Nooit rode cijfers als administratief freelancer

Ook voor mij was het aanvankelijk een beetje zoeken naar de juiste becijfering. Ik kan je wel in alle eerlijkheid zeggen dat mijn onderneming vanaf de eerste maand winstgevend was. En dat heeft alles te maken met de grote vraag naar freelance administratieve ondersteuning. Ik licht hier even toe hoe dat komt en geef je als bonus nog enkele starttips mee.

Black Friday is coming

In november is het weer zover, de jaarlijkse koopgekte: Black Friday. De kleur verwijst letterlijk naar ‘zwarte cijfers’ aangezien veel bedrijven vanaf die dag niet meer in het rood staan. Maar voor veel startende ondernemers is het perfect normaal om in de eerste maanden en soms zelfs jaren geen winst te maken. Je hebt heel wat kosten en moet helemaal van nul een klantenbestand opbouwen. Als freelance administratief medewerker ben jij de persoon die inzicht en structuur in de cijfers brengt. Genoeg werk op de plank dus, want iedere ondernemer heeft nu eenmaal een sterke financiële rechterhand nodig om niet in het rood te eindigen. Met andere woorden, voor jou begint Black Friday vroeger.

Flexibilisering is in opmars

De coronapandemie, de toenemende vergrijzing en razendsnelle digitalisering zorgen voor een flexibilisering van de arbeidsmarkt. Na een lange lockdown geven veel ondernemers de voorkeur aan parttime freelance opdrachten. Bovendien vereist administratie vandaag de dag flink wat digitale kennis en die profielen zijn niet zo makkelijk vindbaar. Het gevolg? Steeds meer bedrijven grijpen naar flexibele oplossingen voor administratieve knelpuntjobs of zoeken goedkopere alternatieven voor fulltime contracten. En daar profiteer jij als administratief freelancer natuurlijk optimaal van. Jij bepaalt je inzetbaarheid en welke opdrachten je aanneemt.

Freelance werk zoeken

Een grote vraag naar administratieve hulp betekent nog niet dat je agenda zich vanzelf vult. Ben je van plan te starten als freelancer? Bring the word out! Laat je (professioneel) netwerk weten dat ze op jou een beroep kunnen doen. Bezoek netwerkevents om andere professionals te leren kennen en connecteer op LinkedIn. Ik ga bijvoorbeeld al jarenlang naar BNI, een netwerkorganisatie waar je wekelijks samenkomt met ondernemers om elkaar aanbevelingen te geven. Voor mij was dat een grote businessbooster. Over de jaren heen, kreeg ik maar liefst 103 aanbevelingen. De eerste keer netwerken voelt altijd een beetje onwennig, maar je krijgt er zoveel voor terug. En dan spreek ik niet alleen over business. Je wisselt tips uit en ondersteunt elkaar zoals collega’s dat doen.

Maak voor jezelf de balans op

Wanneer je administratief freelancer wordt, heb je niet meer dezelfde loonzekerheid die je als werknemer had. Schrikt jou dat af om de stap naar ondernemerschap te wagen? Begrijpelijk! Langs de andere kant geniet je ook heel wat vrijheden als freelancer: geen vaste werkuren, loon naar werken en zelf je opdrachten kiezen. De hamvraag is wat voor jou het zwaarste doorweegt. Wat zijn voor jou de rode cijfers in je leven? Onzekerheden zijn nooit volledig uit te sluiten, maar een sterke voorbereiding helpt je alvast enkele struikelblokken te omzeilen.

Vanuit ervaring weet ik precies wat de voordelen en valkuilen van werken als freelancer zijn. Om je te helpen voor jezelf de balans op te maken, nodig ik je graag uit voor een gratis webinar. Je krijgt er ook de kans om al je vragen aan mij te stellen. Hopelijk zie ik je daar!

Schrijf je hier in >>


Mijn week als freelancer

Als je niet helemaal bekend bent met het reilen en zeilen van een freelancer, dan kan het wat vreemd aanvoelen. Hoe beter dan je een inkijk te geven in een week uit mijn professioneel leven.

Ondernemen aan je keukentafel

Het comfort en de geruststelling van werken in je eigen beslotenheid en je eigen omgeving. Zo eenvoudig en makkelijk mag ondernemen zijn.

Waarom peren nooit appels zullen zijn

Wie we zijn en hoe we ons gedragen, kan heel bepalend zijn voor onze professionele bezigheid, maar vaak weten we niet waar het vandaan komt. Bij mij is dit de nagel op de kop.

't zijn moeilijke tijden

Tenzij je zelf het heft in handen neemt en jouw leven zelf inkleurt. In deze etalage prijkt een andere toekomst als je een administratief talent hebt.

Gepassioneerd door efficiëntie

Waar je ook kijkt, elke onderneming laat wel steekjes vallen of hanteert werkmethodes die niet de meest praktische zijn.

Don't get a job.... Make a job

Geïnspireerd op het boek van Gem Barton

Carrièreswitch naar administratief freelancer: werkgever versus opdrachtgever

Heb je je strepen als administratief medewerker verdiend en voel je dat het tijd is om een nieuw hoofdstuk in je carrière aan te snijden?

Administratief freelancer worden in 2022? Het geluk staat aan je kant!

Voel je de brandende ambitie om volgend jaar een nieuwe professionele uitdaging aan te gaan? Wil je zelf beginnen als freelancer? Geen beter moment om dat voornemen in werkelijkheid te brengen.

Ondernemer worden op 3 dagen tijd? Daag jezelf uit!

Van een hoofd vol ideëen naar één activerend ondernemersplan in drie dagen tijd. You can do it! Van 23 tot en met 25 november organiseert Hallinto Certified een gratis online challenge boordevol oefeningen, tips en vragenrondes. Doe je mee?

De week van ...

Mijn weken vullen zich met een variatie aan administratieve taken en opdrachten voor klanten. Hoe ziet zo'n week met "vanalles en nog wat" eruit?

Dit is hét moment!

Geniet je volop van een heerlijke zomer? Gelijk heb je! Voor veel mensen is de zomervakantie hét moment om te herbronnen en de batterijen op te laden. Even geen deadlines of meetings op de planning.

Wat wil jij later worden?

Een heel logische vraag aan een kind, maar hoe vaak stel je die aan jezelf? Wanneer ben je gestopt om een toekomst uit te stippelen? En kijk je dan vooruit alsof vandaag het einde al is? Hoeveel laat je dan aan jezelf voorbij gaan?

Hoeveel ga ik verdienen?

Een veel voorkomende vraag, maar verdienste zit in zoveel meer dan enkel in geld. In wat je algemeen meer zal hebben, maar zeker ook in wat je niet meer hoeft.

Twijfel over de stap naar het onbekende?

Wordt jouw leven gestuurd door angsten of door hoop? Door belemmeringen of door mogelijkheden? Sta jij voortdurend op de rem? En leid je hierdoor dan geen vermoeiend leven?

Of er voldoende klanten te vinden zijn, kan ik volmondig positief beantwoorden

Of er wel voldoende klanten te vinden zijn, is een vraag die mij voortdurend gesteld wordt en ik kan hier alleen maar volmondig 'ja' op antwoorden.

Cadeautjestijd

Om anderen gelukkig te kunnen maken, moet je beginnen om zelf gelukkig te zijn. Welk cadeautje heb jij hiervoor nodig? Wat zou jou professioneel blij maken?

Iedereen wil kapitein van zijn eigen schip zijn, maar weinigen durven het roer vast te nemen.

Je hoeft geen grote waaghals te zijn om je eigen koers te varen. Maar volledige onbezonnenheid is ook geen garantie op succes.

Jouw bedrijf is "geen" lege doos

In Andermans zaken drukt Kamal Kharmach een aantal ondernemers met hun neus op de minder fraaie feiten. Interessante en boeiende televisie vanuit mijn ondernemersperspectief, maar je zal er maar staan met de camera op jou gericht.

Jonge Wolven

Heb jij het ook gezien op tv? Jonge ondernemers die zich smijten voor hun passie.

Samenwerken met een freelancer - Ann Van Riet vertelt

Ann Van Riet van Althea Coaching voor ondernemers is volbloed onderneemster. Met meer dan 15 jaar ervaring als coach achter de kiezen, is zij dé geknipte persoon om andere ondernemers te begeleiden.

Iedereen een beetje Gers Pardoel?

Ja, graag! Maar laat het mij even toelichten. Het verrast telkens opnieuw te horen met hoeveel inzicht verschillende mensen naar eenzelfde gegeven kijken en ernaar leven.

Vul eerst je gaten

Een onderzoek geeft aan dat kennis over of ervaring in personeelsadministratie het minst aanwezig is bij administratieve mensen met een duidelijke interesse om freelancer te worden.

Samenwerken met een freelancer - Joris Vandezande vertelt

Techs+Tools groeide op korte termijn uit tot dé specialist op het gebied van outsourcing en rekrutering van technische profielen.

Is er nog werk voor de administratief freelancer?

De angst zit er stevig in en het wordt er door de overheid niet transparanter op gemaakt. Hierdoor blijven heel wat mensen in de onduidelijkheid zitten over de economie, de werkzekerheid en bij uitbreiding hun eigen toekomst.

Een klant vertelt - Billycom

We treffen Petra Meeus, zaakvoerder van Billycom, op een vrijdagmiddag tussen twee strategiemeetings door. De coronacrisis beweegt bedrijven tot een creatieve aanpak.

Hey werkzoekende, mag ik jou even aanspreken?

Is het tijd voor een nieuwe uitdaging met ongekende successen?

Dit is jouw crisis niet

Het lijkt op de crisis van 2008, maar het voelt anders

De ene lasagne is de andere niet

Als je je blind staart op het geheel, dan vergeet je misschien te focussen op de details.

22 april 2020

Ga jij straks nog een job hebben?

Bestaat de kans dat jouw baas voor jou geen werk meer gaat hebben?

Secretaressedag!

Melig, zeg je? Niet echt. Een dag vol extra appreciatie voor jouw kennis, jouw aanpak, je ervaring en je expertise die je elke dag breed uitsmeert over de administratie van je klanten.

5 tips voor werken met jouw klanten, de ondernemers

Werken met ondernemers vraagt om een bepaalde aanpak die je zelf in de hand kan nemen.

Een VA is geen administratief freelancer

Dat is misschien niet helemaal waar, maar ik leg het je uit.

Zet de stap naar administratief freelancer in slechts drie uren

Als het tijd wordt voor een nieuw pad, maar het oude laat je nog niet los, dan moet je misschien eerst even komen proeven van de mogelijkheden.

Open for business

Het is de week na de start van de eerste trainingreeks. Moe, maar voldaan met een leerrijke terugblik op een start voor nieuwe freelancers.

2019 in cijfers

Wat heeft 2019 mij gebracht? Op welke manier heb ik een verschil mogen maken voor anderen? Hoe heb ik kunnen bijdragen aan het succes van mijn klanten?

De fun van het succes van een ander

Het succes van mijn klant is rechtstreeks verbonden met de levensduur van de samenwerking die ik met hem heb. Dat is een hele mond vol en het komt erop neer dat wanneer ik slecht werk lever, de samenwerking van korte duur kan zijn.

Ik ga jou niet overtuigen

We hebben allemaal een pad af te leggen en we komen op kruispunten die ons verplichten om keuzes te maken. Wat wil je later tegen je jongere ik dan zeggen? Welke keuze had je moeten maken?

Hey werkzoekende, mag ik je uitdagen?

Dit bericht is voor jou bestemd als je op zoek bent naar werk.

Niets is voorspelbaar

Als je morgen freelancer wordt, dan sta je voor een pad van klimmen en dalen, van onbekende zaken, van blinde vlekken, van niet goed weten wat.

Girls only?

Is administratie een vrouwenzaak? Ik denk het niet.

A star is born

Het idee voor een opleidingstraject voor administratief freelancers heeft heel lang in de schuif gezeten en af en toe kwam het aan de oppervlakte dobberen .

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x