Hoeveel ga ik verdienen?

Eén van de grootste bekommernissen van mensen, is hun inkomen. En dan vaak het ontbreken van een vast inkomen. Dat klinkt allemaal vrij logisch, want zonder geld geraken we niet ver. Heel ons leven is opgebouwd rond geld verdienen en uitgeven. Maand na maand, jaar na jaar. The financial circle of life.
Dat geld niet gelukkig maakt, is een torenhoog cliché, maar dat je niet zonder kan, is gewoon een feit.

Het geeft ons een bepaalde zekerheid en die gaat op zich gepaard met een vorm van gemoedsrust en daar houden mensen over het algemeen wel van.

Zo zit rijkdom ook niet altijd per se in de hoeveelheid geld die je vergaart, maar in rondkomen en alles betaald krijgen.
Deze vorm van zekerheid maakt dat heel wat mensen stil en gedwee hun job blijven doen, maar er niet echt gelukkiger van worden.


Hoeveel jobtevredenheid verdien je?

Als je al eens deelgenomen hebt aan een webinar, dan zal je ongetwijfeld gehoord hebben dat ik heel graag werk en dat de voldoening die werken met zich meebrengt, voor mij een heel belangrijk gegeven is. Dat laatste is vermoedelijk iets waar jij jezelf ook in kan vinden.

Het liefst van al zou ik je willen horen zeggen dat jij ook heel graag werkt dan dat jij zit te wachten op de eerstvolgende vakantie of de pensioenleeftijd. Want als dit laatste het geval is, dan ben ik vrij zeker dat jij niet gelukkig bent in je job. Dat er weinig jobtevredenheid te rapen valt.

Mag je dan niet uitkijken naar vakantie? Oh, jawel, hoor. Ik neem zelf veel te weinig vakantie, maar eens hij gepland staat, kijk ik er wel naar uit. Om eens even het hoofd te klaren, om even andere dingen te doen, om wat boeken te lezen, om wat extra wandelingen te maken, om naar een omgeving te gaan die je thuis niet hebt.

Maar het is niet dat ik er zit op te wachten tot het weer zover is. En daar maak ik graag de nuance. Als je op maandag al hoopt dat het snel vrijdag is, en als je enkel leeft na je werktijd, dan zit er toch wel iets grondigs fout aan of in je job. En enkel jij kan daar iets aan veranderen.

Dus, hoe ziet jouw werkgeluk eruit? Hoeveel jobtevredenheid vind je dat jij verdient?


Hoeveel persoonlijke inbreng verdien je?

In een bedrijf werken, vraagt erom dat je je schikt naar het doel van je werkgever en dat je het beste van je professionele zelve geeft om mee dat doel na te streven. Daar is zeker niets fout aan, want in mijn onderneming was dit ook zo.

Dit zou kunnen betekenen dat het een domper zet op jouw persoonlijke visie op zaken. Dat was iets waar ik zelf heel vaak tegenaan gelopen ben. Je moet weten, mijn hoofd is als een bruistabletje waar steeds nieuwigheden uit voortkomen. Dingen die anders kunnen, dingen die beter kunnen, dingen die minder tijd vragen, dingen die efficiënter zijn.

Dat betekende vaak dat mijn mogelijkheden, om inbreng te leveren waar effectief iets mee gedaan werd, heel laag waren. Niet fijn, maar wel de realiteit.

Ben jij ook van mening dat jouw inbreng van tel mag of moet zijn in je professionele leven? En wat is het cijfer dat je wil plakken op de hoeveelheid aan persoonlijke inbreng die jij verdient?


Hoeveel levensbalans verdien je?

We hebben vaak de mond vol van work-life balance alsof het ene recht tegenover het andere staat. Alsof het leven pas begint als je werkdag eindigt. Alsof je leven eindigt als je werkdag start.

We hebben slechts één leven op deze bol en de enige vraag die je jezelf moet stellen is of je leven in balans is. En dat is een heel persoonlijke kwestie, want ik leg andere accenten dan jij. Mijn noden zijn ook anders dan die van jou. En jouw noden kunnen mogelijks veranderen jaar na jaar waardoor je telkens opnieuw je levensbalans mag herzien. In functie van de situatie waarin je je nu bevindt, of de situatie waar je naartoe aan het werken bent, zal dit voortdurend schuiven.

Als je alles mooi aan elkaar geregen hebt, dan staat niets nog tegenover elkaar, maar vormt elk onderdeel een aanvulling op elkaar waardoor mislukken en falen uit je woordenschat geschrapt kan worden.


Hoeveel geld verdien je?

Met werkgeluk en de mogelijkheid om inbreng te hebben, leg je natuurlijk geen leningen dicht en je kan het ook niet op je brood smeren, dus geld is iets dat je hier ook gaat verdienen.

Wees daar maar zeker van. De combinatie van doen wat je goed kan en waar je voldoening uit haalt, samen met een vooruitstrevende visie op de zaken, kunnen de basis van succes betekenen.

Hoeveel jij hiermee zal verdienen, is voor iedereen koffiedik kijken. Maar voor mij heeft het in elk geval geen windeieren gelegd. Vanaf mijn eerste maand was mijn onderneming winstgevend.

Dat de gebraden kippen je niet in de mond komen vliegen, dat weet jij ook wel, dus je hebt nog een weg af te leggen. Misschien nog wat lessen te leren, hier en daar eens vallen en weer opstaan. Je kent het wel.

Maar als je letterlijk wil weten hoeveel je uurtarief zal/mag zijn, dan is dit mijn antwoord:
Een tarief kan je niet uit de lucht grijpen en het tarief van anderen hanteren, is niet de juiste weg.
Het goeie is dat je het wel zelf kan leren becijferen, zodat je weet hoe het opgebouwd is. Want enkel dat is verdedigbaar als je in gesprek gaat met een potentiële klant.

Als je daar meer over wil weten, weet me dan zeker te vinden!

Groetjes
Tilly

Mijn week als freelancer

Als je niet helemaal bekend bent met het reilen en zeilen van een freelancer, dan kan het wat vreemd aanvoelen. Hoe beter dan je een inkijk te geven in een week uit mijn professioneel leven.

Ondernemen aan je keukentafel

Het comfort en de geruststelling van werken in je eigen beslotenheid en je eigen omgeving. Zo eenvoudig en makkelijk mag ondernemen zijn.

Waarom peren nooit appels zullen zijn

Wie we zijn en hoe we ons gedragen, kan heel bepalend zijn voor onze professionele bezigheid, maar vaak weten we niet waar het vandaan komt. Bij mij is dit de nagel op de kop.

't zijn moeilijke tijden

Tenzij je zelf het heft in handen neemt en jouw leven zelf inkleurt. In deze etalage prijkt een andere toekomst als je een administratief talent hebt.

Gepassioneerd door efficiëntie

Waar je ook kijkt, elke onderneming laat wel steekjes vallen of hanteert werkmethodes die niet de meest praktische zijn.

Don't get a job.... Make a job

Geïnspireerd op het boek van Gem Barton

Carrièreswitch naar administratief freelancer: werkgever versus opdrachtgever

Heb je je strepen als administratief medewerker verdiend en voel je dat het tijd is om een nieuw hoofdstuk in je carrière aan te snijden?

Administratief freelancer worden in 2022? Het geluk staat aan je kant!

Voel je de brandende ambitie om volgend jaar een nieuwe professionele uitdaging aan te gaan? Wil je zelf beginnen als freelancer? Geen beter moment om dat voornemen in werkelijkheid te brengen.

Ondernemer worden op 3 dagen tijd? Daag jezelf uit!

Van een hoofd vol ideëen naar één activerend ondernemersplan in drie dagen tijd. You can do it! Van 23 tot en met 25 november organiseert Hallinto Certified een gratis online challenge boordevol oefeningen, tips en vragenrondes. Doe je mee?

Nooit rode cijfers als administratief freelancer

Vraag je jezelf weleens af hoeveel je als administratief freelancer kan verdienen? Logisch! Toch bestaat er geen vaste formule voor de berekening van je freelance uurtarief. Veel hangt af van je skills en ervaring.

De week van ...

Mijn weken vullen zich met een variatie aan administratieve taken en opdrachten voor klanten. Hoe ziet zo'n week met "vanalles en nog wat" eruit?

Dit is hét moment!

Geniet je volop van een heerlijke zomer? Gelijk heb je! Voor veel mensen is de zomervakantie hét moment om te herbronnen en de batterijen op te laden. Even geen deadlines of meetings op de planning.

Wat wil jij later worden?

Een heel logische vraag aan een kind, maar hoe vaak stel je die aan jezelf? Wanneer ben je gestopt om een toekomst uit te stippelen? En kijk je dan vooruit alsof vandaag het einde al is? Hoeveel laat je dan aan jezelf voorbij gaan?

Twijfel over de stap naar het onbekende?

Wordt jouw leven gestuurd door angsten of door hoop? Door belemmeringen of door mogelijkheden? Sta jij voortdurend op de rem? En leid je hierdoor dan geen vermoeiend leven?

Of er voldoende klanten te vinden zijn, kan ik volmondig positief beantwoorden

Of er wel voldoende klanten te vinden zijn, is een vraag die mij voortdurend gesteld wordt en ik kan hier alleen maar volmondig 'ja' op antwoorden.

Cadeautjestijd

Om anderen gelukkig te kunnen maken, moet je beginnen om zelf gelukkig te zijn. Welk cadeautje heb jij hiervoor nodig? Wat zou jou professioneel blij maken?

Iedereen wil kapitein van zijn eigen schip zijn, maar weinigen durven het roer vast te nemen.

Je hoeft geen grote waaghals te zijn om je eigen koers te varen. Maar volledige onbezonnenheid is ook geen garantie op succes.

Jouw bedrijf is "geen" lege doos

In Andermans zaken drukt Kamal Kharmach een aantal ondernemers met hun neus op de minder fraaie feiten. Interessante en boeiende televisie vanuit mijn ondernemersperspectief, maar je zal er maar staan met de camera op jou gericht.

Jonge Wolven

Heb jij het ook gezien op tv? Jonge ondernemers die zich smijten voor hun passie.

Samenwerken met een freelancer - Ann Van Riet vertelt

Ann Van Riet van Althea Coaching voor ondernemers is volbloed onderneemster. Met meer dan 15 jaar ervaring als coach achter de kiezen, is zij dé geknipte persoon om andere ondernemers te begeleiden.

Iedereen een beetje Gers Pardoel?

Ja, graag! Maar laat het mij even toelichten. Het verrast telkens opnieuw te horen met hoeveel inzicht verschillende mensen naar eenzelfde gegeven kijken en ernaar leven.

Vul eerst je gaten

Een onderzoek geeft aan dat kennis over of ervaring in personeelsadministratie het minst aanwezig is bij administratieve mensen met een duidelijke interesse om freelancer te worden.

Samenwerken met een freelancer - Joris Vandezande vertelt

Techs+Tools groeide op korte termijn uit tot dé specialist op het gebied van outsourcing en rekrutering van technische profielen.

Is er nog werk voor de administratief freelancer?

De angst zit er stevig in en het wordt er door de overheid niet transparanter op gemaakt. Hierdoor blijven heel wat mensen in de onduidelijkheid zitten over de economie, de werkzekerheid en bij uitbreiding hun eigen toekomst.

Een klant vertelt - Billycom

We treffen Petra Meeus, zaakvoerder van Billycom, op een vrijdagmiddag tussen twee strategiemeetings door. De coronacrisis beweegt bedrijven tot een creatieve aanpak.

Hey werkzoekende, mag ik jou even aanspreken?

Is het tijd voor een nieuwe uitdaging met ongekende successen?

Dit is jouw crisis niet

Het lijkt op de crisis van 2008, maar het voelt anders

De ene lasagne is de andere niet

Als je je blind staart op het geheel, dan vergeet je misschien te focussen op de details.

22 april 2020

Ga jij straks nog een job hebben?

Bestaat de kans dat jouw baas voor jou geen werk meer gaat hebben?

Secretaressedag!

Melig, zeg je? Niet echt. Een dag vol extra appreciatie voor jouw kennis, jouw aanpak, je ervaring en je expertise die je elke dag breed uitsmeert over de administratie van je klanten.

5 tips voor werken met jouw klanten, de ondernemers

Werken met ondernemers vraagt om een bepaalde aanpak die je zelf in de hand kan nemen.

Een VA is geen administratief freelancer

Dat is misschien niet helemaal waar, maar ik leg het je uit.

Zet de stap naar administratief freelancer in slechts drie uren

Als het tijd wordt voor een nieuw pad, maar het oude laat je nog niet los, dan moet je misschien eerst even komen proeven van de mogelijkheden.

Open for business

Het is de week na de start van de eerste trainingreeks. Moe, maar voldaan met een leerrijke terugblik op een start voor nieuwe freelancers.

2019 in cijfers

Wat heeft 2019 mij gebracht? Op welke manier heb ik een verschil mogen maken voor anderen? Hoe heb ik kunnen bijdragen aan het succes van mijn klanten?

De fun van het succes van een ander

Het succes van mijn klant is rechtstreeks verbonden met de levensduur van de samenwerking die ik met hem heb. Dat is een hele mond vol en het komt erop neer dat wanneer ik slecht werk lever, de samenwerking van korte duur kan zijn.

Ik ga jou niet overtuigen

We hebben allemaal een pad af te leggen en we komen op kruispunten die ons verplichten om keuzes te maken. Wat wil je later tegen je jongere ik dan zeggen? Welke keuze had je moeten maken?

Hey werkzoekende, mag ik je uitdagen?

Dit bericht is voor jou bestemd als je op zoek bent naar werk.

Niets is voorspelbaar

Als je morgen freelancer wordt, dan sta je voor een pad van klimmen en dalen, van onbekende zaken, van blinde vlekken, van niet goed weten wat.

Girls only?

Is administratie een vrouwenzaak? Ik denk het niet.

A star is born

Het idee voor een opleidingstraject voor administratief freelancers heeft heel lang in de schuif gezeten en af en toe kwam het aan de oppervlakte dobberen .

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x