan geen vermoeiend leven?

Of er voldoende klanten te vinden zijn, kan ik volmondig positief beantwoorden

Of er wel voldoende klanten te vinden zijn, is een vraag die mij voortdurend gesteld wordt en ik kan hier alleen maar volmondig 'ja' op antwoorden.

Cadeautjestijd

Om anderen gelukkig te kunnen maken, moet je beginnen om zelf gelukkig te zijn. Welk cadeautje heb jij hiervoor nodig? Wat zou jou professioneel blij maken?

Iedereen wil kapitein van zijn eigen schip zijn, maar weinigen durven het roer vast te nemen.

Je hoeft geen grote waaghals te zijn om je eigen koers te varen. Maar volledige onbezonnenheid is ook geen garantie op succes.

Jouw bedrijf is "geen" lege doos

In Andermans zaken drukt Kamal Kharmach een aantal ondernemers met hun neus op de minder fraaie feiten. Interessante en boeiende televisie vanuit mijn ondernemersperspectief, maar je zal er maar staan met de camera op jou gericht.

Jonge Wolven

Heb jij het ook gezien op tv? Jonge ondernemers die zich smijten voor hun passie.

Samenwerken met een freelancer - Ann Van Riet vertelt

Ann Van Riet van Althea Coaching voor ondernemers is volbloed onderneemster. Met meer dan 15 jaar ervaring als coach achter de kiezen, is zij dé geknipte persoon om andere ondernemers te begeleiden.

Iedereen een beetje Gers Pardoel?

Ja, graag! Maar laat het mij even toelichten. Het verrast telkens opnieuw te horen met hoeveel inzicht verschillende mensen naar eenzelfde gegeven kijken en ernaar leven.

Vul eerst je gaten

Een onderzoek geeft aan dat kennis over of ervaring in personeelsadministratie het minst aanwezig is bij administratieve mensen met een duidelijke interesse om freelancer te worden.

Samenwerken met een freelancer - Joris Vandezande vertelt

Techs+Tools groeide op korte termijn uit tot dé specialist op het gebied van outsourcing en rekrutering van technische profielen.

Is er nog werk voor de administratief freelancer?

De angst zit er stevig in en het wordt er door de overheid niet transparanter op gemaakt. Hierdoor blijven heel wat mensen in de onduidelijkheid zitten over de economie, de werkzekerheid en bij uitbreiding hun eigen toekomst.

Een klant vertelt - Billycom

We treffen Petra Meeus, zaakvoerder van Billycom, op een vrijdagmiddag tussen twee strategiemeetings door. De coronacrisis beweegt bedrijven tot een creatieve aanpak.

Hey werkzoekende, mag ik jou even aanspreken?

Is het tijd voor een nieuwe uitdaging met ongekende successen?

Dit is jouw crisis niet

Het lijkt op de crisis van 2008, maar het voelt anders

22 april 2020

Ga jij straks nog een job hebben?

Bestaat de kans dat jouw baas voor jou geen werk meer gaat hebben?

Secretaressedag!

Melig, zeg je? Niet echt. Een dag vol extra appreciatie voor jouw kennis, jouw aanpak, je ervaring en je expertise die je elke dag breed uitsmeert over de administratie van je klanten.

5 tips voor werken met jouw klanten, de ondernemers

Werken met ondernemers vraagt om een bepaalde aanpak die je zelf in de hand kan nemen.

Een VA is geen administratief freelancer

Dat is misschien niet helemaal waar, maar ik leg het je uit.

Zet de stap naar administratief freelancer in slechts drie uren

Als het tijd wordt voor een nieuw pad, maar het oude laat je nog niet los, dan moet je misschien eerst even komen proeven van de mogelijkheden.

Open for business

Het is de week na de start van de eerste trainingreeks. Moe, maar voldaan met een leerrijke terugblik op een start voor nieuwe freelancers.

2019 in cijfers

Wat heeft 2019 mij gebracht? Op welke manier heb ik een verschil mogen maken voor anderen? Hoe heb ik kunnen bijdragen aan het succes van mijn klanten?

De fun van het succes van een ander

Het succes van mijn klant is rechtstreeks verbonden met de levensduur van de samenwerking die ik met hem heb. Dat is een hele mond vol en het komt erop neer dat wanneer ik slecht werk lever, de samenwerking van korte duur kan zijn.

Ik ga jou niet overtuigen

We hebben allemaal een pad af te leggen en we komen op kruispunten die ons verplichten om keuzes te maken. Wat wil je later tegen je jongere ik dan zeggen? Welke keuze had je moeten maken?

Hey werkzoekende, mag ik je uitdagen?

Dit bericht is voor jou bestemd als je op zoek bent naar werk.

Niets is voorspelbaar

Als je morgen freelancer wordt, dan sta je voor een pad van klimmen en dalen, van onbekende zaken, van blinde vlekken, van niet goed weten wat.

Girls only?

Is administratie een vrouwenzaak? Ik denk het niet.

A star is born

Het idee voor een opleidingstraject voor administratief freelancers heeft heel lang in de schuif gezeten en af en toe kwam het aan de oppervlakte dobberen .

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x