Hallinto Certified

Twijfel over de stap naar het onbekende?

Dan ben jij niet de enige.

Bijna iedereen zit met een gezonde twijfel over het nemen van grote stappen. Zeker als die mogelijk tot een financiële impact kunnen leiden. Want stel je voor dat het niet zou lukken? Stel je voor dat het niet zo vlot zou gaan als gehoopt? Stel je voor dat je niet zo makkelijk klanten vindt als gedacht?

Welja, dat is allemaal mogelijk. Maar wat nog meer is, stel dat je over zoveel jaren terugkijkt en spijt krijgt van de stappen die je niet gezet hebt? Dat je terugkijkt met een gevoel van "nooit-geprobeerd-te-hebben"? Zou dat niet veel erger zijn?

Succes hebben, klanten vinden, erin slagen, .... dat zijn allemaal zaken waar je aan kan werken. Zaken die je zelf naar je hand kan zetten, als jij er zelf in wilt geloven.

Niets komt vanzelf, dat is een zekerheid. Hallinto is intussen 13 jaar bezig en het is maar sinds de afgelopen paar jaren dat ik kan zeggen dat klanten ons vinden. Alle jaren voordien is het hard werken geweest om mijn plaatsje te veroveren.


De vraag is dus wat jouw twijfel veroorzaakt? 

Onzekerheid? Ja, die is met zekerheid aanwezig. Want zolang glazen bollen geen inzage in de toekomst geven, is er niets of niemand die je een gezonde toekomst kan voorspellen.

Het onbekende? Ja, maar dat is nu net waarom Hallinto-Certified zo waardevol is. Je hoeft het pad van het onbekende niet alleen te betreden. Ik heb het voor jou bewandeld, heb geleerd, heb uitgevoerd, heb ervaren en beleefd. Voor mij heeft het nog weinig verrassingen die ik niet aankan.

Het financiële? Ja! Het comfort van loondienst is er niet. Geen betaalde verlof- of ziektedagen, geen vakantiegeld, en dus ook geen vast loon. Er is zelfs vaak geen sprake van loon-naar-werken, want heel wat zelfstandigen zullen kunnen bevestigen dat het netto uurloon dat je jezelf betaalt in verhouding niet zo veel is. En toch kan het allemaal heel rewarding zijn, ook financieel.

Wat als het niet lukt? Dat kan, maar wil dit dan zeggen dat jouw glas halfvol is? Want wat als het wel lukt? Wat als je hier helemaal je draai in vindt? Wat als je op deze manier van megawaarde bent voor jouw klanten? Wat als je op deze manier al jouw talenten en kwaliteiten kan inzetten en je je eigen pluimen kan verdienen?


Door wie laat jij je adviseren?

We hebben allemaal klankborden bij wie we dingen aftoetsen en uitproberen. Mensen die bevestigen dat we goed bezig zijn, maar ook mensen die ons tegenhouden of behoeden voor fouten. Die laatste groep is een interessant gegeven. Want het tegenhouden kan voor jou betekenen dat je je gewenste toekomstplannen begraaft.

Goede adviseurs zijn zij die je challengen door de juiste vragen te stellen. Vragen die jij voor jezelf beantwoordt, niet voor de andere. Mensen die je laten nadenken over dingen die je kunnen helpen om je besluit te maken.
Uiteindelijk moet jij enkel jezelf overtuigen en niemand anders.

Of misschien ben jij al overtuigd en ben je jezelf nu aan het saboteren door op zoek te gaan naar tegenstanders die je plannen helemaal dwarsbomen. Hmmm, zou dat kunnen?

Mijn advies: neemt eens deel aan mijn webinar en kom alles te weten wat jij hierover moet weten.

De sterkte van de ondernemer zit in de snelheid waarmee hij rechtstaat als het tegenslaat?
Hoe snel, denk je, zal jij rechtstaan?
Hoe vaak, denk je, zal je terug rechtkrabbelen?

Hoe makkelijk laat je je uit je lood slaan?

Of er voldoende klanten te vinden zijn, kan ik volmondig positief beantwoorden

Of er wel voldoende klanten te vinden zijn, is een vraag die mij voortdurend gesteld wordt en ik kan hier alleen maar volmondig 'ja' op antwoorden.

Lees meer

Cadeautjestijd

Om anderen gelukkig te kunnen maken, moet je beginnen om zelf gelukkig te zijn. Welk cadeautje heb jij hiervoor nodig? Wat zou jou professioneel blij maken?

Lees meer

Iedereen wil kapitein van zijn eigen schip zijn, maar weinigen durven het roer vast te nemen.

Je hoeft geen grote waaghals te zijn om je eigen koers te varen. Maar volledige onbezonnenheid is ook geen garantie op succes.

Lees meer

Jouw bedrijf is "geen" lege doos

Wordt verwacht: een nieuw programma met Kamal Kharmach waarin hij bestaande bedrijven onder de loep neemt. Het programma is nog niet gestart, maar het belooft al een hit te worden, want de trailers liegen er niet om.

Lees meer

Jonge Wolven

Heb jij het ook gezien op tv? Jonge ondernemers die zich smijten voor hun passie.

Lees meer

Samenwerken met een freelancer - Ann Van Riet vertelt

Ann Van Riet van Althea Coaching voor ondernemers is volbloed onderneemster. Met meer dan 15 jaar ervaring als coach achter de kiezen, is zij dé geknipte persoon om andere ondernemers te begeleiden. Dat doet ze onder meer in workshops en online coaching programma’s. Wij zochten haar even op om te luisteren naar haar ervaringen met freelancers.

Lees meer

Iedereen een beetje Gers Pardoel?

Ja, graag! Maar laat het mij even toelichten.

Lees meer

Vul eerst je gaten

Een onderzoek geeft aan dat kennis over of ervaring in personeelsadministratie het minst aanwezig is bij administratieve mensen met een duidelijke interesse om freelancer te worden.

Lees meer

Samenwerken met een freelancer - Joris Vandezande vertelt

Techs+Tools groeide op korte termijn uit tot dé specialist op het gebied van outsourcing en rekrutering van technische profielen. Wie de sympathieke zaakvoerder, Joris Vandezande, een beetje kent, weet dat de deur van zijn kantoor altijd openstaat voor vrienden en partners. Hij ontving ons dan ook met veel plezier voor een interessante getuigenis over zijn samenwerking met administratieve freelancers.

Lees meer

Is er nog werk voor de administratief freelancer?

De angst zit er stevig in en het wordt er door de overheid niet transparanter op gemaakt. Hierdoor blijven heel wat mensen in de onduidelijkheid zitten over de economie, de werkzekerheid en bij uitbreiding hun eigen toekomst.

Lees meer

Een klant vertelt - Billycom

We treffen Petra Meeus, zaakvoerder van Billycom, op een vrijdagmiddag tussen twee strategiemeetings door. De coronacrisis beweegt bedrijven tot een creatieve aanpak. Ook bij Billycom, een copywritingbureau uit Leuven, scherpen ze volop hun pennen voor de toekomst. Petra ontvangt ons met haar aanstekelijke glimlach en een vers kopje koffie.

Lees meer

Hey werkzoekende, mag ik jou even aanspreken?

Is het tijd voor een nieuwe uitdaging met ongekende successen?

Lees meer

Dit is jouw crisis niet

Het lijkt op de crisis van 2008, maar het voelt anders

Lees meer

De ene lasagne is de andere niet

Als je je blind staart op het geheel, dan vergeet je misschien te focussen op de details.

Lees meer

Ga jij straks nog een job hebben?

Bestaat de kans dat jouw baas voor jou geen werk meer gaat hebben?

22 april 2020

Lees meer

Secretaressedag!

Melig, zeg je?

16 april 2020

Lees meer

5 tips voor werken met jouw klanten, de ondernemers

Werken met ondernemers vraagt om een bepaalde aanpak die je zelf in de hand kan nemen.

Lees meer

Een VA is geen administratief freelancer

Dat is misschien niet helemaal waar, maar ik leg het je uit.

Lees meer

Zet de stap naar administratief freelancer in slechts drie uren

Als het tijd wordt voor een nieuw pad, maar het oude laat je nog niet los, dan moet je misschien eerst even komen proeven van de mogelijkheden.

Lees meer

Open for business

Het is de week na de start van de eerste trainingreeks.

27 januari 2020

Lees meer

2019 in cijfers

Wat heeft 2019 mij gebracht?

29 december 2019

Lees meer

De fun van het succes van een ander

Het succes van mijn klant is rechtstreeks verbonden met de levensduur van de samenwerking die ik met hem heb. Dat is een hele mond vol en het komt erop neer dat wanneer ik slecht werk lever, de samenwerking van korte duur kan zijn.

15 december 2019

Lees meer

Ik ga jou niet overtuigen

Dat moet je zelf doen

8 december 2019

Lees meer

Niets is voorspelbaar

Als je morgen freelancer wordt, dan sta je voor een pad van klimmen en dalen, van onbekende zaken, van blinde vlekken, van niet goed weten wat.

10 november 2019

Lees meer

Girls only?

Is administratie een vrouwenzaak? Ik denk het niet.

28 oktober 2019

Lees meer

A star is born

Het idee voor een opleidingstraject voor administratief freelancers heeft heel lang in de schuif gezeten en af en toe kwam het aan de oppervlakte dobberen .

9 oktober 2019

Lees meer
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x