Ondernemer worden op 3 dagen tijd? Daag jezelf uit!

Wil je freelancer worden of een eigen business starten maar heb je geen idee waar te beginnen? De 3-dagenchallenge verwelkomt iedereen met een gezonde dosis ondernemershonger die de grote stap nog niet heeft gewaagd. Werk je overdag of heb je weinig tijd? Geen zorgen, de sessies gaan telkens door om 17.30 uur en duren slechts een halfuur tot 45 minuten.

Waarom is de 3-dagenchallenge iets voor jou?

Wie twijfelt over de carrièreswitch van werknemer naar ondernemer, blijft vaak lang in de ideefase hangen. Tijdens de 3-dagenchallenge maken we je dromen een flink stuk concreter via een aantal gerichte oefeningen. Het resultaat? Een tastbaar startersplan en een heleboel antwoorden op prangende ondernemersvragen. Misschien merk je gaandeweg wel dat het ondernemerschap niet voor jou bestemd is. Ook dat is waardevol om te weten! Kortom, een minimale inspanning voor een maximaal resultaat.

Challenge accepted!

De 3-dagenchallenge in een notendop

> Dag 1: ontwerp je eigen businessmodel

Welke diensten of producten ga je aanbieden? Wie zijn je klanten en hoe ga je hen bereiken? In de eerste sessie gaan we samen aan de slag met het bekende Business Model Canvas. Het doel is om je activiteiten en verdienmodel in kaart te brengen.

> Dag 2: van droom tot ondernemersplan

Wanneer je onderneemt, breng je je dromen in de realiteit. Op dag 2 leren we hoe je die vertaalslag precies maakt en stellen we een ondernemersplan op. Hou je pen en papier alvast in de aanslag!

> Dag 3: van idee tot btw-nummer

Welke verplichtingen heb je als ondernemer? Wat is het verschil tussen een eenmanszaak, een vof en andere bedrijfsvormen? Tijd om de praktische kant van de zaak te bekijken. Op de laatste dag overlopen we alle must-do’s van een starter.

Hoe neem je deel aan de challenge? 

De sessies zijn volledig gratis en gaan online door. Je hoeft op voorhand niets voor te bereiden. Het enige wat je nodig hebt, zijn een laptop met internetverbinding, pen en papier, en natuurlijk een sterke ondernemingszin. Klaar om je business te lanceren? Let’s go!Ondernemer worden op 3 dagen tijd? Daag jezelf uit!

Deel met je vrienden:
Meer items
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x