Hallinto Certified

Samenwerken met een freelancer - Ann Van Riet vertelt

Ann Van Riet van Althea Coaching voor ondernemers is volbloed onderneemster. Met meer dan 15 jaar ervaring als coach achter de kiezen, is zij dé geknipte persoon om andere ondernemers te begeleiden. Dat doet ze onder meer in workshops en online coaching programma’s. Wij zochten haar even op om te luisteren naar haar ervaringen met freelancers.

Dag Ann, bedankt om wat tijd voor ons vrij te maken!
Ann: "Met plezier, als ik andere ondernemers kan bijstaan met tips en advies, doe ik dat zeer graag."

Mooi! Met welk type freelancer werk je samen?

Ann: "Ik ben in het voorjaar van 2016 gestart met een freelancer die me ondersteunt in online marketing. Maar ze doet meer dan dat. Zo heeft ze bijvoorbeeld ook een shopping cart op mijn website gezet en helpt ze me ook regelmatig met het behandelen van facturen."

Wat was voor jou de trigger om een samenwerking op te zetten?

Ann: "Ik merkte dat er veel tijd verloren ging naar activiteiten die niet meteen iets te maken hadden met mijn corebusiness. Zo besteedde ik bijvoorbeeld talloze uren aan het opzetten van landingspagina’s op mijn website. Op zich lukte dat aardig, maar ik voelde dat het een grote energievreter was. Daarom schakelde ik de hulp in van een freelancer. Zo kon ik mij 100% focussen op het coachen van andere ondernemers, het geven van presentaties, … Dat is uiteindelijk wat ik het liefst doe en waar ik geld mee verdien."

Dat lijkt me een hele bevrijding! Welke voordelen ervaar je nog bij zo’n samenwerking?

Ann: "Ik hoef mij nu niet meer te verdiepen in de technische elementen van online marketing. Eenmaal het bedrijf begint te groeien, wordt het alsmaar moeilijker om die activiteiten erbij te nemen. Naast de enorme tijdsbesparing, is zij ook een stok achter de deur. Zo stuurt ze mij bijvoorbeeld af en toe een reminder om een nieuwsbrief te schrijven."

Waarom opteer je voor een freelancer in plaats van een vaste werkkracht?

Ann: "Een freelancer is een expert, ik hoef haar niet op te leiden. Na een eerste intakegesprek volgt meteen een plan van aanpak en kan je starten met de samenwerking. Ook nu krijg ik nog geregeld suggesties van mijn freelancer. Ik ben natuurlijk niet haar enige klant, dus intussen weet ze perfect wat de best practices zijn. Die kan ze met andere klanten delen, zonder daarbij vertrouwelijke informatie weg te geven. Bovendien hou ik van de ondernemersmentaliteit die een freelancer heeft. Zij weet – net als ik – wat het is om zelfstandige te zijn. Ze kent de risico’s van het vak en de verantwoordelijkheid die je draagt als ondernemer. Daardoor zitten we helemaal op dezelfde golflengte."

Kan ik dit interpreteren als een aanbeveling naar andere ondernemers toe?

Ann: "Jazeker! Dat doe ik trouwens ook voortdurend in mijn coachingstrajecten. Wanneer ik merk dat een klant onvoldoende kan groeien met zijn zaak of uitstelgedrag vertoont, raad ik aan om taken die niet tot de core business behoren, uit te besteden aan een freelancer."

Een waardevol advies, we nemen het zeker mee. Nog veel succes gewenst met je zaak!Twijfel over de stap naar het onbekende?

Dan ben jij niet de enige.

Lees meer

Of er voldoende klanten te vinden zijn, kan ik volmondig positief beantwoorden

Of er wel voldoende klanten te vinden zijn, is een vraag die mij voortdurend gesteld wordt en ik kan hier alleen maar volmondig 'ja' op antwoorden.

Lees meer

Cadeautjestijd

Om anderen gelukkig te kunnen maken, moet je beginnen om zelf gelukkig te zijn. Welk cadeautje heb jij hiervoor nodig? Wat zou jou professioneel blij maken?

Lees meer

Iedereen wil kapitein van zijn eigen schip zijn, maar weinigen durven het roer vast te nemen.

Je hoeft geen grote waaghals te zijn om je eigen koers te varen. Maar volledige onbezonnenheid is ook geen garantie op succes.

Lees meer

Jouw bedrijf is "geen" lege doos

Wordt verwacht: een nieuw programma met Kamal Kharmach waarin hij bestaande bedrijven onder de loep neemt. Het programma is nog niet gestart, maar het belooft al een hit te worden, want de trailers liegen er niet om.

Lees meer

Jonge Wolven

Heb jij het ook gezien op tv? Jonge ondernemers die zich smijten voor hun passie.

Lees meer

Iedereen een beetje Gers Pardoel?

Ja, graag! Maar laat het mij even toelichten.

Lees meer

Vul eerst je gaten

Een onderzoek geeft aan dat kennis over of ervaring in personeelsadministratie het minst aanwezig is bij administratieve mensen met een duidelijke interesse om freelancer te worden.

Lees meer

Samenwerken met een freelancer - Joris Vandezande vertelt

Techs+Tools groeide op korte termijn uit tot dé specialist op het gebied van outsourcing en rekrutering van technische profielen. Wie de sympathieke zaakvoerder, Joris Vandezande, een beetje kent, weet dat de deur van zijn kantoor altijd openstaat voor vrienden en partners. Hij ontving ons dan ook met veel plezier voor een interessante getuigenis over zijn samenwerking met administratieve freelancers.

Lees meer

Is er nog werk voor de administratief freelancer?

De angst zit er stevig in en het wordt er door de overheid niet transparanter op gemaakt. Hierdoor blijven heel wat mensen in de onduidelijkheid zitten over de economie, de werkzekerheid en bij uitbreiding hun eigen toekomst.

Lees meer

Een klant vertelt - Billycom

We treffen Petra Meeus, zaakvoerder van Billycom, op een vrijdagmiddag tussen twee strategiemeetings door. De coronacrisis beweegt bedrijven tot een creatieve aanpak. Ook bij Billycom, een copywritingbureau uit Leuven, scherpen ze volop hun pennen voor de toekomst. Petra ontvangt ons met haar aanstekelijke glimlach en een vers kopje koffie.

Lees meer

Hey werkzoekende, mag ik jou even aanspreken?

Is het tijd voor een nieuwe uitdaging met ongekende successen?

Lees meer

Dit is jouw crisis niet

Het lijkt op de crisis van 2008, maar het voelt anders

Lees meer

De ene lasagne is de andere niet

Als je je blind staart op het geheel, dan vergeet je misschien te focussen op de details.

Lees meer

Ga jij straks nog een job hebben?

Bestaat de kans dat jouw baas voor jou geen werk meer gaat hebben?

22 april 2020

Lees meer

Secretaressedag!

Melig, zeg je?

16 april 2020

Lees meer

5 tips voor werken met jouw klanten, de ondernemers

Werken met ondernemers vraagt om een bepaalde aanpak die je zelf in de hand kan nemen.

Lees meer

Een VA is geen administratief freelancer

Dat is misschien niet helemaal waar, maar ik leg het je uit.

Lees meer

Zet de stap naar administratief freelancer in slechts drie uren

Als het tijd wordt voor een nieuw pad, maar het oude laat je nog niet los, dan moet je misschien eerst even komen proeven van de mogelijkheden.

Lees meer

Open for business

Het is de week na de start van de eerste trainingreeks.

27 januari 2020

Lees meer

2019 in cijfers

Wat heeft 2019 mij gebracht?

29 december 2019

Lees meer

De fun van het succes van een ander

Het succes van mijn klant is rechtstreeks verbonden met de levensduur van de samenwerking die ik met hem heb. Dat is een hele mond vol en het komt erop neer dat wanneer ik slecht werk lever, de samenwerking van korte duur kan zijn.

15 december 2019

Lees meer

Ik ga jou niet overtuigen

Dat moet je zelf doen

8 december 2019

Lees meer

Niets is voorspelbaar

Als je morgen freelancer wordt, dan sta je voor een pad van klimmen en dalen, van onbekende zaken, van blinde vlekken, van niet goed weten wat.

10 november 2019

Lees meer

Girls only?

Is administratie een vrouwenzaak? Ik denk het niet.

28 oktober 2019

Lees meer

A star is born

Het idee voor een opleidingstraject voor administratief freelancers heeft heel lang in de schuif gezeten en af en toe kwam het aan de oppervlakte dobberen .

9 oktober 2019

Lees meer
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x