Wat wil jij later worden?

Het is wat het is

Ik ben op de leeftijd gekomen dat de tijd die voor mij ligt een heel stuk korter is dan de tijd die ik achter mij heb.
56 jaar op de teller en ik mag dan nog heel positief ingesteld zijn, het is en blijft het begin van de achteruitgang, want het is wat het is.

Maar buiten wat lichamelijke mankementen (die ik makkelijk weglach), is de natuur mij gunstig gezind. En dat maakt dat ik het aan mezelf verplicht ben om ervoor te zorgen dat ik het maximum haal uit wat mijn pad kruist.


Ik maak ervan wat ik wil

Meer nog dan mij te schikken in wat er op mij af komt, ben ik steeds bezig met bewuste keuzes.
Er is heel veel dat ik niet meer wil (doen) en het kost mij geen moeite om daar eerlijk voor uit te komen. Vanuit die eliminatie wordt het makkelijker om te bepalen wat ik dan wel wil.

Mijn tijd is veel te kostbaar geworden om mee te gaan in toeval of te wachten op weet-ik-veel-wat? Uiteindelijk hoef ik enkel maar aan mezelf verantwoording af te leggen, toch?

Heb ik makkelijk spreken? Misschien wel, maar misschien is dat voor jou niet anders, ook al zie je het nu nog niet. Vertrekkende vanuit mogelijkheden brengt je een heel eind verder dan wanneer je enkel maar je beperkingen ziet.
Je hoeft vandaag geen berg in één keer te verzetten! Begin met een plan en onderzoek wat nodig is om de berg te verzetten. Pas dan kan je aan de slag.


Als geld geen issue was...

Wat zou jij dan willen doen? Wie zou jij dan willen zijn? Hoe zou jouw leven er dan uitzien dan hoe het er vandaag uitziet? En waar zou dat leven zich afspelen?

Slechts een paar vragen die jou heel snel aan het dromen kunnen brengen. Over wat had kunnen zijn, over wat je zo graag had willen doen, over hoe anders alles dan nu zou kunnen zijn.
Het is geen troost, maar zoals jij zijn er duizenden mensen.

En zijn het dan echt de financiële middelen die jou tegenhouden? Of zijn jouw huidige financiële beperkingen net jouw drijfveer om te streven naar een andere toekomst dan het pad dat je nu bewandelt?


Wat wil jij later worden?

Geen kind op aarde of die vraag is ooit wel gesteld geweest. Dus ook aan jou.
Dat was het moment dat de wereld nog open lag en elk antwoord goed was, hoe ver buiten bereik de realiteit ook was.

Ik wil brandweerman worden, of schooljuf, of prinses, of piloot. Of ik wil rijk worden en in een groot kasteel wonen.
Wist jij veel wat de mogelijkheden waren!

Niet op de leeftijd van 6, maar vaak ook nog niet op de leeftijd van 18 als je uit het middelbaar komt of 24 als je hogere opleiding achter de rug is. En toch zijn er best wat momenten dat we een richting moeten kiezen. In het beste geval kan je dit volledig autonoom doen, in het slechtste geval wordt die keuze mee bepaald door je de mogelijkheden die je van thuis uit mee gekregen hebt.

Zo sta je dan plots in het volwassen leven, ben je al een paar jaren aan het werk en rijst de vraag of het dit nu is? Je komt aan de kaap van 30 of 40 en je staat je voor de spiegel af te vragen wie je geworden bent. Ben je dan blij met wat je ziet? 

Of blijft de vraag wat/wie jij later wil worden?


Carrièreswitch

De tv puilt uit met reality shows over mensen die hun leven over een andere boeg gooien. Mensen die hier een leven achter laten om elders opnieuw te beginnen. Mensen die niet langer willen meedraaien in het systeem van hier, in de gekte en de drukte van hier. Mensen die jarenlang een job uitgevoerd hebben die acceptabel was, maar niet voedend genoeg.

Het is een beetje binnenkijken bij mensen, maar ik doe het wel graag.
Mijn nieuwsgierigheid naar hun motivatie en hun beweegredenen krijgt altijd de bovenhand en ik wil het gezien hebben.
Zijn dit allemaal succesverhalen? Nee, bijlage niet, maar dat wijt ik meer aan onvoldoende planning of niet geheel doordachte keuzes.
En moet het allemaal zo drastisch zijn? Nee, hoor.

Eén van onze vrienden met een goedgeplaatste job in een gekend Belgisch bedrijf spreekt er al een hele tijd over om kaasmeester te worden. Van een managersjob naar een vak als kaasmeester, het zou een hele ommekeer worden.

Of een collega-ondernemer die erover spreekt om haar zakelijke dienstverlening in te ruilen voor een trendy foodbar.

Het moet kunnen, maar je mag er niet onbezonnen of ondoordacht aan beginnen.


Wanneer ben jij aan de beurt?

Ik laat mensen graag nadenken over hun werkgeluk en wat anders zou kunnen zijn. Soms heb je daar geen duwtje voor nodig, maar heel soms weet je niet wat de mogelijkheden zijn en wil je van anderen horen hoe het in mekaar zit.

Elke maand vertel ik tijdens een webinar mijn verhaal. Hoe ik de stappen gezet heb; hoe ik mijn talent en sterkte ingezet heb in een totaal andere professionele wereld en daar reeds 13 jaar de vruchten van pluk.

Ook jij bent zeer welkom om deel te nemen. Het is volkomen kosteloos, maar kan wel inspirerend zijn voor jouw toekomst.

Om het je makkelijk te maken is hier alvast de link om je in te schrijven.

Tot binnenkort?


Groetjes
Tilly


Wat wil jij later worden?

Deel met je vrienden:
Meer items
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x