Waarom peren nooit appels zullen zijn

Hoewel ik heel graag in de pen kruip, ben ik niet per se een mens van veel woorden. Het onderwerp moet me liggen en ik moet er iets zinnigs over te vertellen hebben, anders wordt het echt niets.


Koetjes-en-kalfjes-handtas

Ik heb als het ware geen handtas met koetjes-en-kalfjes-onderwerpen om over iedereen en nog wat uit te schudden. Niet dat ik een bezwaar heb tegen mensen die dat wel kunnen en doen. Meer zelfs, ik kan er met grote verwondering en bewondering naar kijken hoe iemand entertainend uit de hoek kan komen en nooit zonder woorden valt. Met hoeveel gemak een gesprek aan de gang gehouden wordt en ook alle richtingen uit kan gaan. En dat het ook niet onmiddellijk gaat vervelen.
Het is iets om dankbaar voor te zijn als je met zo iemand aan tafel wordt gezet, wetende dat je zelf de babbel niet aan de gang hoeft te houden.

Alleen, het ligt mij niet. Als zij de peren zijn, dan ben ik ongetwijfeld de appel.
Ik ben van het type dat steevast beleefdheidshalve vergeet te vragen hoe het met de kinderen gaat, want iemand was me al lang voor om te polsen hoe mijn dochter het stelt en hoe oud ze intussen is, en wat ze beroepshalve doet, en waar ze woont, en of er al kleinkinderen zijn, en ga zo maar door. Ik zou hetzelfde vragenlijstje de andere kant kunnen uitsturen, maar eerlijk gezegd, hoe goedkoop kom ik er dan wel niet van af.


Ben ik verveeld of is het vervelend?

Het valt me ook keer op keer op dat ik tijdens meetings durf af te dwalen en dan weet ik niet altijd goed of dit te wijten is aan het onderwerp, de spreker of mijn natuur. Ouder worden heeft als voordeel dat je jezelf zoveel beter leert kennen (of het ook een voordeel voor anderen is dat ik mezelf beter ken, daar spreek ik me niet over uit. Dat laat ik wijselijk aan anderen over).

In elk geval, het gebeurt wel eens dat ik een gesprek moet onderbreken met de stelling: "je bent me kwijtgeraakt in je verhaal..."


Mijn focus verdwijnt als er te vaak en te veel van het onderwerp afgeweken wordt. Zijsprongen die niet to-the-point doen, wel... laat maar.


Praktische en pragmatische eigenschappen

 Met de deur in huis vallen, da's mijn ding. Cut the crap and let's move on.

Als je zelf ooit de gelegenheid had om je Insights profiel te laten opmaken, dan zal het bovenstaande je niet vreemd klinken. Ben je er niet echt mee bekend, dan licht ik het graag voor je toe.

Hoe wij ons als mens gedragen in situaties (goede en slechte) kan je onderbrengen in 4 grote vakken en elk van die vakken heeft een kleur (rood, blauw, geel, groen). Om jouw persoonlijk profiel op te maken, moet je door heel wat vragenlijsten die uiteindelijk tot een resultaat komen. Hierbij zijn er geen goede of slechte antwoorden. Het juiste antwoord voor jou is wat het meeste bij jou aansluit (ter info: insights).

Onlangs heb ik de test opnieuw gedaan en daarom zit het nog allemaal heel fris in mijn hoofd. Het bevestigt ook opnieuw wie ik ben en hoe ik denk, doe, handel en wandel.

Het bevestigt eveneens dat mijn professionele bezigheid mij echt op het lijf geschreven is en dat het niet beter gematched had kunnen worden. Want ik heb namelijk een rood/blauw profiel.
Rood: Be brief, be bright, be gone!
Blauw: Give me details.


Appel, peer, of eerder druif of perzik?

Niets is fout en niets is slecht. Wie of wat je ook bent.

Alleen doe je jezelf geen cadeau als je voor een vak kiest dat je meer energie vraagt dan het je geeft. Moet je per sé van het rood/blauwe type zijn om sterk te zijn in administratie?
Niet echt, maar het kan je toch wel helpen.

Wil je 's avonds leeggezogen of opgepept huiswaarts keren?
Wil je continue vechten tegen de bierkaai, of lijkt het jou fijner om met de stroom mee te kunnen varen?

Als ik mezelf als een appel benoem en sterk ben in de vaardigheden die mijn vak vereist, zou ik dan een peer kunnen zijn? Of zou een peer gelukkig worden als het nooit een echte appel kan zijn?

Het internet is een dankbaar instrument waar je heel wat terugvindt. Ik ben voor jou op zoek gegaan naar wat gratis insight tests, zonder echt te weten of de kwaliteit van deze tests effectief goed is. Maar ik vermoed dat het je wel een eerste indruk geeft.

Gratis test 1

Gratis test 2

Gratis test 3


Yes, ik ben ook een appel!

Het team "appel" heeft nog heel wat plaats in de mand, dus kom er gerust bij als je je hierin herkent en van mening bent dat je er meer over te weten wil komen. Elke maand organiseer ik online infosessies over mijn vak als administratief freelancer, mijn leefwereld en mijn ervaringen van de afgelopen 14 jaar.

Klik door op de knop hieronder voor de datums van de eerstvolgende webinars.


Mijn week als freelancer

Als je niet helemaal bekend bent met het reilen en zeilen van een freelancer, dan kan het wat vreemd aanvoelen. Hoe beter dan je een inkijk te geven in een week uit mijn professioneel leven.

Ondernemen aan je keukentafel

Het comfort en de geruststelling van werken in je eigen beslotenheid en je eigen omgeving. Zo eenvoudig en makkelijk mag ondernemen zijn.

't zijn moeilijke tijden

Tenzij je zelf het heft in handen neemt en jouw leven zelf inkleurt. In deze etalage prijkt een andere toekomst als je een administratief talent hebt.

Gepassioneerd door efficiëntie

Waar je ook kijkt, elke onderneming laat wel steekjes vallen of hanteert werkmethodes die niet de meest praktische zijn.

Don't get a job.... Make a job

Geïnspireerd op het boek van Gem Barton

Carrièreswitch naar administratief freelancer: werkgever versus opdrachtgever

Heb je je strepen als administratief medewerker verdiend en voel je dat het tijd is om een nieuw hoofdstuk in je carrière aan te snijden?

Administratief freelancer worden in 2022? Het geluk staat aan je kant!

Voel je de brandende ambitie om volgend jaar een nieuwe professionele uitdaging aan te gaan? Wil je zelf beginnen als freelancer? Geen beter moment om dat voornemen in werkelijkheid te brengen.

Ondernemer worden op 3 dagen tijd? Daag jezelf uit!

Van een hoofd vol ideëen naar één activerend ondernemersplan in drie dagen tijd. You can do it! Van 23 tot en met 25 november organiseert Hallinto Certified een gratis online challenge boordevol oefeningen, tips en vragenrondes. Doe je mee?

Nooit rode cijfers als administratief freelancer

Vraag je jezelf weleens af hoeveel je als administratief freelancer kan verdienen? Logisch! Toch bestaat er geen vaste formule voor de berekening van je freelance uurtarief. Veel hangt af van je skills en ervaring.

De week van ...

Mijn weken vullen zich met een variatie aan administratieve taken en opdrachten voor klanten. Hoe ziet zo'n week met "vanalles en nog wat" eruit?

Dit is hét moment!

Geniet je volop van een heerlijke zomer? Gelijk heb je! Voor veel mensen is de zomervakantie hét moment om te herbronnen en de batterijen op te laden. Even geen deadlines of meetings op de planning.

Wat wil jij later worden?

Een heel logische vraag aan een kind, maar hoe vaak stel je die aan jezelf? Wanneer ben je gestopt om een toekomst uit te stippelen? En kijk je dan vooruit alsof vandaag het einde al is? Hoeveel laat je dan aan jezelf voorbij gaan?

Hoeveel ga ik verdienen?

Een veel voorkomende vraag, maar verdienste zit in zoveel meer dan enkel in geld. In wat je algemeen meer zal hebben, maar zeker ook in wat je niet meer hoeft.

Twijfel over de stap naar het onbekende?

Wordt jouw leven gestuurd door angsten of door hoop? Door belemmeringen of door mogelijkheden? Sta jij voortdurend op de rem? En leid je hierdoor dan geen vermoeiend leven?

Of er voldoende klanten te vinden zijn, kan ik volmondig positief beantwoorden

Of er wel voldoende klanten te vinden zijn, is een vraag die mij voortdurend gesteld wordt en ik kan hier alleen maar volmondig 'ja' op antwoorden.

Cadeautjestijd

Om anderen gelukkig te kunnen maken, moet je beginnen om zelf gelukkig te zijn. Welk cadeautje heb jij hiervoor nodig? Wat zou jou professioneel blij maken?

Iedereen wil kapitein van zijn eigen schip zijn, maar weinigen durven het roer vast te nemen.

Je hoeft geen grote waaghals te zijn om je eigen koers te varen. Maar volledige onbezonnenheid is ook geen garantie op succes.

Jouw bedrijf is "geen" lege doos

In Andermans zaken drukt Kamal Kharmach een aantal ondernemers met hun neus op de minder fraaie feiten. Interessante en boeiende televisie vanuit mijn ondernemersperspectief, maar je zal er maar staan met de camera op jou gericht.

Jonge Wolven

Heb jij het ook gezien op tv? Jonge ondernemers die zich smijten voor hun passie.

Samenwerken met een freelancer - Ann Van Riet vertelt

Ann Van Riet van Althea Coaching voor ondernemers is volbloed onderneemster. Met meer dan 15 jaar ervaring als coach achter de kiezen, is zij dé geknipte persoon om andere ondernemers te begeleiden.

Iedereen een beetje Gers Pardoel?

Ja, graag! Maar laat het mij even toelichten. Het verrast telkens opnieuw te horen met hoeveel inzicht verschillende mensen naar eenzelfde gegeven kijken en ernaar leven.

Vul eerst je gaten

Een onderzoek geeft aan dat kennis over of ervaring in personeelsadministratie het minst aanwezig is bij administratieve mensen met een duidelijke interesse om freelancer te worden.

Samenwerken met een freelancer - Joris Vandezande vertelt

Techs+Tools groeide op korte termijn uit tot dé specialist op het gebied van outsourcing en rekrutering van technische profielen.

Is er nog werk voor de administratief freelancer?

De angst zit er stevig in en het wordt er door de overheid niet transparanter op gemaakt. Hierdoor blijven heel wat mensen in de onduidelijkheid zitten over de economie, de werkzekerheid en bij uitbreiding hun eigen toekomst.

Een klant vertelt - Billycom

We treffen Petra Meeus, zaakvoerder van Billycom, op een vrijdagmiddag tussen twee strategiemeetings door. De coronacrisis beweegt bedrijven tot een creatieve aanpak.

Hey werkzoekende, mag ik jou even aanspreken?

Is het tijd voor een nieuwe uitdaging met ongekende successen?

Dit is jouw crisis niet

Het lijkt op de crisis van 2008, maar het voelt anders

De ene lasagne is de andere niet

Als je je blind staart op het geheel, dan vergeet je misschien te focussen op de details.

22 april 2020

Ga jij straks nog een job hebben?

Bestaat de kans dat jouw baas voor jou geen werk meer gaat hebben?

Secretaressedag!

Melig, zeg je? Niet echt. Een dag vol extra appreciatie voor jouw kennis, jouw aanpak, je ervaring en je expertise die je elke dag breed uitsmeert over de administratie van je klanten.

5 tips voor werken met jouw klanten, de ondernemers

Werken met ondernemers vraagt om een bepaalde aanpak die je zelf in de hand kan nemen.

Een VA is geen administratief freelancer

Dat is misschien niet helemaal waar, maar ik leg het je uit.

Zet de stap naar administratief freelancer in slechts drie uren

Als het tijd wordt voor een nieuw pad, maar het oude laat je nog niet los, dan moet je misschien eerst even komen proeven van de mogelijkheden.

Open for business

Het is de week na de start van de eerste trainingreeks. Moe, maar voldaan met een leerrijke terugblik op een start voor nieuwe freelancers.

2019 in cijfers

Wat heeft 2019 mij gebracht? Op welke manier heb ik een verschil mogen maken voor anderen? Hoe heb ik kunnen bijdragen aan het succes van mijn klanten?

De fun van het succes van een ander

Het succes van mijn klant is rechtstreeks verbonden met de levensduur van de samenwerking die ik met hem heb. Dat is een hele mond vol en het komt erop neer dat wanneer ik slecht werk lever, de samenwerking van korte duur kan zijn.

Ik ga jou niet overtuigen

We hebben allemaal een pad af te leggen en we komen op kruispunten die ons verplichten om keuzes te maken. Wat wil je later tegen je jongere ik dan zeggen? Welke keuze had je moeten maken?

Hey werkzoekende, mag ik je uitdagen?

Dit bericht is voor jou bestemd als je op zoek bent naar werk.

Niets is voorspelbaar

Als je morgen freelancer wordt, dan sta je voor een pad van klimmen en dalen, van onbekende zaken, van blinde vlekken, van niet goed weten wat.

Girls only?

Is administratie een vrouwenzaak? Ik denk het niet.

A star is born

Het idee voor een opleidingstraject voor administratief freelancers heeft heel lang in de schuif gezeten en af en toe kwam het aan de oppervlakte dobberen .

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x