Hallinto Certified

Hoeveel ga ik verdienen?

Verdienste zit in zoveel meer dan enkel in geld.

Eén van de grootste bekommernissen van mensen, is hun inkomen. En dan vaak het ontbreken van een vast inkomen. Dat klinkt allemaal vrij logisch, want zonder geld geraken we niet ver. Heel ons leven is opgebouwd rond geld verdienen en uitgeven. Maand na maand, jaar na jaar. The financial circle of life.
Dat geld niet gelukkig maakt, is een torenhoog cliché, maar dat je niet zonder kan, is gewoon een feit.

Het geeft ons een bepaalde zekerheid en die gaat op zich gepaard met een vorm van gemoedsrust en daar houden mensen over het algemeen wel van.

Zo zit rijkdom ook niet altijd per se in de hoeveelheid geld die je vergaart, maar in rondkomen en alles betaald krijgen.
Deze vorm van zekerheid maakt dat heel wat mensen stil en gedwee hun job blijven doen, maar er niet echt gelukkiger van worden.


Hoeveel jobtevredenheid verdien je?

Als je al eens deelgenomen hebt aan een webinar, dan zal je ongetwijfeld gehoord hebben dat ik heel graag werk en dat de voldoening die werken met zich meebrengt, voor mij een heel belangrijk gegeven is. Dat laatste is vermoedelijk iets waar jij jezelf ook in kan vinden.

Het liefst van al zou ik je willen horen zeggen dat jij ook heel graag werkt dan dat jij zit te wachten op de eerstvolgende vakantie of de pensioenleeftijd. Want als dit laatste het geval is, dan ben ik vrij zeker dat jij niet gelukkig bent in je job. Dat er weinig jobtevredenheid te rapen valt.

Mag je dan niet uitkijken naar vakantie? Oh, jawel, hoor. Ik neem zelf veel te weinig vakantie, maar eens hij gepland staat, kijk ik er wel naar uit. Om eens even het hoofd te klaren, om even andere dingen te doen, om wat boeken te lezen, om wat extra wandelingen te maken, om naar een omgeving te gaan die je thuis niet hebt.

Maar het is niet dat ik er zit op te wachten tot het weer zover is. En daar maak ik graag de nuance. Als je op maandag al hoopt dat het snel vrijdag is, en als je enkel leeft na je werktijd, dan zit er toch wel iets grondigs fout aan of in je job. En enkel jij kan daar iets aan veranderen.

Dus, hoe ziet jouw werkgeluk eruit? Hoeveel jobtevredenheid vind je dat jij verdient?


Hoeveel persoonlijke inbreng verdien je?

In een bedrijf werken, vraagt erom dat je je schikt naar het doel van je werkgever en dat je het beste van je professionele zelve geeft om mee dat doel na te streven. Daar is zeker niets fout aan, want in mijn onderneming was dit ook zo.

Dit zou kunnen betekenen dat het een domper zet op jouw persoonlijke visie op zaken. Dat was iets waar ik zelf heel vaak tegenaan gelopen ben. Je moet weten, mijn hoofd is als een bruistabletje waar steeds nieuwigheden uit voortkomen. Dingen die anders kunnen, dingen die beter kunnen, dingen die minder tijd vragen, dingen die efficiënter zijn.

Dat betekende vaak dat mijn mogelijkheden, om inbreng te leveren waar effectief iets mee gedaan werd, heel laag waren. Niet fijn, maar wel de realiteit.

Ben jij ook van mening dat jouw inbreng van tel mag of moet zijn in je professionele leven? En wat is het cijfer dat je wil plakken op de hoeveelheid aan persoonlijke inbreng die jij verdient?


Hoeveel levensbalans verdien je?

We hebben vaak de mond vol van work-life balance alsof het ene recht tegenover het andere staat. Alsof het leven pas begint als je werkdag eindigt. Alsof je leven eindigt als je werkdag start.

We hebben slechts één leven op deze bol en de enige vraag die je jezelf moet stellen is of je leven in balans is. En dat is een heel persoonlijke kwestie, want ik leg andere accenten dan jij. Mijn noden zijn ook anders dan die van jou. En jouw noden kunnen mogelijks veranderen jaar na jaar waardoor je telkens opnieuw je levensbalans mag herzien. In functie van de situatie waarin je je nu bevindt, of de situatie waar je naartoe aan het werken bent, zal dit voortdurend schuiven.

Als je alles mooi aan elkaar geregen hebt, dan staat niets nog tegenover elkaar, maar vormt elk onderdeel een aanvulling op elkaar waardoor mislukken en falen uit je woordenschat geschrapt kan worden.


Hoeveel geld verdien je?

Met werkgeluk en de mogelijkheid om inbreng te hebben, leg je natuurlijk geen leningen dicht en je kan het ook niet op je brood smeren, dus geld is iets dat je hier ook gaat verdienen.

Wees daar maar zeker van. De combinatie van doen wat je goed kan en waar je voldoening uit haalt, samen met een vooruitstrevende visie op de zaken, kunnen de basis van succes betekenen.

Hoeveel jij hiermee zal verdienen, is voor iedereen koffiedik kijken. Maar voor mij heeft het in elk geval geen windeieren gelegd. Vanaf mijn eerste maand was mijn onderneming winstgevend.

Dat de gebraden kippen je niet in de mond komen vliegen, dat weet jij ook wel, dus je hebt nog een weg af te leggen. Misschien nog wat lessen te leren, hier en daar eens vallen en weer opstaan. Je kent het wel.

Maar als je letterlijk wil weten hoeveel je uurtarief zal/mag zijn, dan is dit mijn antwoord:
Een tarief kan je niet uit de lucht grijpen en het tarief van anderen hanteren, is niet de juiste weg.
Het goeie is dat je het wel zelf kan leren becijferen, zodat je weet hoe het opgebouwd is. Want enkel dat is verdedigbaar als je in gesprek gaat met een potentiële klant.

Als je daar meer over wil weten, weet me dan zeker te vinden!

Groetjes
Tilly

Twijfel over de stap naar het onbekende?

Dan ben jij niet de enige.

Lees meer

Of er voldoende klanten te vinden zijn, kan ik volmondig positief beantwoorden

Of er wel voldoende klanten te vinden zijn, is een vraag die mij voortdurend gesteld wordt en ik kan hier alleen maar volmondig 'ja' op antwoorden.

Lees meer

Cadeautjestijd

Om anderen gelukkig te kunnen maken, moet je beginnen om zelf gelukkig te zijn. Welk cadeautje heb jij hiervoor nodig? Wat zou jou professioneel blij maken?

Lees meer

Iedereen wil kapitein van zijn eigen schip zijn, maar weinigen durven het roer vast te nemen.

Je hoeft geen grote waaghals te zijn om je eigen koers te varen. Maar volledige onbezonnenheid is ook geen garantie op succes.

Lees meer

Jouw bedrijf is "geen" lege doos

Wordt verwacht: een nieuw programma met Kamal Kharmach waarin hij bestaande bedrijven onder de loep neemt. Het programma is nog niet gestart, maar het belooft al een hit te worden, want de trailers liegen er niet om.

Lees meer

Jonge Wolven

Heb jij het ook gezien op tv? Jonge ondernemers die zich smijten voor hun passie.

Lees meer

Samenwerken met een freelancer - Ann Van Riet vertelt

Ann Van Riet van Althea Coaching voor ondernemers is volbloed onderneemster. Met meer dan 15 jaar ervaring als coach achter de kiezen, is zij dé geknipte persoon om andere ondernemers te begeleiden. Dat doet ze onder meer in workshops en online coaching programma’s. Wij zochten haar even op om te luisteren naar haar ervaringen met freelancers.

Lees meer

Iedereen een beetje Gers Pardoel?

Ja, graag! Maar laat het mij even toelichten.

Lees meer

Vul eerst je gaten

Een onderzoek geeft aan dat kennis over of ervaring in personeelsadministratie het minst aanwezig is bij administratieve mensen met een duidelijke interesse om freelancer te worden.

Lees meer

Samenwerken met een freelancer - Joris Vandezande vertelt

Techs+Tools groeide op korte termijn uit tot dé specialist op het gebied van outsourcing en rekrutering van technische profielen. Wie de sympathieke zaakvoerder, Joris Vandezande, een beetje kent, weet dat de deur van zijn kantoor altijd openstaat voor vrienden en partners. Hij ontving ons dan ook met veel plezier voor een interessante getuigenis over zijn samenwerking met administratieve freelancers.

Lees meer

Is er nog werk voor de administratief freelancer?

De angst zit er stevig in en het wordt er door de overheid niet transparanter op gemaakt. Hierdoor blijven heel wat mensen in de onduidelijkheid zitten over de economie, de werkzekerheid en bij uitbreiding hun eigen toekomst.

Lees meer

Een klant vertelt - Billycom

We treffen Petra Meeus, zaakvoerder van Billycom, op een vrijdagmiddag tussen twee strategiemeetings door. De coronacrisis beweegt bedrijven tot een creatieve aanpak. Ook bij Billycom, een copywritingbureau uit Leuven, scherpen ze volop hun pennen voor de toekomst. Petra ontvangt ons met haar aanstekelijke glimlach en een vers kopje koffie.

Lees meer

Hey werkzoekende, mag ik jou even aanspreken?

Is het tijd voor een nieuwe uitdaging met ongekende successen?

Lees meer

Dit is jouw crisis niet

Het lijkt op de crisis van 2008, maar het voelt anders

Lees meer

De ene lasagne is de andere niet

Als je je blind staart op het geheel, dan vergeet je misschien te focussen op de details.

Lees meer

Ga jij straks nog een job hebben?

Bestaat de kans dat jouw baas voor jou geen werk meer gaat hebben?

22 april 2020

Lees meer

Secretaressedag!

Melig, zeg je?

16 april 2020

Lees meer

5 tips voor werken met jouw klanten, de ondernemers

Werken met ondernemers vraagt om een bepaalde aanpak die je zelf in de hand kan nemen.

Lees meer

Een VA is geen administratief freelancer

Dat is misschien niet helemaal waar, maar ik leg het je uit.

Lees meer

Zet de stap naar administratief freelancer in slechts drie uren

Als het tijd wordt voor een nieuw pad, maar het oude laat je nog niet los, dan moet je misschien eerst even komen proeven van de mogelijkheden.

Lees meer

Open for business

Het is de week na de start van de eerste trainingreeks.

27 januari 2020

Lees meer

2019 in cijfers

Wat heeft 2019 mij gebracht?

29 december 2019

Lees meer

De fun van het succes van een ander

Het succes van mijn klant is rechtstreeks verbonden met de levensduur van de samenwerking die ik met hem heb. Dat is een hele mond vol en het komt erop neer dat wanneer ik slecht werk lever, de samenwerking van korte duur kan zijn.

15 december 2019

Lees meer

Ik ga jou niet overtuigen

Dat moet je zelf doen

8 december 2019

Lees meer

Niets is voorspelbaar

Als je morgen freelancer wordt, dan sta je voor een pad van klimmen en dalen, van onbekende zaken, van blinde vlekken, van niet goed weten wat.

10 november 2019

Lees meer

Girls only?

Is administratie een vrouwenzaak? Ik denk het niet.

28 oktober 2019

Lees meer

A star is born

Het idee voor een opleidingstraject voor administratief freelancers heeft heel lang in de schuif gezeten en af en toe kwam het aan de oppervlakte dobberen .

9 oktober 2019

Lees meer
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x