Hallinto Certified

Of er voldoende klanten te vinden zijn, kan ik volmondig positief beantwoorden

Of er wel voldoende klanten te vinden zijn, is een vraag die mij voortdurend gesteld wordt en ik kan hier alleen maar volmondig 'ja' op antwoorden.

Als je al eens deelgenomen hebt aan één van mijn webinars, dan heb je mij heel waarschijnlijk ook al horen zeggen dat er heel wat vis in de vijvers zit. Dat heel veel ondernemers nood hebben aan administratieve ondersteuning. Ik kan dit met heel veel gemak zeggen omdat ik weet dat het zo is.

Maar hoe leg je dit nu uit aan anderen? Aan twijfelaars? Aan mensen die goesting hebben om de stap naar het ondernemerschap te zetten, maar toch niet helemaal durven uit angst om geen klanten te vinden.


Wiskundig berekend

Begin deze week schoot het mij te binnen. Het is zo eenvoudig als een simpele berekening. Dus bij deze; jouw mathematische kansen op een gevulde portefeuille is zeer hoog. Aan jou uiteraard om de kansen binnen te koppen, maar dat is dan weer een andere taak.

Ik ben zelf helemaal geen wiskundige, dus vond ik het al straf dat ik zelf op het idee kwam. Maar hier volgt mijn redenering: een gemiddelde klantenportefeuille van een administratief freelancer bestaat uit 10 klanten. Dat lijkt veel voor sommigen en weinig voor anderen, maar neem gerust aan dat dit als gemiddelde goed zit.

Als volgt ben ik gaan bekijken hoeveel ondernemers mijn gemeente bevat en dat zijn er meer dan 400. Je ziet ze niet altijd in het straatbeeld, maar ze zijn er vaak wel. 

Dat betekent dus 400 potentiële klanten in mijn eigen gemeente alleen al en stel dat ik er graag 10 van wil hebben, dan is er nog ruimte voor 39 andere freelancers op het grondgebied van mijn gemeente.
Zo eenvoudig kan je het zien.


Eigen dorp eerst?

De eerlijkheid gebied me om te zeggen dat ik in al die jaren slechts 2 ondernemers uit eigen gemeente geserviced heb. Dat is niet erg en daar is het mij ook niet om te doen. Je vult je klantenportefeuille soms beter met ondernemers uit andere gemeenten dan de jouwe.

Het gaat hier gewoon om de kansen die er zijn; om het potentieel dat er zich al rondom jou bevindt, om nog maar te zwijgen wat het zou kunnen zijn als je je zoekcirkel wat groter maakt. Hoeveel meer kansen zijn er dan wel niet?


Jouw beurt

Wanneer maakt jij de omslag? Wanneer zet jij de stap in jouw professioneel avontuur? Welk duwtje heb je nodig om overstag te gaan?

Elke maand kan je een korte opleiding volgen waarbij je even kan aftoetsen om dit iets voor jou is. Meer info hierover vind je via deze link.

Een proevertje om te ontdekken of administratief freelancer iets voor jou zou kunnen zijn.


Tot binnenkort?

Groetjes
Tilly


Twijfel over de stap naar het onbekende?

Dan ben jij niet de enige.

Lees meer

Cadeautjestijd

Om anderen gelukkig te kunnen maken, moet je beginnen om zelf gelukkig te zijn. Welk cadeautje heb jij hiervoor nodig? Wat zou jou professioneel blij maken?

Lees meer

Iedereen wil kapitein van zijn eigen schip zijn, maar weinigen durven het roer vast te nemen.

Je hoeft geen grote waaghals te zijn om je eigen koers te varen. Maar volledige onbezonnenheid is ook geen garantie op succes.

Lees meer

Jouw bedrijf is "geen" lege doos

Wordt verwacht: een nieuw programma met Kamal Kharmach waarin hij bestaande bedrijven onder de loep neemt. Het programma is nog niet gestart, maar het belooft al een hit te worden, want de trailers liegen er niet om.

Lees meer

Jonge Wolven

Heb jij het ook gezien op tv? Jonge ondernemers die zich smijten voor hun passie.

Lees meer

Samenwerken met een freelancer - Ann Van Riet vertelt

Ann Van Riet van Althea Coaching voor ondernemers is volbloed onderneemster. Met meer dan 15 jaar ervaring als coach achter de kiezen, is zij dé geknipte persoon om andere ondernemers te begeleiden. Dat doet ze onder meer in workshops en online coaching programma’s. Wij zochten haar even op om te luisteren naar haar ervaringen met freelancers.

Lees meer

Iedereen een beetje Gers Pardoel?

Ja, graag! Maar laat het mij even toelichten.

Lees meer

Vul eerst je gaten

Een onderzoek geeft aan dat kennis over of ervaring in personeelsadministratie het minst aanwezig is bij administratieve mensen met een duidelijke interesse om freelancer te worden.

Lees meer

Samenwerken met een freelancer - Joris Vandezande vertelt

Techs+Tools groeide op korte termijn uit tot dé specialist op het gebied van outsourcing en rekrutering van technische profielen. Wie de sympathieke zaakvoerder, Joris Vandezande, een beetje kent, weet dat de deur van zijn kantoor altijd openstaat voor vrienden en partners. Hij ontving ons dan ook met veel plezier voor een interessante getuigenis over zijn samenwerking met administratieve freelancers.

Lees meer

Is er nog werk voor de administratief freelancer?

De angst zit er stevig in en het wordt er door de overheid niet transparanter op gemaakt. Hierdoor blijven heel wat mensen in de onduidelijkheid zitten over de economie, de werkzekerheid en bij uitbreiding hun eigen toekomst.

Lees meer

Een klant vertelt - Billycom

We treffen Petra Meeus, zaakvoerder van Billycom, op een vrijdagmiddag tussen twee strategiemeetings door. De coronacrisis beweegt bedrijven tot een creatieve aanpak. Ook bij Billycom, een copywritingbureau uit Leuven, scherpen ze volop hun pennen voor de toekomst. Petra ontvangt ons met haar aanstekelijke glimlach en een vers kopje koffie.

Lees meer

Hey werkzoekende, mag ik jou even aanspreken?

Is het tijd voor een nieuwe uitdaging met ongekende successen?

Lees meer

Dit is jouw crisis niet

Het lijkt op de crisis van 2008, maar het voelt anders

Lees meer

De ene lasagne is de andere niet

Als je je blind staart op het geheel, dan vergeet je misschien te focussen op de details.

Lees meer

Ga jij straks nog een job hebben?

Bestaat de kans dat jouw baas voor jou geen werk meer gaat hebben?

22 april 2020

Lees meer

Secretaressedag!

Melig, zeg je?

16 april 2020

Lees meer

5 tips voor werken met jouw klanten, de ondernemers

Werken met ondernemers vraagt om een bepaalde aanpak die je zelf in de hand kan nemen.

Lees meer

Een VA is geen administratief freelancer

Dat is misschien niet helemaal waar, maar ik leg het je uit.

Lees meer

Zet de stap naar administratief freelancer in slechts drie uren

Als het tijd wordt voor een nieuw pad, maar het oude laat je nog niet los, dan moet je misschien eerst even komen proeven van de mogelijkheden.

Lees meer

Open for business

Het is de week na de start van de eerste trainingreeks.

27 januari 2020

Lees meer

2019 in cijfers

Wat heeft 2019 mij gebracht?

29 december 2019

Lees meer

De fun van het succes van een ander

Het succes van mijn klant is rechtstreeks verbonden met de levensduur van de samenwerking die ik met hem heb. Dat is een hele mond vol en het komt erop neer dat wanneer ik slecht werk lever, de samenwerking van korte duur kan zijn.

15 december 2019

Lees meer

Ik ga jou niet overtuigen

Dat moet je zelf doen

8 december 2019

Lees meer

Niets is voorspelbaar

Als je morgen freelancer wordt, dan sta je voor een pad van klimmen en dalen, van onbekende zaken, van blinde vlekken, van niet goed weten wat.

10 november 2019

Lees meer

Girls only?

Is administratie een vrouwenzaak? Ik denk het niet.

28 oktober 2019

Lees meer

A star is born

Het idee voor een opleidingstraject voor administratief freelancers heeft heel lang in de schuif gezeten en af en toe kwam het aan de oppervlakte dobberen .

9 oktober 2019

Lees meer
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x