Hallinto Certified

Jonge Wolven

Heb jij het ook gezien op tv? Jonge ondernemers die zich smijten voor hun passie.

Zondagavond is bij ons gebruikelijk een tv-avond gevuld met lichte programma's. Je weet wel, iets dat niet te veel tot nadenken stemt en je makkelijk doet inslapen. Iets dat goed verteert om de volgende werkweek aan te vangen.

Gisteravond was anders. Al zappend op zoek naar het ideale inslaapprogramma (jaja, ik ben een moeilijke inslaper en tv is voor mij ideaal om mijn malend hoofd even uit te schakelen) kwam ik op Jonge Wolven terecht. Het was al een eindje gaande en het was heel snel duidelijk dat ik dit programma "moest" herstarten, want hier wilde ik niets van missen.

Inslapen zou ik eventjes moeten uitstellen, want ik werd meegezogen in de verhalen van x-tal jonge twintigers met een ondernemersverhaal. Totaal uiteenlopende businessactiviteiten, maar allemaal zo gedreven en gemotiveerd dat het een lust was om naar te kijken.

Heel inspirerend ook om hier en daar kleine details te ontdekken die ik op mijn eigen manier voor mijn business zou kunnen vormgeven. Om nog te zwijgen over dingen die voor klanten of ondernemers in mijn netwerk zou kunnen werken en die ik als tips doorgestuurd heb.

De gretigheid en honger naar het grote succes van die jonge ondernemers deed mij op het puntje van mijn stoel zitten. Want hoe jong zij ook zijn en wat een zalig lang pad van mogelijkheden zij nog tegemoet gaan, zo hard werd ik geconfronteerd met mijn eigen leeftijd en het kortere pad van jaren dat nog maar voor mij ligt.

Zoals verwacht heb ik nog een tijdje wakker gelegen en in mijn hoofd zijn een aantal sensoren onmiddellijk  in versnelde actie getreden. Ik mocht dit momentum niet aan mij laten voorbijgaan.

Je wil niet weten met welke aangewakkerde passie ik vanmorgen aan mijn bureau ben gaan zitten. De nieuwe plannen en de blauwdruk voor hernieuwde programma's voor mijn klanten-ondernemers liggen er en het is nog maar maandagmiddag! Geen tijd te verliezen voor de toekomst.

Ik wilde dit graag met jou delen als bewijs dat ondernemen nooit stilstaat en dat ook ik nog steeds blij ben met elke ingeving of insteek uit onverwachte hoek. 

Voor jou is het misschien nog allemaal onbekend en nieuw. Ik ben jou mogen voorgaan en jij mag deelgenoot zijn van mijn pad als je dit wil. Kijk zeker nog naar de aflevering van Jonge Wolven van gisteren, maar doe het niet te laat op de avond. Misschien raak je evenals ik geïnfecteerd.

En laat het me weten of dit jouw goesting aanwakkert om zelfstandige te worden. 

Groetjes
Tilly


PS. Goesting om wat meer te weten? Schrijf je dan in voor het webinar over de 10 voordelen om administratief freelancer te worden. Heb jij nog niet deelgenomen, dan is dat zeker een aanrader.


Jouw bedrijf is "geen" lege doos

Wordt verwacht: een nieuw programma met Kamal Kharmach waarin hij bestaande bedrijven onder de loep neemt. Het programma is nog niet gestart, maar het belooft al een hit te worden, want de trailers liegen er niet om.

Lees meer

Samenwerken met een freelancer - Ann Van Riet vertelt

Ann Van Riet van Althea Coaching voor ondernemers is volbloed onderneemster. Met meer dan 15 jaar ervaring als coach achter de kiezen, is zij dé geknipte persoon om andere ondernemers te begeleiden. Dat doet ze onder meer in workshops en online coaching programma’s. Wij zochten haar even op om te luisteren naar haar ervaringen met freelancers.

Lees meer

Iedereen een beetje Gers Pardoel?

Ja, graag! Maar laat het mij even toelichten.

Lees meer

Vul eerst je gaten

Een onderzoek geeft aan dat kennis over of ervaring in personeelsadministratie het minst aanwezig is bij administratieve mensen met een duidelijke interesse om freelancer te worden.

Lees meer

Samenwerken met een freelancer - Joris Vandezande vertelt

Techs+Tools groeide op korte termijn uit tot dé specialist op het gebied van outsourcing en rekrutering van technische profielen. Wie de sympathieke zaakvoerder, Joris Vandezande, een beetje kent, weet dat de deur van zijn kantoor altijd openstaat voor vrienden en partners. Hij ontving ons dan ook met veel plezier voor een interessante getuigenis over zijn samenwerking met administratieve freelancers.

Lees meer

Is er nog werk voor de administratief freelancer?

De angst zit er stevig in en het wordt er door de overheid niet transparanter op gemaakt. Hierdoor blijven heel wat mensen in de onduidelijkheid zitten over de economie, de werkzekerheid en bij uitbreiding hun eigen toekomst.

Lees meer

Een klant vertelt - Billycom

We treffen Petra Meeus, zaakvoerder van Billycom, op een vrijdagmiddag tussen twee strategiemeetings door. De coronacrisis beweegt bedrijven tot een creatieve aanpak. Ook bij Billycom, een copywritingbureau uit Leuven, scherpen ze volop hun pennen voor de toekomst. Petra ontvangt ons met haar aanstekelijke glimlach en een vers kopje koffie.

Lees meer

Hey werkzoekende, mag ik jou even aanspreken?

Is het tijd voor een nieuwe uitdaging met ongekende successen?

Lees meer

Dit is jouw crisis niet

Het lijkt op de crisis van 2008, maar het voelt anders

Lees meer

De ene lasagne is de andere niet

Als je je blind staart op het geheel, dan vergeet je misschien te focussen op de details.

Lees meer

Ga jij straks nog een job hebben?

Bestaat de kans dat jouw baas voor jou geen werk meer gaat hebben?

22 april 2020

Lees meer

Secretaressedag!

Melig, zeg je?

16 april 2020

Lees meer

5 tips voor werken met jouw klanten, de ondernemers

Werken met ondernemers vraagt om een bepaalde aanpak die je zelf in de hand kan nemen.

Lees meer

Een VA is geen administratief freelancer

Dat is misschien niet helemaal waar, maar ik leg het je uit.

Lees meer

Zet de stap naar administratief freelancer in slechts drie uren

Als het tijd wordt voor een nieuw pad, maar het oude laat je nog niet los, dan moet je misschien eerst even komen proeven van de mogelijkheden.

Lees meer

Open for business

Het is de week na de start van de eerste trainingreeks.

27 januari 2020

Lees meer

2019 in cijfers

Wat heeft 2019 mij gebracht?

29 december 2019

Lees meer

De fun van het succes van een ander

Het succes van mijn klant is rechtstreeks verbonden met de levensduur van de samenwerking die ik met hem heb. Dat is een hele mond vol en het komt erop neer dat wanneer ik slecht werk lever, de samenwerking van korte duur kan zijn.

15 december 2019

Lees meer

Ik ga jou niet overtuigen

Dat moet je zelf doen

8 december 2019

Lees meer

Niets is voorspelbaar

Als je morgen freelancer wordt, dan sta je voor een pad van klimmen en dalen, van onbekende zaken, van blinde vlekken, van niet goed weten wat.

10 november 2019

Lees meer

Twijfel over de stap naar het onbekende?

Dan ben jij niet de enige.

30 oktober 2019

Lees meer

Girls only?

Is administratie een vrouwenzaak? Ik denk het niet.

28 oktober 2019

Lees meer

A star is born

Het idee voor een opleidingstraject voor administratief freelancers heeft heel lang in de schuif gezeten en af en toe kwam het aan de oppervlakte dobberen .

9 oktober 2019

Lees meer
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x