OPLEIDING - Administratief freelancer in 8 online modules


EEN NIEUWE CARRIÈRE ALS ADMINISTRATIEF FREELANCER

Da's alle dagen doen wat je graag doet en waar je goed in bent, net als ik.


Registreer je hier voor de online modules


Deze vorm van opleiding maakt het voor jou mogelijk om je carrière een nieuwe wending te geven, want je kan in alle rust, op jouw tempo en in jouw vertrouwde omgeving de opleiding volgen.


Voor wie is dit bestemd?
  • Je werkt reeds in een administratieve functie of je hebt een administratieve opleiding genoten
  • Je kop steekt steeds boven het maaiveld uit en je voelt dat je in je job wordt tegengehouden om ferme stappen vooruit te zetten
  • Je doet graag wat je doet, maar niet langer de manier waarop je het doet
  • Je wil graag een verschil maken
  • Je kan hulp gebruiken bij de inhoudelijke vakken en bent op zoek naar kennis en vaardigheden die je helpen om je eigen zaak op te starten


De opleiding

De reeks bestaat uit 8 modules waarbij telkens een onderwerp doorgenomen worden. Het zijn video-opnames in verschillende hoofdstukken die aangevuld worden met werkboeken, oefeningen, infoblaadjes en extra's.

De volgorde van de modules is zo opgebouwd dat we eerst gaan kijken wie jij bent als persoon en wat jouw doelen zijn, om je vervolgens in te wijden in een paar cruciale aspecten van het ondernemerschap en te eindigen met inhoudelijke kennis over het vak als administratief freelancer. De eindproef als certificatie maakt jouw plaatje helemaal af zodat je startensklaar en goed beslagen aan je nieuw professioneel avontuur kan beginnen.

module 1

MINDSET

module 2

FINANCIEEL BUDGET

module 3

MARKETING-SALES

module 4

INTERNE STRUCTUUR

module 5

FINANCIËLE ADMIN

module 6

PERSONEELSZAKEN

module 7

4 SUPPORT VAKKEN

module 8

STARTPAKKET


MODULE 1 - Wie ben jij en waar ligt jouw doel?

In deze module ga je bij jezelf op ontdekking naar datgene wat er altijd al was, maar waar je misschien niet onmiddellijk de vinger kon op leggen. Je gaat graven naar wat jou beweegt, wat je raakt, wat jouw kenmerken zijn en wie of wat je belemmert.
Na deze module zal je jezelf beter begrijpen en over tools beschikken die het haalbaar maken om je doel te realiseren.


MODULE 2 - Wat wordt morgen jouw omzet en hoe kom je daartoe?

Financieel beheer van een bedrijf:

Je wil niet onbezonnen aan je reis als ondernemer beginnen, dus duidelijke cijfers geven je gemoedsrust. In deze module zal je aanleren hoe je tot omzetcijfers komt, wat het fundament hiervan is en hoe je je eigen tarieven kan berekenen.

Dit onderdeel is een blijvend gegeven doorheen heel je ondernemerscarrière en zal op verschillende momenten jouw rustpunt zijn. Je zal na deze module een duidelijk beeld hebben van je financiële toekomst en over een dashboard beschikken om je cijfers te monitoren.


MODULE 3 - Realiseer je omzetten

Marketing en verkoop:

Weten hoeveel omzet je moet realiseren, is één ding. Het effectief kunnen realiseren, is een andere zaak. In deze module leer je welke marketingtoepassingen je kan inzetten en hoe je je dienst aan je potentiële klant kan verkopen.

Je zal een plan hebben om mee aan de slag te gaan zodat je je prognoses kan omzetten in effectieve realisaties. Je leert om je eigen ideale klant te bepalen én je zal te weten komen hoe je toch kan verkopen ook al ben je geen geboren verkoper.


MODULE 4 - Organiseer je eigen interne structuur

Jouw eigen interne werking:

Je bent als kleine ondernemer het prototype van je eigen ideale klant, dus jezelf goed structureren en organiseren is een absolute must. In deze module leer je hoe je een heel eenvoudige en werkbare administratieve organisatie op touw kunnen zetten. En wat je voor jezelf doet, kan je nadien bij je klanten toepassen.

Je zal aan de slag kunnen met je eigen eenvoudige en efficiënte structuur.


MODULE 5 - Jouw diensten aan klanten: financiële administratie

80% van de klantenportefeuille heeft behoefte aan iemand die zich over deze taak ontfermt, wat het belang van een grondige kennis benadrukt. In deze module leer je wat deze taken allemaal kunnen inhouden en hoe je deze aanpakt vanuit een administratieve positie. Je hoeft helemaal geen boekhouder te zijn om hiermee aan de slag te kunnen.

Op het einde van deze module zal je een goede financiële basis hebben om de boekhouding van klanten correct voor te bereiden.


MODULE 6 - Jouw diensten aan klanten: personeelsadministratie

Onze typische klant is klein van omvang, maar met heel wat groeipotentieel en dat gebeurt meestal door het aanwerven van personeel. In deze module leer je alle aspecten van lang voor er personeel is tot en met het afscheid nemen van medewerkers. Een heel uitgebreid administratief traject waar jij een enorme meerwaarde kan zijn.

Na deze module zal je een concreet werkproces hebben om de personeelsadministratie van je klanten te beheren.


MODULE 7 - Jouw diensten aan klanten: overige takenpakketten

Een bedrijfsadministratie voeren begint het financiële en HR, maar eindigt er niet mee. Ons takenpakket gaat veel breder dan dat. In deze module leer je over de administratie van office management, marketing en sales, en het operationele luik. Wat kan dit mogelijk zijn en hoe pak je dit aan.

Je zal heel praktische kennis vergaren om je klanten goed bij te staan bij het beheer van hun leveranciers en faciliteit, en je zal hen kunnen ondersteunen in hun operationele administratie.


MODULE 8 - Opstarten bij een nieuwe klant, hoe doe je dat?

Je bent pas gestart en je eerste klant heeft een contract getekend, dus nu kan het echte werk gebeuren. Vaak is het voor je klant 5 over 12 en ligt er heel wat werk op de plank. In deze module leer je op welke manier je van start kan gaan en wat je daarvoor nodig hebt. Waar moet je rekening mee houden? Wat doe je eerst, wat later? Hoe hou je het heft in handen? Waar doe je beter niet? 

Op het einde van deze module zal je over je eigen werkplan en checklists beschikken die je onmiddellijk kan toepassen bij nieuwe klanten.


CERTIFICATIE

Nadat je alle modules doorlopen hebt, neem je deel aan de certificatieproef. Een geslaagde proef geeft jou visibiliteit op deze website waardoor ondernemers, op zoek naar een freelancer, bij jou terechtkomen.

Je komt tevens terecht in een pool van gecertificeerde freelancers voor uitwisseling van leads. Heb ik een overload aan kandidaat klanten of jij er teveel? Hier kan deze deze uitwisselen met collega's met garantie op een afgetoetste en kwalitatieve dienstverlening.


BONUS 1 - Community

Dankzij je registratie word je lid van de community waar je met je vragen en bemerkingen terecht kunt. Niet enkel tijdens de duur van je opleiding, maar ook lange tijd daarna, want eens je gestart bent met je eigen bedrijf, zal je de ruggensteun van de groep je goed van pas komen.

Leden delen hier hun overload aan leads en alle nuttige tips en informatie die de leden willen communiceren, gebeurt via dit platform.


BONUS 2 - 2x Q&A Sessies per maand

Zelfstandig studeren biedt heel wat opportuniteiten naar tijdsefficiëntie. Het vraagt natuurlijk ook om discipline en volharding. En bij momenten zullen er ook vragen rijzen waar je graag een antwoord op krijgt.

Deze Q&A sessies zijn jouw forum om live, maar online, jouw vragen te stellen. Gedurende twee vaste momenten per maand kan je hier terecht en worden je vragen beantwoord.

Iedereen wordt hierop uitgenodigd, maar jij kiest of je effectief deelneemt.


Hoe gaan we te werk:

  • Je gaat van start nadat de betaling van je factuur in orde gemaakt werd. 
  • Gedurende 8 weken na elkaar ontvang je wekelijks de link naar het opleidingsplatform. Per module vind je een introductie, een aantal hoofdstukken met video-opname, oefeningen, extra informatie en waar nodig werkboeken. Elke module wordt afgesloten met een aftoetsing.
  • De modules worden afgerond met de eindproef. Je maakt een voorbereidend werk dat we samen bespreken om startensklaar en beslagen aan je nieuwe avontuur te beginnen. 
  • De bonussessies sessies zijn allemaal online, zo hoef je je niet te verplaatsen. Alle communicatie verloopt via het opleidingsplatform waartoe je toegang krijgt.


Ben je vandaag al zelfstandige, dan kan je gebruik maken van de KMO-Portefeuille: 

  • Doe je beroep op de KMO-Portefeuille, dan start je na betaling van de btw en bij ontvangst van de bevestiging van doorstorting door de KMO-P.

PRIJS

Dit hele pakket  kan je terugverdienen in slechts twee dagen en komt jouw richting uit voor slechts 

€ 780,- 

btw inbegrepen
Deze opleiding komt in aanmerking voor de KMO-Portefeuille

Hallinto is dienstverlener van de KMO-Portefeuille met nummer DV.O219845

Deze opleiding komt in aanmerking voor de subsidie via de KMO-Portefeuille. Hiervoor moet je zelf al wel over een zelfstandig statuut beschikken of contractueel verbonden zijn aan het bedrijf dat de aanvraag doet.

Wil je graag weten of jouw bedrijf hiervoor in aanmerking komt, klik dan hier!close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x