Ondernemen aan je keukentafel

Het ligt al weer even achter ons, de periode van lockdowns, isolement en afzondering, en waar het voor sommigen een opluchting is dat alles terug open en vrij is, is het voor anderen een beetje nostalgisch terugkijken naar de rust die het vaak bracht.

Hoe vaak werd er niet gezegd dat het nooit nog zou worden als voordien. De wereld had even stilgestaan en de bewustwording van wat ons was overkomen, zouden we meedragen naar de toekomst. We zouden er lessen uit leren dat het ook anders kon, dat het misschien beter zou zijn als het anders was.

Hier en daar sprak met over het nieuwe normaal wat aangaf dat er andere normen en waarden zouden gelden, dat we anders met elkaar zouden omgaan en dat de stress en de drukte van voordien achter ons zou gelaten worden.

Nu, ik weet niet wat jij rondom je ziet, maar als ik goed kijk, dan valt er niet veel verschil te vinden tussen toen en nu. Het gaat snel, het gaat hard en je moet door. Elke dag opnieuw. Er moet ook heel wat ingehaald worden en daar moet iedereen zijn steentje aan bijdragen.

Het nieuwe normaal wordt dus wat anders ingekleurd dan men voor ogen hield.


Raast de wereld verder zonder jou?

Ondanks het onaangename van die periode hebben heel wat mensen genoten van het thuiswerken, van zelf je dag indelen, van werken naar resultaten en niet zozeer naar het presteren van uren. Dit heeft voor heel wat werkgevers de ogen geopend, wat ze konden ontdekken dat het werk effectief uitgevoerd werd; maar volgens mij nog veel meer voor de werknemers want er waren plots veel meer productieve uren in een dag. Geen autorit, geen files, geen tijdverlies onderweg. Niet dat al deze vrijgekomen tijd omgezet werd naar werken. Nee, het kwam bij in het potje van vrije tijd.

En dat heeft mensen aangezet tot nadenken over werken, over leven, over work-life, over hun totale levensbalans.

Je hoort meer en meer dat er naar jobs gezocht wordt waarbij thuiswerken de maatstaf is, want terug naar vroeger, terug in de file, … bwa, liever niet.
De speed en de stress van voordien, … nee, dank je.
De druk rond uurtjes kloppen en je acht uren op kantoor doorbrengen, … moet dit echt?


Werken aan je keukentafel

 Het werken van vandaag is wat ik 14 jaar geleden voor ogen had toen ik opstartte als administratief freelancer. Andere ondernemers ondersteunen met hun administratie vanuit mijn eigen stek, dat was het idee.

Maar België was er niet klaar voor. De systemen en apparatuur waren er niet klaar voor. Het heeft best nog wel wat jaren geduurd om de totale omschakeling te kunnen maken naar volledig remote werken. Je hebt het mij misschien al wel eens horen zeggen, maar hiervoor ben ik corona heel erg dankbaar want er moest in een ijl tempo geschakeld worden.

Wanneer ik dit schrijf, zit ik letterlijk aan mijn keukeneiland, maar verder is dit louter een metafoor die ervoor staat dat je van waar dan ook moet kunnen werken. Weliswaar ervan uitgaande dat je toegang hebt tot een stabiel internet.

Ik heb al jaren een uithuizig kantoor en ik geniet ervan om daar te werken en mijn ideeën in de wereld te zetten, maar zoveel anderen verkiezen de beslotenheid van hun woning om te werken. Da’s helemaal oké. Dat moet allemaal kunnen.


In 5 stappen “ondernemen van thuis”

Een kleine stap voor de mens, een grote stap voor jou?

Er gaat geen week voorbij dat iemand met een bepaalde nostalgie mij vertelt dat mijn professionele bezigheden ook altijd wel in het achterhoofd gezeten heeft. Maar nooit de moed gehad heeft om effectief stappen te zetten. Nooit gedurfd heeft om op de startblok te gaan staan.

En altijd weer komen dezelfde redenen naar boven over de “waarom niet”.
Ik ken niets van zelfstandigheid; ik weet niet hoe eraan te beginnen; ik weet niet wat ik allemaal moet kennen of weten; ik weet niet waar ik terecht kan; ik weet niet wat er allemaal komt bij kijken; ik weet niet of het wel zal lukken; ik weet niet hoe ik klanten moet vinden; ik weet niet…

Is het dan een geruststelling voor jou als ik je zeg dat ik het ook niet echt in detail wist?

En zijn er in jouw leven geen andere dingen geweest die je aanvankelijk ook niet wist? Waar je ook geen kaas van gegeten had, maar toch wel aangepakt hebt en nu als vanzelf werkt?

Je kan het aanpakken in 5 stappen en die benoem ik graag als volgt:

  • Stap 1: informeer je grondig
  • Stap 2: leer aan en/of leer bij
  • Stap 3: maak een plan
  • Stap 4: neem actie
  • Stap 5: spring van je startblok

Is dit nog te vaag? Dat snap ik! Neem dan zeker eens deel aan mijn gratis infosessie en ontdek dat deze 5 stappen een hapklare brok kunnen zijn voor jouw nieuwe professionele toekomst.


Mijn week als freelancer

Als je niet helemaal bekend bent met het reilen en zeilen van een freelancer, dan kan het wat vreemd aanvoelen. Hoe beter dan je een inkijk te geven in een week uit mijn professioneel leven.

Waarom peren nooit appels zullen zijn

Wie we zijn en hoe we ons gedragen, kan heel bepalend zijn voor onze professionele bezigheid, maar vaak weten we niet waar het vandaan komt. Bij mij is dit de nagel op de kop.

't zijn moeilijke tijden

Tenzij je zelf het heft in handen neemt en jouw leven zelf inkleurt. In deze etalage prijkt een andere toekomst als je een administratief talent hebt.

Gepassioneerd door efficiëntie

Waar je ook kijkt, elke onderneming laat wel steekjes vallen of hanteert werkmethodes die niet de meest praktische zijn.

Don't get a job.... Make a job

Geïnspireerd op het boek van Gem Barton

Carrièreswitch naar administratief freelancer: werkgever versus opdrachtgever

Heb je je strepen als administratief medewerker verdiend en voel je dat het tijd is om een nieuw hoofdstuk in je carrière aan te snijden?

Administratief freelancer worden in 2022? Het geluk staat aan je kant!

Voel je de brandende ambitie om volgend jaar een nieuwe professionele uitdaging aan te gaan? Wil je zelf beginnen als freelancer? Geen beter moment om dat voornemen in werkelijkheid te brengen.

Ondernemer worden op 3 dagen tijd? Daag jezelf uit!

Van een hoofd vol ideëen naar één activerend ondernemersplan in drie dagen tijd. You can do it! Van 23 tot en met 25 november organiseert Hallinto Certified een gratis online challenge boordevol oefeningen, tips en vragenrondes. Doe je mee?

Nooit rode cijfers als administratief freelancer

Vraag je jezelf weleens af hoeveel je als administratief freelancer kan verdienen? Logisch! Toch bestaat er geen vaste formule voor de berekening van je freelance uurtarief. Veel hangt af van je skills en ervaring.

De week van ...

Mijn weken vullen zich met een variatie aan administratieve taken en opdrachten voor klanten. Hoe ziet zo'n week met "vanalles en nog wat" eruit?

Dit is hét moment!

Geniet je volop van een heerlijke zomer? Gelijk heb je! Voor veel mensen is de zomervakantie hét moment om te herbronnen en de batterijen op te laden. Even geen deadlines of meetings op de planning.

Wat wil jij later worden?

Een heel logische vraag aan een kind, maar hoe vaak stel je die aan jezelf? Wanneer ben je gestopt om een toekomst uit te stippelen? En kijk je dan vooruit alsof vandaag het einde al is? Hoeveel laat je dan aan jezelf voorbij gaan?

Hoeveel ga ik verdienen?

Een veel voorkomende vraag, maar verdienste zit in zoveel meer dan enkel in geld. In wat je algemeen meer zal hebben, maar zeker ook in wat je niet meer hoeft.

Twijfel over de stap naar het onbekende?

Wordt jouw leven gestuurd door angsten of door hoop? Door belemmeringen of door mogelijkheden? Sta jij voortdurend op de rem? En leid je hierdoor dan geen vermoeiend leven?

Of er voldoende klanten te vinden zijn, kan ik volmondig positief beantwoorden

Of er wel voldoende klanten te vinden zijn, is een vraag die mij voortdurend gesteld wordt en ik kan hier alleen maar volmondig 'ja' op antwoorden.

Cadeautjestijd

Om anderen gelukkig te kunnen maken, moet je beginnen om zelf gelukkig te zijn. Welk cadeautje heb jij hiervoor nodig? Wat zou jou professioneel blij maken?

Iedereen wil kapitein van zijn eigen schip zijn, maar weinigen durven het roer vast te nemen.

Je hoeft geen grote waaghals te zijn om je eigen koers te varen. Maar volledige onbezonnenheid is ook geen garantie op succes.

Jouw bedrijf is "geen" lege doos

In Andermans zaken drukt Kamal Kharmach een aantal ondernemers met hun neus op de minder fraaie feiten. Interessante en boeiende televisie vanuit mijn ondernemersperspectief, maar je zal er maar staan met de camera op jou gericht.

Jonge Wolven

Heb jij het ook gezien op tv? Jonge ondernemers die zich smijten voor hun passie.

Samenwerken met een freelancer - Ann Van Riet vertelt

Ann Van Riet van Althea Coaching voor ondernemers is volbloed onderneemster. Met meer dan 15 jaar ervaring als coach achter de kiezen, is zij dé geknipte persoon om andere ondernemers te begeleiden.

Iedereen een beetje Gers Pardoel?

Ja, graag! Maar laat het mij even toelichten. Het verrast telkens opnieuw te horen met hoeveel inzicht verschillende mensen naar eenzelfde gegeven kijken en ernaar leven.

Vul eerst je gaten

Een onderzoek geeft aan dat kennis over of ervaring in personeelsadministratie het minst aanwezig is bij administratieve mensen met een duidelijke interesse om freelancer te worden.

Samenwerken met een freelancer - Joris Vandezande vertelt

Techs+Tools groeide op korte termijn uit tot dé specialist op het gebied van outsourcing en rekrutering van technische profielen.

Is er nog werk voor de administratief freelancer?

De angst zit er stevig in en het wordt er door de overheid niet transparanter op gemaakt. Hierdoor blijven heel wat mensen in de onduidelijkheid zitten over de economie, de werkzekerheid en bij uitbreiding hun eigen toekomst.

Een klant vertelt - Billycom

We treffen Petra Meeus, zaakvoerder van Billycom, op een vrijdagmiddag tussen twee strategiemeetings door. De coronacrisis beweegt bedrijven tot een creatieve aanpak.

Hey werkzoekende, mag ik jou even aanspreken?

Is het tijd voor een nieuwe uitdaging met ongekende successen?

Dit is jouw crisis niet

Het lijkt op de crisis van 2008, maar het voelt anders

De ene lasagne is de andere niet

Als je je blind staart op het geheel, dan vergeet je misschien te focussen op de details.

22 april 2020

Ga jij straks nog een job hebben?

Bestaat de kans dat jouw baas voor jou geen werk meer gaat hebben?

Secretaressedag!

Melig, zeg je? Niet echt. Een dag vol extra appreciatie voor jouw kennis, jouw aanpak, je ervaring en je expertise die je elke dag breed uitsmeert over de administratie van je klanten.

5 tips voor werken met jouw klanten, de ondernemers

Werken met ondernemers vraagt om een bepaalde aanpak die je zelf in de hand kan nemen.

Een VA is geen administratief freelancer

Dat is misschien niet helemaal waar, maar ik leg het je uit.

Zet de stap naar administratief freelancer in slechts drie uren

Als het tijd wordt voor een nieuw pad, maar het oude laat je nog niet los, dan moet je misschien eerst even komen proeven van de mogelijkheden.

Open for business

Het is de week na de start van de eerste trainingreeks. Moe, maar voldaan met een leerrijke terugblik op een start voor nieuwe freelancers.

2019 in cijfers

Wat heeft 2019 mij gebracht? Op welke manier heb ik een verschil mogen maken voor anderen? Hoe heb ik kunnen bijdragen aan het succes van mijn klanten?

De fun van het succes van een ander

Het succes van mijn klant is rechtstreeks verbonden met de levensduur van de samenwerking die ik met hem heb. Dat is een hele mond vol en het komt erop neer dat wanneer ik slecht werk lever, de samenwerking van korte duur kan zijn.

Ik ga jou niet overtuigen

We hebben allemaal een pad af te leggen en we komen op kruispunten die ons verplichten om keuzes te maken. Wat wil je later tegen je jongere ik dan zeggen? Welke keuze had je moeten maken?

Hey werkzoekende, mag ik je uitdagen?

Dit bericht is voor jou bestemd als je op zoek bent naar werk.

Niets is voorspelbaar

Als je morgen freelancer wordt, dan sta je voor een pad van klimmen en dalen, van onbekende zaken, van blinde vlekken, van niet goed weten wat.

Girls only?

Is administratie een vrouwenzaak? Ik denk het niet.

A star is born

Het idee voor een opleidingstraject voor administratief freelancers heeft heel lang in de schuif gezeten en af en toe kwam het aan de oppervlakte dobberen .

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x