Don't get a job.... Make a job

Geïnspireerd op het boek van Gem Barton

Het zijn niet mijn woorden, maar ik kon ze ook niet negeren. Ik wou dat ik ze zelf bedacht had, maar zulke sprekende quotes rollen niet zo makkelijk uit mijn mond. Maar los daarvan, wat een waarheid.

Ik heb het boek niet gelezen; ik heb het zelfs niet eens op mijn boekenplank liggen. Het passeerde in mijn ooghoek toen ik online op zoek was naar iets totaal anders. In elk geval, zoals ik hierboven al zei, ik kon het niet ongemoeid laten.


De kaft spreekt boekdelen

Aangezien ik het boek niet gelezen heb, kan ik over de inhoud niets vertellen, maar ik kan me er zoveel bij voorstellen dat ik er graag mijn visie over geef. Want laat ons eerlijk zijn; iedereen die in een job zit heeft er een mening over. Hoe het anders kan, hoe het beter kan, wat er zou moeten veranderen, hoe het functioneler zou kunnen zijn. Hoe het jou meer voldoening zou kunnen geven.

En dus ga ik aan de slag met een paar termen die naast de titel op de kaft prijken

Propaganda / Put yourself out there / Release early, release often / Going Mobile / Go guerilla / Bend the rules / Don't reinvent the wheel / Specialism vs Diversity / Learn from your idols / Swing against the tide / Question everything / Tough calls / Trust your instinct / Move mountains / Imagine best-case scenarios / Going it alone vs teaming up / Don't run before you can walk / Exploit your interests / Feel your way / Be true to yourself / Push, pull, test, tear / Gusto / Reinvent yourself / Greate positive change / Keep on learning


LEARN FROM YOUR IDOLS

We hebben allemaal voorbeelden van mensen aan wie we ons spiegelen. Dat kan een bekende medemens zijn of een collega. Of misschien iemand uit je straat.

Deze mensen doen of hebben iets dat ons triggert en intrigeert, want anders zouden ze voor ons niet aan het oppervlak komen. Als het over succes gaat, dan is het uiterlijk vertoon dat we daarvan te zien krijgen. In de vorm van een mooie auto, of een groot huis.
En je zou dit kunnen benoemen als afgunst, maar ik vind het veel interessanter om te achterhalen wat deze mensen dan zo anders doen dat het leidt tot het succes waarmee ze dan stevig wat centen verdienen en waardoor ze de mogelijkheid hebben om dat uiterlijk te vertonen.

Met andere woorden: wat kan ik leren van anderen om mijn eigen succes naar een hoger niveau te tillen? Wat moet ik aanpakken of anders doen waardoor mijn kans op succes verhoogt?

Het is een mindset en een denkpiste die ver afstaat van afgunst, maar van leren van zij die je zijn voorgegaan.


BEND THE RULES

Een levenlang meelopen met de meute kan aanvoelen als comfortabel en gemakkelijk. Maar het is net dat kuddegevoel van de hele werkweek dat je doet uitkijken naar vrijdagavond. Naar het weekend waarin jij mag kiezen hoe je je dagen invult en waarmee je je bezighoudt.

De enige die zich kan losrukken uit de kudde ben jij zelf.
Weg van de regels die jou opgelegd worden; weg van het systeem en de methodiek die anderen voor jou bepaald hebben en die jij blind naleeft.

We eten niet allemaal hetzelfde; we zien er ook verschillend uit, we hebben elk onze smaak op vlak van muziek of kleren. Waarom doen we dit dan niet voor onze professionele bezigheid?

Ga in tegen de regels van anderen en maak er nieuwe voor jezelf. Nieuwe regels die je zelf schaaft en bijstuurt totdat ze helemaal op jouw maat zijn.


REINVENT YOURSELF

Na bijna 14 jaar in dit vak heb ik het gevoel dat ik mezelf al ettelijke keren heruitgevonden heb. In de stijl van aanpakken; in de inhoud van mijn job, met de continue vergaring van kennis en de opgedane ervaring.

Elk jaar kijk ik even achteruit met de glimlach en de wetenschap: we hebben afgelopen jaar weer stevige stappen vooruit gezet!

Ik ben niet meer de persoon van 14 jaar geleden, maar ook niet meer die van 4 jaar geleden. Telkens opnieuw door even stil te staan, te evalueren en te evolueren.
Het geeft ook steeds weer goesting om de toekomst tegemoet te gaan en te bewerkstelligen wat ik graag op mijn pad zie gebeuren.


KEEP ON LEARNING

Het is maar dankzij het voorgaande dat ik mezelf toelaat en aanmoedig om te blijven leren. Om steeds weer open te staan voor nieuwe dingen. Om met een open geest nieuwigheden te omarmen en te bekijken of het iets is dat aansluit, dan wel haaks staat op mijn toekomstbeeld.

Ik leer van mensen die verder op de ladder staan dan ik en ik leer van jongere mensen als het over technologie aankomt.
Ik heb ook nog heel veel te leren op vlak van less is more en dat zet ik op de lijst van de komende twee jaar.


Nu ik erover nadenk... Ik denk dat ik het boek ga kopen, want alleen al de gedachte bij de titel maakt me nieuwsgierig.


Fijne werkweek!

Groetjes
TillyMijn week als freelancer

Als je niet helemaal bekend bent met het reilen en zeilen van een freelancer, dan kan het wat vreemd aanvoelen. Hoe beter dan je een inkijk te geven in een week uit mijn professioneel leven.

Ondernemen aan je keukentafel

Het comfort en de geruststelling van werken in je eigen beslotenheid en je eigen omgeving. Zo eenvoudig en makkelijk mag ondernemen zijn.

Waarom peren nooit appels zullen zijn

Wie we zijn en hoe we ons gedragen, kan heel bepalend zijn voor onze professionele bezigheid, maar vaak weten we niet waar het vandaan komt. Bij mij is dit de nagel op de kop.

't zijn moeilijke tijden

Tenzij je zelf het heft in handen neemt en jouw leven zelf inkleurt. In deze etalage prijkt een andere toekomst als je een administratief talent hebt.

Gepassioneerd door efficiëntie

Waar je ook kijkt, elke onderneming laat wel steekjes vallen of hanteert werkmethodes die niet de meest praktische zijn.

Carrièreswitch naar administratief freelancer: werkgever versus opdrachtgever

Heb je je strepen als administratief medewerker verdiend en voel je dat het tijd is om een nieuw hoofdstuk in je carrière aan te snijden?

Administratief freelancer worden in 2022? Het geluk staat aan je kant!

Voel je de brandende ambitie om volgend jaar een nieuwe professionele uitdaging aan te gaan? Wil je zelf beginnen als freelancer? Geen beter moment om dat voornemen in werkelijkheid te brengen.

Ondernemer worden op 3 dagen tijd? Daag jezelf uit!

Van een hoofd vol ideëen naar één activerend ondernemersplan in drie dagen tijd. You can do it! Van 23 tot en met 25 november organiseert Hallinto Certified een gratis online challenge boordevol oefeningen, tips en vragenrondes. Doe je mee?

Nooit rode cijfers als administratief freelancer

Vraag je jezelf weleens af hoeveel je als administratief freelancer kan verdienen? Logisch! Toch bestaat er geen vaste formule voor de berekening van je freelance uurtarief. Veel hangt af van je skills en ervaring.

De week van ...

Mijn weken vullen zich met een variatie aan administratieve taken en opdrachten voor klanten. Hoe ziet zo'n week met "vanalles en nog wat" eruit?

Dit is hét moment!

Geniet je volop van een heerlijke zomer? Gelijk heb je! Voor veel mensen is de zomervakantie hét moment om te herbronnen en de batterijen op te laden. Even geen deadlines of meetings op de planning.

Wat wil jij later worden?

Een heel logische vraag aan een kind, maar hoe vaak stel je die aan jezelf? Wanneer ben je gestopt om een toekomst uit te stippelen? En kijk je dan vooruit alsof vandaag het einde al is? Hoeveel laat je dan aan jezelf voorbij gaan?

Hoeveel ga ik verdienen?

Een veel voorkomende vraag, maar verdienste zit in zoveel meer dan enkel in geld. In wat je algemeen meer zal hebben, maar zeker ook in wat je niet meer hoeft.

Twijfel over de stap naar het onbekende?

Wordt jouw leven gestuurd door angsten of door hoop? Door belemmeringen of door mogelijkheden? Sta jij voortdurend op de rem? En leid je hierdoor dan geen vermoeiend leven?

Of er voldoende klanten te vinden zijn, kan ik volmondig positief beantwoorden

Of er wel voldoende klanten te vinden zijn, is een vraag die mij voortdurend gesteld wordt en ik kan hier alleen maar volmondig 'ja' op antwoorden.

Cadeautjestijd

Om anderen gelukkig te kunnen maken, moet je beginnen om zelf gelukkig te zijn. Welk cadeautje heb jij hiervoor nodig? Wat zou jou professioneel blij maken?

Iedereen wil kapitein van zijn eigen schip zijn, maar weinigen durven het roer vast te nemen.

Je hoeft geen grote waaghals te zijn om je eigen koers te varen. Maar volledige onbezonnenheid is ook geen garantie op succes.

Jouw bedrijf is "geen" lege doos

In Andermans zaken drukt Kamal Kharmach een aantal ondernemers met hun neus op de minder fraaie feiten. Interessante en boeiende televisie vanuit mijn ondernemersperspectief, maar je zal er maar staan met de camera op jou gericht.

Jonge Wolven

Heb jij het ook gezien op tv? Jonge ondernemers die zich smijten voor hun passie.

Samenwerken met een freelancer - Ann Van Riet vertelt

Ann Van Riet van Althea Coaching voor ondernemers is volbloed onderneemster. Met meer dan 15 jaar ervaring als coach achter de kiezen, is zij dé geknipte persoon om andere ondernemers te begeleiden.

Iedereen een beetje Gers Pardoel?

Ja, graag! Maar laat het mij even toelichten. Het verrast telkens opnieuw te horen met hoeveel inzicht verschillende mensen naar eenzelfde gegeven kijken en ernaar leven.

Vul eerst je gaten

Een onderzoek geeft aan dat kennis over of ervaring in personeelsadministratie het minst aanwezig is bij administratieve mensen met een duidelijke interesse om freelancer te worden.

Samenwerken met een freelancer - Joris Vandezande vertelt

Techs+Tools groeide op korte termijn uit tot dé specialist op het gebied van outsourcing en rekrutering van technische profielen.

Is er nog werk voor de administratief freelancer?

De angst zit er stevig in en het wordt er door de overheid niet transparanter op gemaakt. Hierdoor blijven heel wat mensen in de onduidelijkheid zitten over de economie, de werkzekerheid en bij uitbreiding hun eigen toekomst.

Een klant vertelt - Billycom

We treffen Petra Meeus, zaakvoerder van Billycom, op een vrijdagmiddag tussen twee strategiemeetings door. De coronacrisis beweegt bedrijven tot een creatieve aanpak.

Hey werkzoekende, mag ik jou even aanspreken?

Is het tijd voor een nieuwe uitdaging met ongekende successen?

Dit is jouw crisis niet

Het lijkt op de crisis van 2008, maar het voelt anders

De ene lasagne is de andere niet

Als je je blind staart op het geheel, dan vergeet je misschien te focussen op de details.

22 april 2020

Ga jij straks nog een job hebben?

Bestaat de kans dat jouw baas voor jou geen werk meer gaat hebben?

Secretaressedag!

Melig, zeg je? Niet echt. Een dag vol extra appreciatie voor jouw kennis, jouw aanpak, je ervaring en je expertise die je elke dag breed uitsmeert over de administratie van je klanten.

5 tips voor werken met jouw klanten, de ondernemers

Werken met ondernemers vraagt om een bepaalde aanpak die je zelf in de hand kan nemen.

Een VA is geen administratief freelancer

Dat is misschien niet helemaal waar, maar ik leg het je uit.

Zet de stap naar administratief freelancer in slechts drie uren

Als het tijd wordt voor een nieuw pad, maar het oude laat je nog niet los, dan moet je misschien eerst even komen proeven van de mogelijkheden.

Open for business

Het is de week na de start van de eerste trainingreeks. Moe, maar voldaan met een leerrijke terugblik op een start voor nieuwe freelancers.

2019 in cijfers

Wat heeft 2019 mij gebracht? Op welke manier heb ik een verschil mogen maken voor anderen? Hoe heb ik kunnen bijdragen aan het succes van mijn klanten?

De fun van het succes van een ander

Het succes van mijn klant is rechtstreeks verbonden met de levensduur van de samenwerking die ik met hem heb. Dat is een hele mond vol en het komt erop neer dat wanneer ik slecht werk lever, de samenwerking van korte duur kan zijn.

Ik ga jou niet overtuigen

We hebben allemaal een pad af te leggen en we komen op kruispunten die ons verplichten om keuzes te maken. Wat wil je later tegen je jongere ik dan zeggen? Welke keuze had je moeten maken?

Hey werkzoekende, mag ik je uitdagen?

Dit bericht is voor jou bestemd als je op zoek bent naar werk.

Niets is voorspelbaar

Als je morgen freelancer wordt, dan sta je voor een pad van klimmen en dalen, van onbekende zaken, van blinde vlekken, van niet goed weten wat.

Girls only?

Is administratie een vrouwenzaak? Ik denk het niet.

A star is born

Het idee voor een opleidingstraject voor administratief freelancers heeft heel lang in de schuif gezeten en af en toe kwam het aan de oppervlakte dobberen .

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x