Hallinto Certified

Een klant vertelt - Billycom

We treffen Petra Meeus, zaakvoerder van Billycom, op een vrijdagmiddag tussen twee strategiemeetings door. De coronacrisis beweegt bedrijven tot een creatieve aanpak. Ook bij Billycom, een copywritingbureau uit Leuven, scherpen ze volop hun pennen voor de toekomst. Petra ontvangt ons met haar aanstekelijke glimlach en een vers kopje koffie.

Dag Petra, bedankt om ons zo hartelijk te ontvangen en tijd te maken voor deze testimonial.
Petra: “Voor Tilly maak ik graag tijd!”

Vertel eens, Petra, wat was voor jou de trigger om met Hallinto samen te werken?
Petra: “Billycom is de voorbije 5 jaar enorm gegroeid. Ik ben begonnen als eenmanszaak, maar intussen zijn we een kleine KMO geworden met 6 werknemers. Als zaakvoerder moet je veel bordjes tegelijk in de lucht te houden: sales, marketing, HR, projectmanagement en natuurlijk ook de copywriting en eindredactie. Maar het bordje ‘administratie’ woog toch het zwaarste door. De facturen, de budgetopvolging en tal van andere administratieve taken deed ik meestal na de uren of in het weekend. Bovendien was er door de plotse groei van Billycom ook nood aan heldere administratieprocessen. Daarom was ik op zoek naar een partner die me naast alle uitvoerende taken, ook kon helpen met het optimaliseren en digitaliseren van mijn processen.”

Hoe ben je met Hallinto in contact gekomen?
Petra: “Ik heb Tilly leren kennen op een BNI meeting, een netwerk voor ondernemers in Leuven. Van bij de eerste kennismaking voelde ik meteen een klik. Tilly is een zeer aangename en intelligente dame. Tijdens haar bedrijfspresentatie viel mij op hoeveel expertise en ervaring zij in huis heeft. Zij begrijpt zeer goed wat er allemaal bij administratie komt kijken en welke invloed dit heeft op de bedrijfswerking. Voor mij was het meteen een uitgemaakte zaak: met Tilly wil ik in zee gaan!”

Duidelijk een klik! Hoe is de samenwerking opgestart?
Petra: ”Ik denk dat Tilly wel eens gevloekt heeft, want ik was totaal niet georganiseerd. Ik had niet eens een nietjesmachine of perforator op kantoor (lacht). Kortom, er was heel wat werk aan de winkel. Op aanraden van Tilly, stapte ik eerst bij haar in een coachingtraject. In het begin werkten we in halve dagen aan het optimaliseren van de processen om alles mooi in kaart te brengen. Daarna kon Tilly de administratie vlotjes overnemen. Voor mij is het een hele geruststelling om te weten dat mijn administratie nu op rolletjes loopt. Dankzij deze samenwerking heb ik er ook een financiële sparringpartner bijgekregen, met wie ik mijn budgetsheets en de forecast kan overlopen. Dit geeft me niet alleen meer inzicht in mijn werking maar ook een enorme gemoedsrust.”

Als je Tilly in drie woorden zou omschrijven, welke zouden dat dan zijn?
Petra: “Expertise, ervaring én energie. Tilly praat van ondernemer tot ondernemer en heeft de gave om mij op de juiste momenten een energieboost te geven. Ik ben grote fan!”

Dat klinkt mooi! Bedankt voor je tijd, Petra. We wensen je heel veel succes én een vlotte administratie toe!

Twijfel over de stap naar het onbekende?

Dan ben jij niet de enige.

Lees meer

Of er voldoende klanten te vinden zijn, kan ik volmondig positief beantwoorden

Of er wel voldoende klanten te vinden zijn, is een vraag die mij voortdurend gesteld wordt en ik kan hier alleen maar volmondig 'ja' op antwoorden.

Lees meer

Cadeautjestijd

Om anderen gelukkig te kunnen maken, moet je beginnen om zelf gelukkig te zijn. Welk cadeautje heb jij hiervoor nodig? Wat zou jou professioneel blij maken?

Lees meer

Iedereen wil kapitein van zijn eigen schip zijn, maar weinigen durven het roer vast te nemen.

Je hoeft geen grote waaghals te zijn om je eigen koers te varen. Maar volledige onbezonnenheid is ook geen garantie op succes.

Lees meer

Jouw bedrijf is "geen" lege doos

Wordt verwacht: een nieuw programma met Kamal Kharmach waarin hij bestaande bedrijven onder de loep neemt. Het programma is nog niet gestart, maar het belooft al een hit te worden, want de trailers liegen er niet om.

Lees meer

Jonge Wolven

Heb jij het ook gezien op tv? Jonge ondernemers die zich smijten voor hun passie.

Lees meer

Samenwerken met een freelancer - Ann Van Riet vertelt

Ann Van Riet van Althea Coaching voor ondernemers is volbloed onderneemster. Met meer dan 15 jaar ervaring als coach achter de kiezen, is zij dé geknipte persoon om andere ondernemers te begeleiden. Dat doet ze onder meer in workshops en online coaching programma’s. Wij zochten haar even op om te luisteren naar haar ervaringen met freelancers.

Lees meer

Iedereen een beetje Gers Pardoel?

Ja, graag! Maar laat het mij even toelichten.

Lees meer

Vul eerst je gaten

Een onderzoek geeft aan dat kennis over of ervaring in personeelsadministratie het minst aanwezig is bij administratieve mensen met een duidelijke interesse om freelancer te worden.

Lees meer

Samenwerken met een freelancer - Joris Vandezande vertelt

Techs+Tools groeide op korte termijn uit tot dé specialist op het gebied van outsourcing en rekrutering van technische profielen. Wie de sympathieke zaakvoerder, Joris Vandezande, een beetje kent, weet dat de deur van zijn kantoor altijd openstaat voor vrienden en partners. Hij ontving ons dan ook met veel plezier voor een interessante getuigenis over zijn samenwerking met administratieve freelancers.

Lees meer

Is er nog werk voor de administratief freelancer?

De angst zit er stevig in en het wordt er door de overheid niet transparanter op gemaakt. Hierdoor blijven heel wat mensen in de onduidelijkheid zitten over de economie, de werkzekerheid en bij uitbreiding hun eigen toekomst.

Lees meer

Hey werkzoekende, mag ik jou even aanspreken?

Is het tijd voor een nieuwe uitdaging met ongekende successen?

Lees meer

Dit is jouw crisis niet

Het lijkt op de crisis van 2008, maar het voelt anders

Lees meer

De ene lasagne is de andere niet

Als je je blind staart op het geheel, dan vergeet je misschien te focussen op de details.

Lees meer

Ga jij straks nog een job hebben?

Bestaat de kans dat jouw baas voor jou geen werk meer gaat hebben?

22 april 2020

Lees meer

Secretaressedag!

Melig, zeg je?

16 april 2020

Lees meer

5 tips voor werken met jouw klanten, de ondernemers

Werken met ondernemers vraagt om een bepaalde aanpak die je zelf in de hand kan nemen.

Lees meer

Een VA is geen administratief freelancer

Dat is misschien niet helemaal waar, maar ik leg het je uit.

Lees meer

Zet de stap naar administratief freelancer in slechts drie uren

Als het tijd wordt voor een nieuw pad, maar het oude laat je nog niet los, dan moet je misschien eerst even komen proeven van de mogelijkheden.

Lees meer

Open for business

Het is de week na de start van de eerste trainingreeks.

27 januari 2020

Lees meer

2019 in cijfers

Wat heeft 2019 mij gebracht?

29 december 2019

Lees meer

De fun van het succes van een ander

Het succes van mijn klant is rechtstreeks verbonden met de levensduur van de samenwerking die ik met hem heb. Dat is een hele mond vol en het komt erop neer dat wanneer ik slecht werk lever, de samenwerking van korte duur kan zijn.

15 december 2019

Lees meer

Ik ga jou niet overtuigen

Dat moet je zelf doen

8 december 2019

Lees meer

Niets is voorspelbaar

Als je morgen freelancer wordt, dan sta je voor een pad van klimmen en dalen, van onbekende zaken, van blinde vlekken, van niet goed weten wat.

10 november 2019

Lees meer

Girls only?

Is administratie een vrouwenzaak? Ik denk het niet.

28 oktober 2019

Lees meer

A star is born

Het idee voor een opleidingstraject voor administratief freelancers heeft heel lang in de schuif gezeten en af en toe kwam het aan de oppervlakte dobberen .

9 oktober 2019

Lees meer
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x