Hallinto Certified

Open for business

Het is de week na de start van de eerste trainingreeks.

27 januari 2020

De eerste vier deelnemers zijn moe, maar voldaan huiswaarts gekeerd. Ze hebben hun kennis aangescherpt, heel wat vaardigheden aangeleerd gekregen en misschien nog het belangrijkste, ik heb hen heel mijn eigen verkoopsmethodiek en strategie uitgelegd.

Dus zou je kunnen zeggen dat ze klaar zijn voor de markt. Klaar om eigen klanten te gaan zoeken, klaar om zich te mengen in de ondernemerswereld.
Maar de realiteit strookt niet altijd met de theorie, want je bent een mens en je hebt je karakter, je geplogenheden, je gewoontes. Hier en daar moet je nog wat afleren en op andere vlakken wat aanleren.

Maar ik laat niet los. Nu nog niet. Het fundament is gelegd en nu komen de bouwstenen. Voor de ene zullen die groot en zwaar zijn, voor de andere worden het kleine bouwsteentjes. Iedereen zal op eigen tempo en naar eigen vermogen zichzelf bijschaven.

Iedereen is huiswaarts gekeerd met een takenpakket; een lijstje met huiswerk en voorbereidingswerk tegen onze volgende sessie.

Open for business

Maar ondertussen kan iedereen van start en is het aan de deelnemers om acties te ondernemen om klanten te werven. Zo snel kan het allemaal gaan.

Maar zal dat ook zo zijn?
Ik vertelde al in eerdere nieuwsbrieven dat mijn 12 jaren ervaring intussen geleid heeft tot een voortdurende aanvoer van potentieel nieuwe klanten. Ik heb een comfortzone die heel gunstig is.
Dus ook tijdens de trainingsessie van vorige week rolden er twee aanvragen binnen voor administratieve ondersteuning. En dan komt tegelijk de ongerustheid van de nieuwbakken administratief freelancers.

Niemand heeft gezegd dat het makkelijk zal zijn, maar moeilijk gaat ook, toch?

Niemand heeft gezegd dat het allemaal vanzelf zou gaan, maar dat moet toch ook niet, want waar blijft de fun dan nog?

Niemand heeft gezegd dat er niet gewerkt zal moeten worden, maar mogen werken is een privilege, toch?

Check, check, check!

Wat je doet, moet je evalueren en zo ook uiteraard de trainingsessies op zich. Mooie positeve scores van alle deelnemers doen deugd, maar de extra feedback is datgene waar je mee aan de slag kan. 

Zo zal de volgende reeks vier trainingsdagen bevatten met meer tijd om meer oefeningen te maken, meer to-do's afwerken tijdens de sessies en zal ik mijn tempo wat verlagen. (Whoops, goede tips voor mij)
De groep zal ook uit niet meer dan 6 deelnemers bestaan om alle interacties mogelijk te maken.

De kop is eraf

De eerste reeks is afgetrapt en daar kan je niet meer aan deelnemen. Binnenkort worden de eerste deelnemers online gezet op de website van Hallnto-Certified en kan je zien wie je is voor gegaan.
De vraag is nu: ben jij de volgende?

Wil jij ook proeven van het ondernemerschap en de vrijheid om zelf je dag te kleuren. Dat is allemaal mogelijk van de nieuwe reeks staat online en er kan ingeschreven worden.
De volgende reeks gaat door midden mei. Laat je niet afschrikken door de vastgelegde datums voor de individuele en groepssessies. Het is een indicatie die aangepast kan worden naar jouw agenda.

De babbel?

Tuurlijk heb je twijfels en misschien nog veel meer vragen dan twijfels. Kom gerust op de koffie, dan geef ik je alle antwoorden tijdens een gezellige babbel.


Twijfel over de stap naar het onbekende?

Dan ben jij niet de enige.

Lees meer

Of er voldoende klanten te vinden zijn, kan ik volmondig positief beantwoorden

Of er wel voldoende klanten te vinden zijn, is een vraag die mij voortdurend gesteld wordt en ik kan hier alleen maar volmondig 'ja' op antwoorden.

Lees meer

Cadeautjestijd

Om anderen gelukkig te kunnen maken, moet je beginnen om zelf gelukkig te zijn. Welk cadeautje heb jij hiervoor nodig? Wat zou jou professioneel blij maken?

Lees meer

Iedereen wil kapitein van zijn eigen schip zijn, maar weinigen durven het roer vast te nemen.

Je hoeft geen grote waaghals te zijn om je eigen koers te varen. Maar volledige onbezonnenheid is ook geen garantie op succes.

Lees meer

Jouw bedrijf is "geen" lege doos

Wordt verwacht: een nieuw programma met Kamal Kharmach waarin hij bestaande bedrijven onder de loep neemt. Het programma is nog niet gestart, maar het belooft al een hit te worden, want de trailers liegen er niet om.

Lees meer

Jonge Wolven

Heb jij het ook gezien op tv? Jonge ondernemers die zich smijten voor hun passie.

Lees meer

Samenwerken met een freelancer - Ann Van Riet vertelt

Ann Van Riet van Althea Coaching voor ondernemers is volbloed onderneemster. Met meer dan 15 jaar ervaring als coach achter de kiezen, is zij dé geknipte persoon om andere ondernemers te begeleiden. Dat doet ze onder meer in workshops en online coaching programma’s. Wij zochten haar even op om te luisteren naar haar ervaringen met freelancers.

Lees meer

Iedereen een beetje Gers Pardoel?

Ja, graag! Maar laat het mij even toelichten.

Lees meer

Vul eerst je gaten

Een onderzoek geeft aan dat kennis over of ervaring in personeelsadministratie het minst aanwezig is bij administratieve mensen met een duidelijke interesse om freelancer te worden.

Lees meer

Samenwerken met een freelancer - Joris Vandezande vertelt

Techs+Tools groeide op korte termijn uit tot dé specialist op het gebied van outsourcing en rekrutering van technische profielen. Wie de sympathieke zaakvoerder, Joris Vandezande, een beetje kent, weet dat de deur van zijn kantoor altijd openstaat voor vrienden en partners. Hij ontving ons dan ook met veel plezier voor een interessante getuigenis over zijn samenwerking met administratieve freelancers.

Lees meer

Is er nog werk voor de administratief freelancer?

De angst zit er stevig in en het wordt er door de overheid niet transparanter op gemaakt. Hierdoor blijven heel wat mensen in de onduidelijkheid zitten over de economie, de werkzekerheid en bij uitbreiding hun eigen toekomst.

Lees meer

Een klant vertelt - Billycom

We treffen Petra Meeus, zaakvoerder van Billycom, op een vrijdagmiddag tussen twee strategiemeetings door. De coronacrisis beweegt bedrijven tot een creatieve aanpak. Ook bij Billycom, een copywritingbureau uit Leuven, scherpen ze volop hun pennen voor de toekomst. Petra ontvangt ons met haar aanstekelijke glimlach en een vers kopje koffie.

Lees meer

Hey werkzoekende, mag ik jou even aanspreken?

Is het tijd voor een nieuwe uitdaging met ongekende successen?

Lees meer

Dit is jouw crisis niet

Het lijkt op de crisis van 2008, maar het voelt anders

Lees meer

De ene lasagne is de andere niet

Als je je blind staart op het geheel, dan vergeet je misschien te focussen op de details.

Lees meer

Ga jij straks nog een job hebben?

Bestaat de kans dat jouw baas voor jou geen werk meer gaat hebben?

22 april 2020

Lees meer

Secretaressedag!

Melig, zeg je?

16 april 2020

Lees meer

5 tips voor werken met jouw klanten, de ondernemers

Werken met ondernemers vraagt om een bepaalde aanpak die je zelf in de hand kan nemen.

Lees meer

Een VA is geen administratief freelancer

Dat is misschien niet helemaal waar, maar ik leg het je uit.

Lees meer

Zet de stap naar administratief freelancer in slechts drie uren

Als het tijd wordt voor een nieuw pad, maar het oude laat je nog niet los, dan moet je misschien eerst even komen proeven van de mogelijkheden.

Lees meer

2019 in cijfers

Wat heeft 2019 mij gebracht?

29 december 2019

Lees meer

De fun van het succes van een ander

Het succes van mijn klant is rechtstreeks verbonden met de levensduur van de samenwerking die ik met hem heb. Dat is een hele mond vol en het komt erop neer dat wanneer ik slecht werk lever, de samenwerking van korte duur kan zijn.

15 december 2019

Lees meer

Ik ga jou niet overtuigen

Dat moet je zelf doen

8 december 2019

Lees meer

Niets is voorspelbaar

Als je morgen freelancer wordt, dan sta je voor een pad van klimmen en dalen, van onbekende zaken, van blinde vlekken, van niet goed weten wat.

10 november 2019

Lees meer

Girls only?

Is administratie een vrouwenzaak? Ik denk het niet.

28 oktober 2019

Lees meer

A star is born

Het idee voor een opleidingstraject voor administratief freelancers heeft heel lang in de schuif gezeten en af en toe kwam het aan de oppervlakte dobberen .

9 oktober 2019

Lees meer
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x