Nooit rode cijfers als administratief freelancer

Ook voor mij was het aanvankelijk een beetje zoeken naar de juiste becijfering. Ik kan je wel in alle eerlijkheid zeggen dat mijn onderneming vanaf de eerste maand winstgevend was. En dat heeft alles te maken met de grote vraag naar freelance administratieve ondersteuning. Ik licht hier even toe hoe dat komt en geef je als bonus nog enkele starttips mee.

Black Friday is coming

In november is het weer zover, de jaarlijkse koopgekte: Black Friday. De kleur verwijst letterlijk naar ‘zwarte cijfers’ aangezien veel bedrijven vanaf die dag niet meer in het rood staan. Maar voor veel startende ondernemers is het perfect normaal om in de eerste maanden en soms zelfs jaren geen winst te maken. Je hebt heel wat kosten en moet helemaal van nul een klantenbestand opbouwen. Als freelance administratief medewerker ben jij de persoon die inzicht en structuur in de cijfers brengt. Genoeg werk op de plank dus, want iedere ondernemer heeft nu eenmaal een sterke financiële rechterhand nodig om niet in het rood te eindigen. Met andere woorden, voor jou begint Black Friday vroeger.

Flexibilisering is in opmars

De coronapandemie, de toenemende vergrijzing en razendsnelle digitalisering zorgen voor een flexibilisering van de arbeidsmarkt. Na een lange lockdown geven veel ondernemers de voorkeur aan parttime freelance opdrachten. Bovendien vereist administratie vandaag de dag flink wat digitale kennis en die profielen zijn niet zo makkelijk vindbaar. Het gevolg? Steeds meer bedrijven grijpen naar flexibele oplossingen voor administratieve knelpuntjobs of zoeken goedkopere alternatieven voor fulltime contracten. En daar profiteer jij als administratief freelancer natuurlijk optimaal van. Jij bepaalt je inzetbaarheid en welke opdrachten je aanneemt.

Freelance werk zoeken

Een grote vraag naar administratieve hulp betekent nog niet dat je agenda zich vanzelf vult. Ben je van plan te starten als freelancer? Bring the word out! Laat je (professioneel) netwerk weten dat ze op jou een beroep kunnen doen. Bezoek netwerkevents om andere professionals te leren kennen en connecteer op LinkedIn. Ik ga bijvoorbeeld al jarenlang naar BNI, een netwerkorganisatie waar je wekelijks samenkomt met ondernemers om elkaar aanbevelingen te geven. Voor mij was dat een grote businessbooster. Over de jaren heen, kreeg ik maar liefst 103 aanbevelingen. De eerste keer netwerken voelt altijd een beetje onwennig, maar je krijgt er zoveel voor terug. En dan spreek ik niet alleen over business. Je wisselt tips uit en ondersteunt elkaar zoals collega’s dat doen.

Maak voor jezelf de balans op

Wanneer je administratief freelancer wordt, heb je niet meer dezelfde loonzekerheid die je als werknemer had. Schrikt jou dat af om de stap naar ondernemerschap te wagen? Begrijpelijk! Langs de andere kant geniet je ook heel wat vrijheden als freelancer: geen vaste werkuren, loon naar werken en zelf je opdrachten kiezen. De hamvraag is wat voor jou het zwaarste doorweegt. Wat zijn voor jou de rode cijfers in je leven? Onzekerheden zijn nooit volledig uit te sluiten, maar een sterke voorbereiding helpt je alvast enkele struikelblokken te omzeilen.

Vanuit ervaring weet ik precies wat de voordelen en valkuilen van werken als freelancer zijn. Om je te helpen voor jezelf de balans op te maken, nodig ik je graag uit voor een gratis webinar. Je krijgt er ook de kans om al je vragen aan mij te stellen. Hopelijk zie ik je daar!

Schrijf je hier in >>


Nooit rode cijfers als administratief freelancer

Deel met je vrienden:
Meer items
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x