Hallinto Certified

Iedereen een beetje Gers Pardoel?

Ja, graag! Maar laat het mij even toelichten.

In de tv-reeks "de zomer van..." vertelde Gers dat hij overtuigd was dat hij succesvol zou worden als rapper. Je zou kunnen stellen dat dit de woorden van de zoveelste mondige Hollander zijn, maar ik volg zijn redenering wel.
Want wat hij eraan toevoegde, verklaarde het volledig: "Als je stopt met wat je te doen hebt, zal je nooit slagen in wat je wilde doen. Niet stoppen is de enige oplossing."

Als je een bepaald succes nastreeft, dan komt dit niet vanzelf aanwaaien. Daar moet je hard voor werken en vooral hard voor willen werken. Niet opgeven, niet nalaten, niet slabakken, maar doorgaan als het minder vanzelfsprekend gaat. Volharden in je bezigheid.
Zo had hij het ook over twee deelnemers van de Voice. Die twee mensen, zei hij, hoeven niet te winnen. Zij komen er zo wel. Zij gaan niet loslaten totdat ze er staan.

In diezelfde aflevering was ook Peter Van Laet aan het woord en hij zei eigenlijk exact hetzelfde als Gers, maar dan vanuit zijn eigen neergang. Hij verwoordde het als volgt: als ik in de jaren 90 had gedaan wat de mannen van Clousseau deden, dan was ik er ook blijven staan.
Met andere woorden. Clousseau was gedreven en professioneel blijven doen wat er moest gedaan worden om hit na hit te kunnen scoren.
Dat is niet vanzelf gebeurd, dat is hard werken geweest. Jaar na jaar na jaar.

Zo kunnen we nog tientallen mensen opnoemen. In de sport zijn het de atleten die de medailles halen. Zij gaan altijd net dat stapje verder dan anderen om hun doel te bereiken.
In de cultuursector zijn het de acteurs die je vaker dan anderen in films en op tv ziet, die geen kans onbenut laten om zichzelf te verbeteren en te blijven schaven aan hun kunnen om telkens weer voor de camera te kunnen staan. Tom Cruise blijkt een niet-aflatende perfectionist te zijn.

In het bedrijfsleven is dat niet anders, maar eerlijk is eerlijk, ook hier zijn niet zo heel veel topatleten te vinden. Ze zijn schaars, maar ze zijn er wel. Ik spreek niet over zij op een psychopathische of narcistische wijze hun weg doorheen het bedrijfsleven banen.
Het gaat hier over mensen met een professioneel realiseerbaar doel en die dat doel zullen bereiken op een faire en integere manier.

Hoeveel makkelijker is het niet om de brui aan iets te geven in plaats van die laatste moeilijke stappen te zetten?
Hoeveel minder kopzorgen heb je niet als je je niets aantrekt van de kans op slagen?

Maar hoeveel spijtiger is het niet als je denkt aan wat had kunnen zijn, maar dat je nooit durfde te doen?
Ik sluit graag af met de woorden van Kommilfoo: angst is voor heel even, spijt is voor altijd.

Groetjes
Tilly

Twijfel over de stap naar het onbekende?

Dan ben jij niet de enige.

Lees meer

Of er voldoende klanten te vinden zijn, kan ik volmondig positief beantwoorden

Of er wel voldoende klanten te vinden zijn, is een vraag die mij voortdurend gesteld wordt en ik kan hier alleen maar volmondig 'ja' op antwoorden.

Lees meer

Cadeautjestijd

Om anderen gelukkig te kunnen maken, moet je beginnen om zelf gelukkig te zijn. Welk cadeautje heb jij hiervoor nodig? Wat zou jou professioneel blij maken?

Lees meer

Iedereen wil kapitein van zijn eigen schip zijn, maar weinigen durven het roer vast te nemen.

Je hoeft geen grote waaghals te zijn om je eigen koers te varen. Maar volledige onbezonnenheid is ook geen garantie op succes.

Lees meer

Jouw bedrijf is "geen" lege doos

Wordt verwacht: een nieuw programma met Kamal Kharmach waarin hij bestaande bedrijven onder de loep neemt. Het programma is nog niet gestart, maar het belooft al een hit te worden, want de trailers liegen er niet om.

Lees meer

Jonge Wolven

Heb jij het ook gezien op tv? Jonge ondernemers die zich smijten voor hun passie.

Lees meer

Samenwerken met een freelancer - Ann Van Riet vertelt

Ann Van Riet van Althea Coaching voor ondernemers is volbloed onderneemster. Met meer dan 15 jaar ervaring als coach achter de kiezen, is zij dé geknipte persoon om andere ondernemers te begeleiden. Dat doet ze onder meer in workshops en online coaching programma’s. Wij zochten haar even op om te luisteren naar haar ervaringen met freelancers.

Lees meer

Vul eerst je gaten

Een onderzoek geeft aan dat kennis over of ervaring in personeelsadministratie het minst aanwezig is bij administratieve mensen met een duidelijke interesse om freelancer te worden.

Lees meer

Samenwerken met een freelancer - Joris Vandezande vertelt

Techs+Tools groeide op korte termijn uit tot dé specialist op het gebied van outsourcing en rekrutering van technische profielen. Wie de sympathieke zaakvoerder, Joris Vandezande, een beetje kent, weet dat de deur van zijn kantoor altijd openstaat voor vrienden en partners. Hij ontving ons dan ook met veel plezier voor een interessante getuigenis over zijn samenwerking met administratieve freelancers.

Lees meer

Is er nog werk voor de administratief freelancer?

De angst zit er stevig in en het wordt er door de overheid niet transparanter op gemaakt. Hierdoor blijven heel wat mensen in de onduidelijkheid zitten over de economie, de werkzekerheid en bij uitbreiding hun eigen toekomst.

Lees meer

Een klant vertelt - Billycom

We treffen Petra Meeus, zaakvoerder van Billycom, op een vrijdagmiddag tussen twee strategiemeetings door. De coronacrisis beweegt bedrijven tot een creatieve aanpak. Ook bij Billycom, een copywritingbureau uit Leuven, scherpen ze volop hun pennen voor de toekomst. Petra ontvangt ons met haar aanstekelijke glimlach en een vers kopje koffie.

Lees meer

Hey werkzoekende, mag ik jou even aanspreken?

Is het tijd voor een nieuwe uitdaging met ongekende successen?

Lees meer

Dit is jouw crisis niet

Het lijkt op de crisis van 2008, maar het voelt anders

Lees meer

De ene lasagne is de andere niet

Als je je blind staart op het geheel, dan vergeet je misschien te focussen op de details.

Lees meer

Ga jij straks nog een job hebben?

Bestaat de kans dat jouw baas voor jou geen werk meer gaat hebben?

22 april 2020

Lees meer

Secretaressedag!

Melig, zeg je?

16 april 2020

Lees meer

5 tips voor werken met jouw klanten, de ondernemers

Werken met ondernemers vraagt om een bepaalde aanpak die je zelf in de hand kan nemen.

Lees meer

Een VA is geen administratief freelancer

Dat is misschien niet helemaal waar, maar ik leg het je uit.

Lees meer

Zet de stap naar administratief freelancer in slechts drie uren

Als het tijd wordt voor een nieuw pad, maar het oude laat je nog niet los, dan moet je misschien eerst even komen proeven van de mogelijkheden.

Lees meer

Open for business

Het is de week na de start van de eerste trainingreeks.

27 januari 2020

Lees meer

2019 in cijfers

Wat heeft 2019 mij gebracht?

29 december 2019

Lees meer

De fun van het succes van een ander

Het succes van mijn klant is rechtstreeks verbonden met de levensduur van de samenwerking die ik met hem heb. Dat is een hele mond vol en het komt erop neer dat wanneer ik slecht werk lever, de samenwerking van korte duur kan zijn.

15 december 2019

Lees meer

Ik ga jou niet overtuigen

Dat moet je zelf doen

8 december 2019

Lees meer

Niets is voorspelbaar

Als je morgen freelancer wordt, dan sta je voor een pad van klimmen en dalen, van onbekende zaken, van blinde vlekken, van niet goed weten wat.

10 november 2019

Lees meer

Girls only?

Is administratie een vrouwenzaak? Ik denk het niet.

28 oktober 2019

Lees meer

A star is born

Het idee voor een opleidingstraject voor administratief freelancers heeft heel lang in de schuif gezeten en af en toe kwam het aan de oppervlakte dobberen .

9 oktober 2019

Lees meer
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x